Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ja det gjør vondt..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ja det gjør vondt..

juli 1 2018 - 15:57
Atter en gang får mn føle på ensomheten.

Lagdistansefoehold er ikke bra.
Jeg tror ikke kvinner har tålmodighet nok til å sole på hjertet eller å ta sjansen for å utvikle seg selv.

Jeg har tilbudt en helt ny verden fremfor å sitte fast på det samme stedet. Har tatt henne med til flere land, hjulpet henne med hennes prosjekter, støttet og trøstet igjennom vanskelige perioder,
Holdt oversikt med økonomien og støttet et forferdelig dårlig budsjett og gitt rammer med trygghet, kjærlighet og tillit.

Da alt tilsynelatende snudde henne ryggen slapp jeg alt for å være der for henne. Jeg gjorde alt, handlet inn, lagde mat, gikk tur med hunden (enda jeg kan ikke fordra hunder) og forklarte henne alt om livets gang, hvorfor mennesker gjør som de gjør, hjalp henne med hennes fortid, skyldfølelse, feilsteg osv.
Jeg godtok henne for den hun er, gjorde henne komfortabel med seg selv, fikk henne til å være mer ekte og fikk frem en vakker blomst etter mye pleie og omsorg som hadde vært skjult fra verden så altfor lenge.

Takken man får er å bli forlatt..


Jeg føler nok ikke at det er hennes feil heller. Jeg falt pladask for henne og ville for enhver pris få hen til å innse sin egen styrke slik at hun Kine bygge seg opp. Sjansen er da at med styrke kommer også et minsket behov for andre i livet, og da skjer det fort at det er lettere å finne nytt beite når det ikke er spennende lenger eller det ikke føles som at et forhold trengs.

Jeg tror at alle forhold er utviklende om man kan innse det, men at det er veldig vanskelig å etablere god kommunikasjon. Jeg har mislyktes med dette i alle forhold, og jeg er også overrasket over hvor lite dybde det er i det feminine følelseslivet. Det skal liksom skjules bort.
Jeg er veldig empatisk, og føler veldig mye. Dette virker overraskende og skremmende fordi jeg ser igjennom masken. Tingen er jo det at jeg ikke forelsker meg i masken, men personen bak. Og når denne er redd for å bli sett, så blir ikke relasjonen ekte.

Å leve med et menneske i aksept, med alle feil og mangler er vanskelig. Og smertefullt. Men veldig befriende.

Jeg synes det er synd at mange velger å sikre seg fremfor å være mer ekte. Å tørre å gråte, bli sint, lufte frustrasjoner osv er en viktig del av et sunt forhold.

Det trenger ikke alltid å vare evig, selv om jeg må innrømme at jeg drømmer litt om det.
Jeg har få illusjoner om det perfekte også. Jeg vet at det er vanskelig, smertefullt og krever en innsats. Man kan ikke bare gå hen i et mønster og la det skure. Da skjer det ingen utvikling.

Jeg tror på at man kan vise kjærlighet hver dag i mange små ting. Som blikk, berøring, ord, gjøre noe uten at den andre spør, tilrettelegge, skjemme bort litt osv. Og alt dette i sammen blandes inn til noe som har potensiale for å bli veldig vakkert. Og det kan jobbes med over år, og fortsette selv om relasjonen modner.

Jeg synes det er vakkert å bli kjent med et annet menneske. Å se dypt inn i sjelen. Å avdekke alle feil og mangler, alle feilsteg, alt mørke, og å se hele mennesket og elske det fra hjertet uten å ha hodet i veien.

Å kunne gi seg hen, være ekte uten å være redd. Å kunne oppnå gjensidig tillit, å kunne si alt, kunne falle sammen og bli hjulpet opp igjen uten at det ødelegger alt. Isteden så bygger hver sten et fundament som bare blir sterkere og sterkere..


Til tider lurer jeg på om eg er fra en annen planet. Jeg føler nok at mitt syn på et forhold er annerledes. Jeg opplevde sist at min aksept var noe nytt. Og det med ei som har vært i forhold lenger enn jeg har levd.
Tenker så synd det er, å ikke kunne være seg selv fullt ut så lenge..Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette. Jeg har bare ingen å snakke med for øyeblikket.

Avatar

Re: Ja det gjør vondt..

juli 1 2018 - 17:23
"Takken man får er å bli forlatt.."

På grunn av dette:
"Da alt tilsynelatende snudde henne ryggen slapp jeg alt for å være der for henne."

Du har åpenbart mye godhet i deg og kjærlighet å gi, og det er kjempe fint. Men mentaliteten du hadde ovenfor henne, som jeg siterte ovenfor, er rein gift for jenter (i motsetning til for menn).
Avatar

Re: Ja det gjør vondt..

juli 3 2018 - 22:36
Jeg skjønner godt at du er en veldig varm og god person.

Det du beskriver kjenner megselv godt igjen i, kan bli ganske 'intens' når jeg føler at jeg faller for noen.
Jeg må si at du virker veldig god og at du brukte tid på å bygge dem opp sier mye om deg. :)

Og jeg er enig med din påstand om at forhold skal være i stadig utvikling, helst i begge retninger.

Men jeg er sikker på at det vil dukke opp noen for deg som vil du vil klaffe med, spessielt med så mye godhet du viser. :)
Avatar

Spm til Gummibear

juli 4 2018 - 21:45
Hei, du skriver at det er ren gift for damene. Jeg tror mange opplever det å si "Alltid der for deg". Det er noe de ofte hører i musikktekster og tar med det videre. Jeg har brukt det ved et par anledninger, men jeg merket at det ikke ga respons. Så da er spørsmålet til deg: Vet du hvorfor man ikke skal si det, hvorfor det virker mot sin hensikt? Og hva skal/bør man si istedet for noe i den retningen? For vi menn ønsker jo å etablere et vennskap fort basert på tillit - ihvertfall er det grunnen til jeg har sagt det når jeg ser damen har det tungt i starten av et gryende vennskap.

Jeg håper du kan svare der.
Avatar

Re: Ja det gjør vondt..

juli 4 2018 - 22:58
a_force_de_mourir:

"Jeg har brukt det ved et par anledninger, men jeg merket at det ikke ga respons."

Nettopp...

_ _ _


"For vi menn ønsker jo å etablere et vennskap fort basert på tillit - ihvertfall er det grunnen til jeg har sagt det når jeg ser damen har det tungt i starten av et gryende vennskap."

Hvis du kun søker et vennskap med ei jente, og ikke en seksuell eller romantisk relasjon, kan du nok komme unna med å si slike "alt for deg"-type ting til henne. Men også i en reint vennskapelig kontekst kan det være en risiko for at hun "kaster deg" etter at hun har fått tømt seg emosjonelt til deg, hvis hun får nye venner som er kulere enn deg i hennes øyne.

_ _ _


"Vet du hvorfor man ikke skal si det, hvorfor det virker mot sin hensikt?"

Årsaken er at kvinnelig psykologi er annerledes enn mannlig psykologi. Vi er 2 vidt forskjellige kjønn - både psykisk og fysisk.
Jeg orker ikke å forklare hele den evolusjonære bakgrunnen for disse kjønnsforskjellene (selv om jeg er fullstendig i stand til det), så jeg sier det heller enkelt:
Det er ikke noe galt i å bry seg om jenter, og å ville hjelpe/støtte dem. (I utgangspunktet er dette selvfølgelig bare bra.) Problemet er hvis man gir inntrykk av at man TRENGER de. Det er DET som er døden. Og det er derfor slike utsagn virker mot sin hensikt.

_ _ _


"Og hva skal/bør man si istedet for noe i den retningen?"

Det avhenger litt av hvorhen i relasjonen man er (er det når man sjekker opp ei jente, eller er det i et forhold med ei jente). Men det er hovedsakelig ikke hva man sier som er problemet; det er mentaliteten man kommer fra. Derfor kan slike utsagn allikevel fungere, HVIS det kommer fra den rette fyren...

_ _ _


"Jeg tror mange opplever det å si 'Alltid der for deg'. Det er noe de ofte hører i musikktekster og tar med det videre."

Vi menn har lett for å tro at jenter vil ha en "snill, pålitelig og omsorgsfull mann". Det er det jenter til og med sier selv, så selvfølgelig tror vi på det - "for jenter forstår vel jenter best, ikke sant?"

Problemet er at jenter snakker i koder. Ting de sier kan enten være helt sant, litt sant, eller helt usant. De gjør dette både bevisst og ubevisst.

Med andre ord: Hvis du vil forstå jenter, ikke lytt først og fremst til jenter; lytt først og fremst til dine egne erfaringer og observasjoner. Dette er også viktig for å kunne forstå mennesker generelt, ikke bare for å kunne forstå jenter.

Mennesker ljuger; virkeligheten ljuger ikke.
Til forsiden