Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kan utroskap tilgis?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kan utroskap tilgis?

mars 23 2019 - 16:16
Hei,

jeg ble utsatt for utroskap for fire uker siden. Kan det på sikt tilgis? Vil veldig gjerne høre erfaringer fra folk som selv har opplevd utroskap, og hvilke tanker dere gjorde dere etter dette.

Jeg har bestemt meg for å prøve å få det til å funke med kjæresten min, men jeg synes det er vanskelig, og vil derfor veldig gjerne høre om andres erfaringer.
Avatar

Re: Kan utroskap tilgis?

mars 23 2019 - 18:40
Det er jo individuelt. Hører jo om forhold som blir sterkere etterpå, men det er neppe tilfeldig hvilke som blir det. Kan tryggheten og de gode følelsene gjenopprettes?

Hva gjør den som har vært utro av "botsøvelser", altså hva gjør denne for å reparere etter skaden?
Hvor godt kan dere snakke om hendelsen sammen eller feies dent under teppet? Har hendelsen noen bakgrunn; savn i forholdet, utløsende faktorer, osv som dere kan påvirke, eller var det en spontan handling fra en person (din partner) med generelt lav selvkontroll eller er partneren en som vanligvis har kontroll på sine handlinger?

En tabbe jeg gjorde da jeg var utsatt for utroskap var at jeg tenkte at partneren selv forsto at nå var grensen overtrådt. I ettertid skjønte jeg at jeg burde vært verbalt meget tydelig på hvor grensen går heretter.Så det gjentok seg. Til slutt ble forholdet helt utslitt og brudd ble eneste utvei.

Familierådgivningskontoret skal finnes tilgjengelig, og der kan en få hjelp til å snakke sammen hvis en trenger det. Tilbudet skal være gratis.
Avatar

Re: Kan utroskap tilgis?

mars 24 2019 - 17:27
Hei akershusøst, og takk for svar!

Jeg synes kjæresten min gjør alt han kan for at jeg skal føle meg trygg, herunder forteller meg hvor mye jeg betyr for ham, jeg har fått tilgang til alle hans sosiale medier, han ringer og oppdaterer meg mye, osv. Vi snakker mye om hva som har skjedd, og jeg føler heller ikke at det blir feid under teppet. Han lover meg hele tiden at det aldri skal skje igjen, og at han har fått en ordentlig lærepenge. Han sier han ikke vil leve uten meg.

Hendelsen skjedde en gang på fylla, og han sier han husker svært lite av det. Han beskriver det som at han plutselig "kom til seg selv", og at han da avsluttet og dro hjem. Han fortalte meg det rett etterpå. Vi er begge på utveksling på hver vår side av jorden, og hadde ikke sett hverandre på noen måneder, og jeg hadde nok heller aldri funnet ut av det om han ikke hadde sagt noe.

Men han kan egentlig ikke gi noen grunn for at det skjedde. Vi har et fint forhold, der vi har god kontakt både fysisk og på det mentale planet. Han sier at han rett og slett ble for full og blacket ut. Jeg vet egentlig ikke om jeg synes det er lettere eller vanskeligere at det ikke er noen underliggende grunn for at det skjedde.

Jeg har så lyst til å få det til å fungere, men jeg merker at tilliten virkelig er brutt og det er vanskelig å fortsette herfra. <3
Avatar

Re: Kan utroskap tilgis?

mars 24 2019 - 18:27
"løfter er som skrift i sand", husker ikke hvem som sa det.

Han ble rett og slett for full og blacket ut, skrev du. Er dette hans forklaring? Hvis det er det, så er det kanskje alkohol, mengden alkohol som er den utløsende faktoren. Det er jo en kjent sak at alkohol nedsetter diverse kvaliteter ved mennesket og det er strenge regler mot å kombinere med f eks bilkjøring, båtkjøring, betjene motorer osv. Her høres det også ut som at det er mengden alkohol som har spilt en rolle, han fikk blackout. Da ville jeg spurt fyren om han er villig til å gjøre noe med sitt alkoholforbruk for å hindre nye tilfeller av utroskap og eventuelle andre dumme handlinger.

Det kommer jo an på hvor alvorlig alkoholmisbruket er hos ham, hva som er nødvendiig tiltak.

Hvis han skal drikke overhode, må han han være i stand til å stoppe før det blir for mye. Vil han ta tak i det?

Har du et alkoholforbruk som kan fungere sammen med en som skal redusere inntaket, eller vil du framtidig avpasse ditt forbruk når dere er sammen?

Avatar

pssssst

mars 24 2019 - 23:01
dessverre: jeg tror ikke utroskap kan overvinnes

tror det alltid vil ligge der som en svulst
og som kjent: en svulst blir ikke mindre

beklager mitt negative syn - mulig jeg er for negativ ;)
Avatar

Takk for svar

mars 25 2019 - 15:04
Hei, og takk for svar.

Ja, det er hans forklaring. Han har i ettertid prøvd å tenke på andre grunner til hvorfor det kunne skje, men har egentlig ikke klart å komme opp med noe. Som sagt, jeg vet ikke helt om jeg synes det er bra eller dårlig.

Ja, han skjønner at han ikke skal bli like full igjen. Men han har absolutt ikke et alvorlig alkoholforbruk. Han er flinkere nå til å holde meg oppdatert når han er ute. Jeg får jevnlig med meldinger og snaps, og han ringer meg på vei hjem. Det hjelper, men jeg merker likevel at jeg er nervøs og bekymret.

Jeg føler egentlig ikke at alkoholforbruket her er et problem i seg selv. Vi er på fest i ny og ne, og jeg tror alle som er i 20-årene en eller annen gang opplever at de drikker for mye, uten at man har et alkoholproblem av den grunn.

Har dere selv vært utsatt for utroskap?

Avatar

Re: Kan utroskap tilgis?

mars 25 2019 - 16:21
Jeg mener ikke å antyde at han er alkoholiker. Hvordan alkoholen virker på en organisme kan være ulikt fra en annen. Noen blir enda hyggeligere enn før, andre blir voldelige, andre igjen får for seg at de er like god sjåfør som ellers, osv.

Har sett eksempler på at sosial arv har spilt inn på atferd, der f eks mor blir lett utro i fylla gjør datter det samme. Et slags forbildets makt, sannsynlgvis ubevisst, men leit likevel.

Et parforhold der det har vært utroskap kan bli like bra som et forhold uten. Før eller senere kommer dere ut for kriser, det kommer an på hvordan dere løser dem sammen.

Har dere snakket om og bestemt hva som blir konsekvensen dersom det skulle skje igjen? Er dere genuint enige om dette?

Mine spørsmål er for å komme med innspill, ikke for at jeg trenger å vite svarene.
Avatar

Re: Kan utroskap tilgis?

mars 25 2019 - 17:05
Ok, jeg skjønner akershusøst. Jeg svarer likevel, selv om du ikke trenger å vite svarene. Egentlig bare fordi jeg synes det er fint å få snakket med folk om dette, jeg har ikke fortalt det til noen andre. Ja, jeg har vært veldig klar på at jeg avslutter forholdet dersom det skjer igjen. Jeg vet fortsatt ikke om vi klarer å jobbe oss gjennom dette, men skjer det igjen vet jeg med meg selv at tilliten aldri kan bygges opp på nytt. Det er han klar over, og han lover meg hele tiden at det ikke skal skje igjen.
Avatar

Re: Kan utroskap tilgis?

mars 25 2019 - 21:13
Men det er veldig hyggelig at du skriver en tilbakemelding også, det er det ikke alle her som gjør og det gir glede når en har brukt tid og tanker på å svare på innlegg. Tusen takk til deg for det!
Til forsiden