Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg og kjæresten gjorde det slutt i dag

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg og kjæresten gjorde det slutt i dag

nov 5 2018 - 21:29
Hei, jeg er en ny bruker her og hadde aldri hørt om denne siden før jeg desperat var ute etter å få tankene mine ut til en eller annen.

Jeg er en 19 år gammel jente som var sammen med en gutt i 4 måneder før han gjorde det slutt i natt. Vet at 4 måneder høres litt lite ut for mange der ute, men gjør så ufattelig vondt uansett. Det var den første kjæresten min og jeg var hans første også. Denne sommeren har vært den beste tiden i mitt liv, fordi det var da vi ble sammen og vi hadde det helt fantastisk. Han var alt jeg drømte om. Men etter sommerferien begynte ting å endre seg... han begynte å ta litt avstand, noe som gjorde veldig vondt for meg fordi jeg er en person som trenger mye kjærlighet. Ble lei meg ofte fordi jeg følte meg avvist og alene, men samtidig sluttet jeg aldri å bli mer glad i han.
Vi har hatt uendelig mange samtaler hvor jeg har tatt opp at han må vise litt mer at han er glad i meg, spurte mange ganger om han fortsatt var forelska i meg osv og han svarte ja men at ting var annerledes på grunn av hverdagen. I går/natt hadde vi vår siste samtale om det og da sa han at dette ikke kom til å bli bedre og at han innså at han ikke var klar for å være i et forhold.
hjertet mitt ble knust i 1000 biter, nå har jeg det vondt og føler meg så alene.

Vet ikke hva jeg vil med å skrive det her, det var deilig å få det ut og jeg vil gjerne høre om andre har opplevd det samme og kanskje kan fortelle litt om deres opplevelser eller gi meg tips og råd for det gjør så himla vondt, føles ut som noen strammer på hjertet mitt innenfra og følelsen går ikke vekk... er også åpen for å bli bedre kjent, sier aldri nei takk til et nytt vennskap
Avatar

Re: Jeg og kjæresten gjorde det slutt i dag

nov 6 2018 - 00:02
Leit å høre. 4 måneder er ikke så lenge nei, men ens følelser for andre mennesker handler mer om kvaliteten på relasjonene/hvor mye relasjonene betyr for en selv, enn det handler om kvantitet av tid. Mennesker er opplevelses-orienterte vesener, så derfor kan 4 måneder for deg emosjonelt sett tilsvare 1. år for en annen person, og motsatt.

Selv har jeg hatt 4 ekstremt kraftige kjærlighetssorger (+ et par "forelskelses-sorger") tidligere i livet. Og hver kjærlighetssorg varte mellom ca. 6 måneder og 1. år.
Med andre ord: Ekte kjærlighetssorg tar tid å komme seg ordentlig over - men de første dagene, ukene og månedene er selvfølgelig verst. Det blir gradvis lettere etter denne første perioden.

Kjærlighetssorg er absolutt noe av det vondeste som finnes; det er til og med verre enn at noen nær deg dør, fordi død ikke innebærer avvisning. Og følelsen av avvisning er den største emosjonelle smerten vi mennesker kan ha. Så, graden av den emosjonelle smerten man føler ved kjærlighetssorg, avhenger mest av hvor emosjonelt sterk/svak man er (altså av hvor avvist man føler seg).Tilleggs-tips:

- Ikke forsøk å finne deg en rebound-kjæreste. Under en kjærlighetssorg så vil du ønske å få tilbake eks-kjæresten din, og vil derfor forsøke å bli sammen med andre som minner om eks-kjæresten din. Men ingen andre mennesker ER eks-kjæresten din, så et rebound-forhold vil føles noe "tomt"; som at det alltid er "noe som mangler" - som er fordi det er selve eks-kjæresten din som mangler.
En annen person kan f.eks. være 99% lik eks-kjæresten din - men det faktum at det ikke ER eks-kjæresten din gjør at det ikke er nok. Dette er årsaken til at rebound-forhold vanligvis aldri varer, for med en gang man har kommet ordentlig over eks-kjæresten sin så slår man vanligvis opp med rebound-kjæresten, fordi man ikke lenger har noe behov for emosjonell lindring, og ikke lenger har noe behov for en falsk kopi av eks-kjæresten sin.

- Når du har kommet til det punktet hvor det ikke lenger føles som at du har blitt slått i magen (den initielle, brutale følelsen av kjærlighetssorg), så er du klar for å kunne møte nye kandidater for et seriøst forhold, fordi du da ser dem for de unike personene de faktisk er, framfor å forsøke og se dem som eks-kjæresten din.
(Merk: Fuckfriends kan du selvfølgelig ha umiddelbart etter forholds-bruddet om du vil; jeg påpeker bare at du ikke bør inngå et seriøst forhold med noen før du har kommet ordentlig over eks-kjæresten din.)

- Ikke kast alle de materielle minnene du har av eks-kjæresten din (f.eks. bilder, videoer, smykker, klær, gaver osv.). Du vil sette pris på disse materielle tingene seinere, på en mer nøytral/distansert måte, når du har kommet ordentlig over eks-kjæresten din.

- Viktigst av alt: Jobb med å styrke selvfølelsen din slik at du minimerer graden av avvisning du føler over å ha blitt slått opp med av eks-kjæresten din. Kjærlighetssorg består mer av en sorg over å ha blitt avvist, enn en sorg over den faktiske kjærligheten som har gått tapt.
Den største delen av å styrke selvfølelsen din etter et forholds-brudd, går ut på å legge merke til andre menn som liker deg, som er like attraktive (eller mer) som eks-kjæresten din, slik at du dermed ser at du fortsatt har seksuell verdi + at du ikke over-idealiserer eks-kjæresten din.
Avatar

Svar til Gresshoppe

nov 6 2018 - 00:26
Tusen takk for svar, setter stor pris på rådene dine :) Jeg vet selv at jeg er en veldig følsom person som lett blir glad og like lett blir veldig lei meg, så jeg vet at jeg kommer til å bruke en del tid på å komme over han. Har tidligere vært deppa over en gutt i 8 måneder fordi han lata som han var interessert i meg ved så å droppe meg helt når han skjønte at jeg ikke var så lett få til sengs. Jeg ble forelska i han og det tok 8 måneder før jeg endelig følte at jeg ikke hadde noe som helst connection med han mer. Men dette er på et helt annet nivå, så jeg er skremt over at dette kommer til å ta mer enn 8 måneder. Den tanken er helt forjævlig. Men takk for rådene dine, jeg får prøve å ikke skaffe meg en rebound selv om jeg kunne vært typen til det, for jeg er så svak etter å få oppmerksomhet når jeg er deppa...
Avatar

Re: Jeg og kjæresten gjorde det slutt i dag

nov 6 2018 - 07:20
- "Men dette er på et helt annet nivå, så jeg er skremt over at dette kommer til å ta mer enn 8 måneder. Den tanken er helt forjævlig."

Husk at det hvert fall blir lettere etter hvert som månedene går... :)- "Men takk for rådene dine, jeg får prøve å ikke skaffe meg en rebound selv om jeg kunne vært typen til det, for jeg er så svak etter å få oppmerksomhet når jeg er deppa..."

Det er vi alle når vi føler oss avvist, så det er helt forståelig. Og en rebound er ikke den dummeste ideen, for du får jo tross alt litt emosjonell lindring av det. Men du vil i så fall høyst sannsynlig merke at det ikke er nok; at det er godt, men allikevel "tomt"... Det er på en måte som å putte plaster på et brukket bein; tanken om plasteret er god og lindrende, men under plasteret er beinet fortsatt brukket...

Men med alt dette sagt, så kan du jo selvfølgelig være heldig å møte på en "rebound" som du faktisk liker like godt som eks-kjæresten din, men da vil du ikke anse han som en rebound, siden du kan føle hvor genuine følelsene dine er. Hvis en fyr derimot virkelig bare er en rebound for deg, så veit du det alltid innerst inne...
Til forsiden