Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg har ikke samvittighet til å slå opp

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg har ikke samvittighet til å slå opp

juni 14 2018 - 16:46
Jeg er en jente på 21 år, og har nå vært sammen med kjæresten min i snart 5 år, siden jeg var 16 år gammel. Forelskelsen avtok for noen år siden faktisk, og jeg har mange ganger tenkt på å gjøre det slutt. Det som hindrer meg er den ubegrensede samvittigheten min. Kjæresten min har slitt med depresjoner over lang tid pga. Andre ting som har skjedd i livet hans, og han hinter ofte at han ikke vet hva han skulle gjort uten meg. Vi har det veldig fint sammen men jeg føler ofte at trivselen i hans selskap er falsk og tillært fra min side. Jeg føler meg noen ganger kvalt og innestengte i et liv jeg ikke vil være hovedrollen i. Han prater ofte om fremtiden mens jeg ofte lengter tilbake til fortiden. Jeg er sjeldent ute på fest og med venner på grunn av hans konstante sjalusi og frykt for å miste meg. Familien våre digger hverandre og snakker ofte om barn osv, noe jeg får panikk av å tenke på. Jeg bor med han og hele livet mitt føles ut som en ukeplan. Jeg får til å med dårlig samvittighet om jeg snakker med gamle kompiser eller ligger over til en venninne. Jeg har skjøvet ifra meg mange på grunn av han. Jeg vet at om jeg går i fra han mister jeg en av de viktigste personene i livet mitt, men det værste er at jeg vet hva det vil gjøre med han. Han har til og med sagt at han ikke vil leve uten meg. Så hva gjør en slik jente på 21 år,som føler at hele ungdomstiden ble skyvd inn under sengen for 5 år siden? Redd for å kanskje ødelegge ett menneske. Har tenkt på dette i snart 2 år sammenhengende. Jeg føler jeg står fast skikkelig. Vi har og forlenget leieavtalen sammen i ett ekstra år, men jeg vil ikke miste mer tid. Jeg klarer ikke
Avatar

Re: Jeg har ikke samvittighet til å slå opp

juni 14 2018 - 17:01
Hei, har desverre ikke noe vettu og komme med egentlig. men har du forsøkt å prate med ham om det? vertfall det med sjalusi og å la deg ha venner osv.? Det kan jo forhåpentligvis være ett steg for å prøve å fikse det eller finne ut at det bare ødelegger deg.

Mvh
En som egentlig ikke har noe han skulle sagt.
Avatar

Re: Jeg har ikke samvittighet til å slå opp

juni 18 2018 - 16:36
Jeg har vært i en situasjon som ikke var helt lik din, men jeg satt på den andre siden.
Vi var sammen i 4,5 år og h*n på samme måte som deg hadde ikke samvittighet til å slå opp. Derimot så følte jeg at h*n ikke hadde den samme gnisten lenger å når h*n dro til forsvaret ble dette svært tydelig.
H*n fortalte meg at h*n ønsket å oppleve det å være singel ( teit grunn for å være ærlig )
Selv hvor sårende dette var, så forstod jeg hva h*n mente å ønsket personen bare det beste.
Vi prøvde å holde kontakten, men når dette ble for vanskelig for meg kuttet vi den. Jeg ønsker å kommer fortsatt til å ønske denne personen som betydde alt for meg det beste.

Jeg håper du kan åpne deg opp å snakke med typen om hva det er du ønsker!
Håper også at han kan se det fra din vinkel å forstå hvor det er du kommer ifra.
Det er ikke lett, men det trenger det ikke være. Du har ventet mer enn lenge nok ^^
Uansett hva du velger å gjøre så ønsker jeg deg lykke til!
Avatar

Re: Jeg har ikke samvittighet til å slå opp

juni 18 2018 - 22:04
Samvittighetstunget:

Du kan ikke ta ansvar for livet hans. Han har noen issues som han rett og slett må fikse opp i, og det er uansett en jobb han må gjøre på egen hånd. Du alene kan ikke gi han det han egentlig trenger.

Slå opp med han. Ja, det vil såre han - men du kan ikke la livet ditt gå fra deg bare fordi du vil skåne en person som uansett kommer til å ha store problemer, enten du skåner han eller ikke. Du må leve ditt liv, og hvis han ikke er i stand til å la deg leve det livet, så må du rett og slett bare ønske han lykke til med livet sitt og ta farvel med han.

Vær komfortabel med å såre andre. (Ikke at du skal ønske å såre andre, eller bevisst forsøke å såre andre; men at du skal være komfortabel med det. Innse at det er en naturlig del av livet, enten man ønsker å såre noen eller ikke.)"Vi har det veldig fint sammen men jeg føler ofte at trivselen i hans selskap er falsk og tillært fra min side. Jeg føler meg noen ganger kvalt og innestengte i et liv jeg ikke vil være hovedrollen i."

Da har dere det ikke fint.

_ _ _


skeptisk96:

"H*n fortalte meg at h*n ønsket å oppleve det å være singel ( teit grunn for å være ærlig )"

Det er bare en bortforklaring for at h*n skal slippe å såre deg. Et slikt utsagn betyr vanligvis, "Jeg er ikke særlig tiltrukket av deg lenger, så jeg vil heller være singel slik at jeg kan hooke opp med folk jeg er mer tiltrukket av.".
Til forsiden