Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg er fullstendig utkjørt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg er fullstendig utkjørt

mars 22 2012 - 01:36
Jeg er en mann på 39 år. Jeg har opplevd et samlivsbrudd. Det hele skjedde den 4 februar. Da var det først en pause, så kom bruddet 10 dager etterpå. Vi hadde vært sammen i 4,5 år, samboere i 3,5 år. Så sier det kaboom. Det er slutt, jeg er fullstendig ferdig. Jeg er så ferdig mentalt at jeg vet ikke om jeg makter mere, jeg har forsøkt akt, jeg har argumentert, jeg har overtalt, jeg har prøvd å få frem følelser i henne, jeg har vist meg så svak og sårbar forran henne, jeg har grått så mange tårer fortan henne, ingenting nytter. Jeg er så selvdestruktiv nå at det er helt forferdelig, jeg spiser svært lite, jeg drikker svært lite. Jeg har rast ned i vekt. Var 87 kg i jula. Nå er jeg 76. Jeg makter ingenting, jeg grubler,tenker, fortolker, spinner rundt som bare det i hodet. Jeg har forsøkt og få hjelp, jeg har brukt de få vennene som jeg har, de begynner å bli lei, familien min er utkjørt. Jeg bor hjemme til mine foreldre 10 mil unna. Hun bor i leiligheten vår. Hun skal kjøpe seg nytt, jeg skal overta leiligheten og minnene. Dette er et sant helvette. Hun er kald og terapautisk i stilen. Jeg går til psykolog, hun sier det samme som exen min. Spis, drikk, sov osv osv. Jeg vet jo alt dette, jeg vet jo at jeg må ta meg sammen. Men det klarer jeg ikke, jeg vil ha henne tilbake!!!! Jeg føler at jeg hadde fortjent en ny sjanse. Hun er 100% sikker. Hun rokker seg ikke. Hun er hatd som en diamant. Det som er værst, det er min egen skyldfølelse, den eter meg opp. Det er så jævlig og være meg selv nå at jeg vet ikke om jeg klarer mer. Jeg tar på meg all skyld. Dette er så tøft at jeg må bli kvitt dette på et vis, jeg har gjort utilgivelige ting mot henne, og det vil jeg angre på resten av livet. Hun var mitt livs kjærlighet....


T...
Avatar

Re: Jeg er fullstendig utkjørt

mars 22 2012 - 02:28
Det er vel på tide nå å lære at ikke noe varer evig selv om en vil det aldri så mye. Det er helt klart litt smerte involvert her, men den er ikke dødelig. Dersom du ønsker å grave deg ned i selvmedlidenhet så kommer du ingen vei.

Du må akseptere og så gå videre med livet ditt. Prøver du å gå bakover kommer det bare til å gjøre mer vondt.

Det høres kanskje litt hardt ut, men det er nettopp det du trenger. Å sette seg så fast i en annens nåde er ikke sunt for noen.
Avatar

Re: Jeg er fullstendig utkjørt

mars 22 2012 - 13:18
Jeg ser at det egentlig ikke er så veldig lenge siden det ble slutt mellom dere, så det er ikke så rart at du fortsatt strever. Slik sorg går ikke over på noen uker når man har vært knyttet til et menneske i såpass lang tid. Jeg vil bare si at du ikke må gi opp, fordi du kommer til å bli glad igjen selv om det ikke virker slik nå. Det er veldig sårende å oppleve at den man er glad i er kald og distansert, men jeg tror kanskje at det kan hjelpe deg å tenke at hun er slik fordi hun også er utslitt. Hun beskytter seg selv, og jeg kan ikke tenke meg at hun synes dette er lett. Jeg forstår det slik at hun har måttet tåle en del dårlig behandling fra deg, og da responderer man jo gjerne med å distansere seg følelsesmessig. Det er vel et overlevelsesinstinkt.

Jeg tror ikke du er klar for å ta innover deg helt at dette er slutt, og det er ikke sikkert at du er nødt til å tenke så mye på det ennå. Prøv heller å legge det litt til siden og fokuser på hver dag for seg. Ingen vet hva fremtiden vil bringe. Kanskje hun ombestemmer seg når hun får litt tid og ro, kanskje ikke. Hvis du fokuserer på en og en dag, vil det kanskje livet uten henne ikke virke så umulig etter en stund. Jeg tror at vi aksepterer ting når vi er klare for det, og det er ganske vanskelig å tvinge seg til det før man er sterk nok.

I mellomtiden tror jeg at det er viktig at hun ikke føler noe press fra deg om å bli sammen igjen. Hvis hun vet at du fortsatt er glad i henne og at du innser dine feil og ber om unnskyldning for dem, så er det alt du kan og bør gjøre nå. La støvet få tid til å legge seg for dere begge. Det høres ut som om du har lært noe viktig når det gjelder å ta vare på kjærligheten, kanskje du kan tenke at dette var det som skulle til for at det skal fungere neste gang?

Det er nok veldig skadelig for psyken din at du ikke spiser, drikker og sover nok. Prøv å lage en plan over måltidene, handle inn slik at du har alt du trenger, og tving deg selv til å spise litt med tre-fire timers mellomrom. Ta kosttilskudd hver dag, og ha alltid med deg en vannflaske som du kan ta en slurk av innimellom. Kom deg ut i naturen og gå turer, enten alene eller sammen. Mosjon er kjempeviktig for å bearbeide ting, etter min erfaring. Se filmer, gjør noe hyggelig selv om du ikke synes det er hyggelig akkurat nå, fordi det hjelper deg faktisk fremover selv om du ikke merker det. Du kan også oppsøke fastlegen din og høre om han eller hun vil anbefale et lett sovemiddel slik at du får en god natts søvn. Søvn gjør hele forskjellen.

Det viktigste akkurat nå er at du kommer deg gjennom dagene en etter en. Vær glad i deg selv, og tilgi deg selv for dine feil! Vi har alle gjort feil fordi vi ikke så klart. Det er sånn vi lærer. Det at du sitter igjen med en følelse av kjærlighet for eksen din sier jo noe veldig fint om deg! Det blir lettere etterhvert, selv om det kommer bølger av sorg. Om et par måneder har du kommet mye lenger, og da vil du være glad du ikke gav opp. Ønsker deg lykke til!


Avatar

Re: Jeg er fullstendig utkjørt

mars 22 2012 - 15:50
Jeg har gjort noen slemme ting mot henne. Jeg har vært for mye opptatt av en annen jente. Jeg har ringt og skrevet meldinger. Men jeg hadde aldri et ønske om å innlede et forhold til henne. Hun mistet en venn i selvmord i romjula, vi har snakket om det. Alt dette har jeg nå fortalt exen min. Jeg har lagt alle de kort jeg har på bordet, men det er hun som sitter på trumfen. Jeg har ingen flere trekk å komme med en å la henne være i fred. Hun flytter ut, jeg blir igjen alene. Det bittre er at hun ikke hadde tenkt å gjøre det slutt, men så var det denne berømte dråpen, jeg sliter så veldig nå, jeg har gjort mange ting feil. Jeg var singel i 8 år før hun kom og sjekket meg opp, jeg har mistet henne pga mine egne feil. Jeg fallt for eget grep. Jeg har sånn skyldfølelse at det brenner i hele kroppen. Hvorfor gjorde jeg dette mot henne? Jeg ønsker henne så tilbake at jeg tviler på at dette går bra. Jeg vil slite med dette resten av livet. Jeg skjøv henne unna. Jeg var kald. Hvorfor er jeg den jeg er. Hun sendte meg melding nå, hun skal flytte på hybel til hun får seg leilighet. Jeg er alene igjen. Jeg vet ikke hvordan jeg skal takkle ensomheten i vår leilighet.

Hun vil finne seg en ny mann, hun vil gå videre. Jeg blir igjen alene. Hva er poenget??
Avatar

Re: Jeg er fullstendig utkjørt

mars 23 2012 - 11:08
Det er fryktelig vanskelig å slite med dårlig samvittighet. Men jeg tror som sagt at du må begynne denne prosessen med å tilgi deg selv. Og hvis du har bedt henne om tilgivelse, så vet hun at du er lei deg for det. Om det blir dere igjen eller ei, så vil hun nok tilgi deg med tiden.

Du spør hva som er poenget. Poenget er at kjærlighetssorg ikke varer evig, og du kommer til å ha det bra igjen. Hvis du gjør opp status for deg selv, tenker over hva du har lært og hvordan du ønsker å ha det i et forhold, så stiller du sterkt i neste omgang. Du sier at du kommer til å slite med dette resten av livet. Det tror jeg ikke du behøver å være redd for, og jeg tror det er veldig viktig at du ikke forteller deg selv dette heller. Du trenger ikke tenke på noe nytt forhold på en stund, men du må nesten gjenta for deg selv at du skal komme gjennom dette og at det er lys på andre siden. Jeg har selv vært utrøstelig av kjærlighetssorg over noen jeg har vært nært knyttet til, men det gikk over, og det kommer til å gå over for deg også! Bare det at du skriver på dette forumet viser jo at du et eller annet sted i deg selv har et håp om å få det bedre. Du må ruste deg selv opp til å ta del i livet igjen, og til å ta del i kjærligheten igjen når den tid kommer at du er klar for det . Husk at man aldri kan elske andre hundre prosent hvis man ikke elsker seg selv. Du må tilgi deg selv, rett og slett. Hvis det var en god venn av deg som hadde det slik, ville du ikke gitt dem en klem og sagt at han eller hun måtte være snill med seg selv? Gjør det samme for deg! Om det blir deg og eksen igjen, eller en annen dame, så er det veldig viktig at du legger den vonde fortiden bak deg. Ellers er det vanskelig å få til en ny og positiv start. Vær glad for at du i dag er en bedre mann fordi du har skjønt noe viktig. Ikke gi opp håpet, det er så mye fint som venter deg når du kommer opp av dumpa!
Avatar

Re: Jeg er fullstendig utkjørt

mars 28 2012 - 14:13
Jeg vet at jeg må gå videre. Jeg har alle svarene selv. Jeg vet at jeg må tilgi meg selv. Jeg vet at livet må leves videre. Men jeg klarer ikke å gi slipp på henne. Om jeg bare hadde fått en ny sjanse, om jeg bare hadde fått det. Jeg har så mye i meg nå at det er helt forferdelig. Om bare hun hadde gitt forholdet en ny sjanse. Jeg skulle hablitt den beste samboeren hun kunne ha hatt. Jeg har så lyst til å få høre at hun sier at hun elsker meg. Men hun vil aldri si de ordene til meg. Jeg har ødelagt det fineste i livet mitt. Jeg fikk denne sjansen. Jeg brukte den sjansen dårlig. Jeg elsker henne så dypt at det sliter meg ut. Jeg har gjort så mye dumt, det må jeg ta konsekvensene av. Hvorfor har hjernen min gjort det den har gjort..... Fy faen som jeg hater meg selv....
Avatar

Re: Jeg er fullstendig utkjørt

april 1 2012 - 13:44
Det er for sent å snyte seg når nesen er borte bruker jeg å si.. For om du skrev meldinger osv til ei anna jente som kanskje exen din føltes som truende, skjønner jeg også henne. Jeg var selv i et forhold med en som skrev meldinger med ei anna. Jeg tilga han dette, men senere var han utro med ei anna. Jeg skulle skjønt at han var typen til det.. Dersom noen føler at den man elsker svikter en, må man komme seg videre. Det er hvertfall det jeg skulle gjort når jeg merket han skrev melding med ei anna, for senere ble jeg mer såret....

Det er vel den realiteten exen din har innsett og vil videre.. Det er surt, men i et forhold kan man ikke være etterpåklok....
Avatar

Re: Jeg er fullstendig utkjørt

april 3 2012 - 09:51
Personlig synes jeg ikke at å skrive meldinger med en annen person er så utilgivelig. Dersom man gjør dette fordi man er litt interessert, er det jo selvfølgelig et symptom på at man ikke har fokus på det forholdet man faktisk er i, men jeg synes ikke at man nødvendigvis kan si at forholdet er dødsdømt for det. Dersom den personen som har gjort det skjønner at det var dumt og ikke det de egentlig ville, tror jeg fint at man kan bygge opp den tilliten igjen. Det er litt vanskeligere med fysisk utroskap. Og så kommer det jo an på hva som stod i meldingene. Det var det, over til resten.

Det er fint at du vet hva du har å gjøre fremover. Men det er klart, du henger fast i det gamle, fordi du tror at den eneste måten du kan få det bra på er sammen med eksen din, og der tror jeg du gjør det selv en bjørnetjeneste. Ved å konstant bekrefte gjennom tanker og ord at du bare kan ha det bra hvis dere får en ny sjanse, så overbeviser du deg selv mer og mer om at det er tilfelle, og da er vi over i avhengighet, og ikke kjærlighet. Jeg sier ikke at du ikke elsker henne, det gjør du helt sikkert. Men det angstfølelsen ved tanken på å ikke få henne tilbake, er et tegn på at du trenger henne for å være hel. Det er ikke sånn det skal være, og hvis du hadde fått henne tilbake på de premissene, så hadde det nok ikke vart uansett. Du hadde sikkert bare gått rundt og vært redd for at hun skulle ombestemme seg igjen, tenk så slitsomt og trist det ville vært! Så ville du trukket deg unna igjen, eller hun ville følt seg kvalt.

Du spør hvorfor hjernen din gjør dumme ting. Jeg tror at vi mennesker kan være blinde og la oss trekke mot andre ting av mange grunner som ikke er åpenbare for oss. Ofte er det nok at man ikke er fornøyd med seg selv og trenger en slags bekreftelse. Eller at man er usikker på den andres følelser, og så beskytter man seg selv ved å trekke seg unna. Vi er ikke alltid bevisst disse mekanismene, det skjer litt automatisk, men man kan jo lære av seg sine erfaringer. Nå vet du at dersom du blir trukket mot noen andre mens du er i et forhold, så betyr det ikke at du ikke elsker den du er med, men at du må jobbe med deg selv og sette fokus på forholdet slik at du ikke mister noe som egentlig betyr alt for deg.

Så skriver du at du hater deg selv. Hvis du elsker henne, ville du anbefalt henne å bli sammen med noen du hater? Du kan godt være veldig trist og synes at det er utrolig synd at du ikke gjorde mer ut av sjansen du fikk med henne, men du må da ikke hate deg selv, spesielt ikke nå som du er en klokere og bedre person! Hvis du synes at du fortjener en ny sjanse, så må du også fokusere på at du er bra nok i massevis for henne eller en annen flott dame som også kunne vært riktig for deg.

Hvis du er overbevist om at du vil ha henne tilbake av de rette grunnene (og det er viktig) og ikke gir deg før du har gjort alt, ville jeg lagt en plan som så omtrentlig slik ut:

1. Tilgi deg selv. Du fortjener å ha det bedre enn dette!
2. Trim selvfølelsen ved å tenke og gjerne skrive ned noen positive ting om deg selv hver dag, morgen eller kveld, for eksempel. Ikke vært beskjeden, og fake it until you make it, om du må. Eksen din vil ha en trygg og positiv mann som hun kan regne med. Da må du bli denne mannen først for å ha noe å tilby henne. Hun må se at du har forandret deg.
3. Hold psyken i form ved å spise sunt og få nok mosjon. Igjen - plei interesser og hold kontakt med venner.
4. Hold mptet oppe ved å minne deg selv på at du nå er en mann som virkelig kan sette pris på og bevare kjærligheten, og at det kanskje ikke hadde skjedd dersom du ikke hadde gått gjennom dette.
5. Hold kontakten med henne på en vennlig og positiv måte uten å stadig be henne om å komme tilbake. Vis at du bryr deg om hvordan hun har det, og ikke bare tenker på egne behov.
6. Se henne litt an - og også dine egne følelser. Det kan hende at de også forandrer seg når du lærer deg å ha det bra på egenhånd. Hvis hun endrer innstilling, kan du kanskje foreslå at dere begynner å treffes litt igjen. Det er viktig at dere snakker sammen om ting på en rolig måte, slik at dere kan forstå mer av hverandre og det som skjedde. Vis at du er voksen og ansvarlig.

Hvis hun fortsatt ikke ønsker å gi dere en ny sjanse, så vil du da iallfall ha mye bedre forutsetninger for å gå videre. Men hold øynene på målet uansett - et lykkelig kjærlighetsforhold uansett hvem partneren din skulle vise seg å bli. Det kommer til å ordne seg.
Avatar

Re: Jeg er fullstendig utkjørt

april 3 2012 - 15:06
å skrive meldinger i seg selv er jo ikke fælt eller grusomt.
Sånn jeg tenker er, hvis du vet med deg selv at partneren din kan lese disse meldingene uten å bli lei seg/opprørt over de er det ikke noe problem. Men om du er bekymret for at partneren din skulle lese meldingene da er det på tide å tenke seg om en ekstra gang før man trykker send.

Samme med man skal ikke ha kontakt med noen man føler man må holde hemmelig for partneren og det skal ikke være slik at man aktiv velger bort tid med partneren for kontakt med denne personen.
Som si du sier til kjæresten at du har hatt det så travelt at du ikke har hatt tid til å ringe sende meldinger på en reise, men har sendt masse meldinger til en annen venn/venninne/mor/bror og snakket med de i telefonen.

Men ihvertfall noen ganger gjør vi mennesker ting som ødelegger for oss selv. Tror alt man kan gjøre er å lære av det slik at dette ikke skjer en gang til enten man blir sammen med exen på nytt eller går inn i et nytt forhold.

Avatar

Re: Jeg er fullstendig utkjørt

april 12 2012 - 00:12
Kan komme med en liten update. Forholdet er over. Facebook venninna var ikke årsaken. Hun viste ikke om det da jeg fortalte henne om det. Men jeg la alle kort på bordet. Jeg skal la henne være i fred no. Jeg orker ikke mere tankekjør. Men hvem vet. Når hun ser meg frisk,veltrent, velstelt, og morsom. Så kan det jo hende. Må bare vise meg selv frem på en fornuftig måte.

Jeg kan vel egentlig legge Facebook skyldfølelsen bak meg, min samvittighet var ren der uansett, siden jeg ikke har gjort noe galt. Det ble no bare en gang sånn. No er det 99,9 % fokus på meg selv, 0,1 % på henne. Jeg har ikke gitt helt opp enda:)
Til forsiden