Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Intens smerte

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Intens smerte

okt 9 2018 - 01:49
Hei,

Dagen etter bursdagen min slo kjæresten min opp med meg. Dette var veldig uventet og jeg ble svært sjokkert. Han forklarte det som en strikk som til slutt sprakk. Nå orket han bare ikke mer. Det er det verste jeg har opplevd noen gang. Dagen før lagde han den beste bursdagen for meg noensinne og sa han elsket meg høyt. Når han slo opp fikk jeg adrenalin og beinet mitt sluttet ikke å riste. Det var et totalt sjokk.

Jeg har i store deler av forholdet hatt søvnproblemer og dette har resultert i at jeg har vært mye sliten og noen ganger hatt uakseptabel oppførsel. Sagt mye dumt. Jeg forstår at dette har vært slitsomt og tyngende på han også. Men han backet meg opp så godt han kunne og sto i det med meg. Jeg trodde han støttet meg fullt og helt ut. Men på innsiden viste det seg at det spiste han opp. Han klarte bare ikke å snakke med meg om det fordi han ville ikke gi meg flere bekymringer.

Ikke bare nok med at mitt livs kjærlighet plutselig slår opp med meg. I dette øyeblikket bor vi hos hans mor fordi vi var ferdig med studier og ikke hadde jobb enda. Dette var det eneste tilgjengelige stedet vi kunne bo som hadde ekstra rom og plass til oss. Ingen i min familie har ekstra soverom. Så da satt jeg der brått hjemløs i tillegg. Jeg fikk sove der en siste natt og fikk mast meg til at vi skulle sove sammen også. Men det var selvfølgelig ikke som før. Jeg lå på brystet hans nesten hele natten og våknet med jevne mellomrom. Hver gang jeg innså at marerittet var sant begynte jeg og gråte. Gråt meg tilbake til søvn. Dette skjedde på repeat til det var morgen. Dagen etter pratet vi en del sammen og jeg pakket kofferten min med det viktigste. Det tyngste avskjeden i mitt liv.

Nå litt over en måned senere har jeg det fortsatt helt for jævelig. Jeg bor hos familiemedlemmer på sofaene og har verken hjem, jobb eller et liv. Jeg har aldri vært så langt nede i hele mitt liv. Jeg gråter hver dag. Hver eneste dag er en kamp og jeg er redd for å bli suicidal. Jeg har ingen inntekt. Jeg har ingeting og er ingenting. Har prøvd å snakke med venninne mine, men får bare hjerte tilbake hvis det er på melding og ellers er det bare "huff så leit".

I ettertid har vi holdt kontakten eksen og jeg. Den første uken ble det mange meldinger om hvor mye jeg savnet han, hvor jævelig livet mitt hadde blitt og hvor jævelig jeg hadde det. Dette tynget på han og han avlyste et møte pga dette. Jeg forstår at disse meldingene ble slitsomme. Men han er den jeg har delt alt med alltid og jeg følte et behov for å dele det med han. At han ikke ville møte meg ødela meg. Men fikk meg også til å innse at det ikke hjelper noen verdens ting å skrive hvor ille jeg har det til han.

Det ble litt bedre etter dette. Vi har sagt at vi vil beholde vennskapet for vi har enormt mye til felles. Vi har møttes to ganger der vi har hatt det veldig hyggelig. Vi har vært på kino, drukket kaffe og spist sammen.

Men så har det hendt at jeg har hatt noen mørke stunder og i helgen gråt jeg til langt på natt. Da var jeg så dum og skrev til han igjen at jeg savnet han veldig mye osv. Dette svarte han ikke på. Og både dagene før og etter har han ikke svart på alle meldinger. Dette har vært meldinger med innhold som om det går bra, så du det på tv, sjekk den morsomme hunden her osv. Kun på det han har følt at han må svare på har han svart. Dette har gjort meg litt bekymret. Og at han ikke svarer gjør meg bare mer frustrert og behovet for å skrive til han blir egentlig bare større.

Jeg har fortsatt ting hos han og på torsdag skal jeg dra og hente noe av det. Jeg spurte om vi da kan også gjøre noe hyggelig sammen. Slik vi har gjort tidligere. Men svarte da at han ikke visste om han orket det. Det er tydelig at det er mer som plager han. Jeg sa at vi kan snakke om det på torsdag. For meldinger kan bli litt trøblete når man skal snakke om noe viktig. Så da er vi enig om at jeg skal hente ting og at vi skal snakke om hva som plager han på torsdag.

Nå er jeg livredd for at han ikke vil være venner lenger heller. Livredd! At han ville fortsatt være venner er det som har gjort denne prosessen enklere. En slags nedtoning og avvenning. De siste gangene vi har gjort noe har vi hatt det veldig hyggelig begge to. Jeg forstår at flere meldinger om dagen kan være slitsomt. Men jeg ser det ikke helt sånn. Hvis vi er venner så syns jeg det er naturlig å spørre hvordan det går. Men tydeligvis er det for intenst og jeg må roe ned.

Hvis han sier han ikke vil være venner lenger heller og bryte kontakten helt. Da vet jeg ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg er redd jeg kommer til å ta livet mitt. Det blir bare for mye. Det har allerede vært for mye.

Etter vi ble enige om dag for avtale ista har jeg bestemt meg for å ikke kontakte han igjen før på torsdag. Kanskje han kan se at jeg kan la han være i fred og at han da forhåpentligvis orker og ta en kaffe eller sånn før jeg drar hjem igjen. Spørsmålet er om det hjelper.

Jeg vet egentlig ikke hva jeg spør om eller lurer på her. Måtte bare få noe ut før det skjer noe

Takk for at du evt leser og svarer
Avatar

Re: Intens smerte

okt 9 2018 - 02:28
Hei.

Jeg vil egentlig bare begynne med at du virker veldig reflektert, og selv om alt kjennes håpløst nå så blir det lettere.

Kjærlighetssorg er vondt, vi har vel alle vært der, men den er forskjellig for alle. Da jeg hadde min første Kjærlighetssorg hadde jeg vært i et forhold som du beskriver; der hun var kjæreste, min beste venn og den eneste personen jeg egentlig ville ha kontakt med - både i forholdet og etter. Min pappa sa da til meg at "du må ha flere tråder i livet ditt, for hvis du bare holder fast i en tråd, og den ryker, hva gjør du da?" og det har fulgt meg siden.

Når han ikke svarer på meldingene dine så er det sikkert fordi at han har fått det hele litt opp til halsen, hvis du skjønner. Jeg kjenner igjen den følelsen i alle fall, at når man først får litt nok av en person så er plutselig alt masete, uansett om det er en uskyldig melding som ikke har noe med det som har skjedd å gjøre. Jeg veit at det er tungt, så ufattelig tungt, å ikke sende melding og ha kontakt som før, men det vil etterhvert bli bedre - det kan jeg love deg! Selv sliter jeg med det samme som deg etter forhold, derfor har jeg laget en regel for meg selv om å kutte all kontakt med xen til jeg selv er klar for kun vennskap. Om det tar en uke, måned, eller et år er ikke så viktig, det viktige er at du må ta vare på deg selv oppi dette her. Det er selvpining, men alt er bedre enn å se at han har lest meldingen og ikke svart, lagt ut snapstory og instagrampost og koser seg i livet mens du sitter der og hsr det vondt.

Prøv, så godt det lar seg gjøre, å være med andre venner, gjerne nye venner? Gjøre nye ting, finne nye hobbier (det har hjulpet meg). Hver gang du ønsker å sende han ei melding, send den til noen andre istedenfor, og la være å fortelle han hvor mye du savner han, for det gjør dessverre bare vondt verre. Han føler det er masete, og du får ikke svaret du vil ha. Selv om han savner deg, så vil han ikke sende deg den meldinga for å ikke ødelegge deg mer.

Prøv å tenke på andre ting, snakk med andre om andre ting enn han. Selvfølgelig blås ut om det innimellom, men ikke hele tiden. Lur hjernen din til å tenke på andre ting.

Du er i en forferdelig tung situasjon nå, der du ikke har et fast sted å bo, en fast jobb eller noe, men det kan også gi muligheter ingen andre har, i form av at du kan flytte vekk, du kan få jobb et annet sted, du kan starte på nytt, dersom det er noe du kunne tenkt deg.

Selv om livet føles tomt uten han så vil det bli bedre, jeg veit alle sier dette og hater at folk sier det til meg, men det er sant. Ta tiden til hjelp, unn deg selv å kose deg, hør på musikk som får deg til å kjenne på lysten til å gjøre noe, inviter venner på is og Netflix. Bare gjør noe, og etterhvert blir det bedre!
Avatar

Re: Intens smerte

okt 9 2018 - 11:42
Takk for flott og utfyllende svar.

Du har jo så rett. Men det når jo faen ikke inn når man savner noen sånn :P
Jeg skal i hvert fall ikke ha kontakt med han frem til vi møtes på torsdag. Tipper han kommer til å ta opp på torsdag at han ikke orker mer kontakt annet enn nødvendige ting som feiladressert post og de siste tingene jeg må få hentet. Det er kanskje det beste for begge.

Er bare så trist å miste visse ting. Det er ingen andre jeg kan se film med å diskutere nerdeting som manus etterpå eller lyssetting. Det savner jeg veldig.

Hvordan går det med deg nå?
Avatar

Re: Intens smerte

okt 9 2018 - 17:17
Bare hyggelig! Kjærlighetssorg er jo å miste noen, på samme måte som når noen dør i den forstand at noen i livet ditt forsvinner, og det gjør vondt.

Hva han ønsker videre får du jo vite på torsdag, og hvis du klarer å la være å tenke på det så kan det kanskje være det beste?

Med meg går det bra nå mtp kjærlighetssorg. Da jeg var 16 hadde jeg kjærlighetssorg et helt år over xen min, som jeg droppa all kontakt med. Nå er jeg 28, og hun er i dag en av de vennene jeg verdsetter mest. Men det tok flere år for meg å innse at hun er ei god venninne, og selv om hun er fantastisk så passer vi ikke sammen som kjærester.

Det at dere har slike felles interesser betyr ikke at du ikke kan ha de interessene med andre? Finnes det forum på facebook eller ellers der du kan finne andre mennesker å bli kjent med? Det er verdt å sjekke opp!
Avatar

Gode råd

okt 10 2018 - 01:39
Ja, det er veldig gode poenger og råd du kommer med. Kan hende at vi også passer bedre som kun venner. Forhåpentligvis vil han fortsatt være det.

Det finnes nok noen andre jeg kan dele det med også. Var bare at vi delte neste absolutt alt av interesser.

Hvis du har kjæreste nå. Plager det kjæresten din at du er god venn med eksen? Må ikke svare på det om du ikke vil. Bare lurer på om det evt er et problem for en ny kjæreste en gang i fremtiden.
Avatar

Re: Intens smerte

okt 10 2018 - 08:05
Ja, det håper jeg også dere gjør! Men kanskje ikke akkurat nå, og heller senere, når ting har roet seg litt :)

Jeg har ikke kjæreste nå, nei, men jeg trur ikke det ville vært et problem uansett. Hun har fått seg ny kjæreste, og det virker ikke som om den nye kjæresten har noe problemer med det. Det kommer jo helt an på personen også, og hvor tro du klarer å være til deg selv.

Jeg ønsker deg alt godt videre i alle fall, det blir å ordne seg med tiden! Bare prøv så godt du kan, å ta litt avstand, for når det er så skjørt som det er nå så er det lett å brenne broer.
Avatar

Broer

okt 10 2018 - 11:00
Du har rett i det!

Lurer på om jeg dessverre ikke har brent de broene alt :(

Du virker veldig klok og reflektert :) Takk for at støtter meg :)
Avatar

Re: Intens smerte

okt 12 2018 - 11:17
Jeg håper møtet i går gikk fint!

Takk, det samme til deg. Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver, og har vært der så mange ganger at jeg tenkte kanskje jeg kunne gi et par råd :)
Avatar

:)

okt 13 2018 - 16:43
Det gikk faktisk veldig fint. Men han tok ikke opp det han ville snakke om da. Må tilbake på tirsdag for å hente de siste tingene men da skal jeg ha med en venninne for hun har større bil. Så han kommer nok ikke til å ta det opp da heller.

Men jeg tror han bare ville ta opp at han var lei for mye meldinger. Og jeg har ikke sendt noe med mindre det har vært noe praktiske spm i det siste. Så tror kanskje jeg bare har tatt hintet og derfor gidder han ikke å ta det opp. Hans største problem er jo tross alt å ta opp ting.

Det er veldig hyggelig av deg :)
Avatar

Re: Intens smerte

okt 15 2018 - 18:40
Må si meg enig med Dikkebae - og har også vært dær. Alt man ønsker er å skrive/snakke med de. Om det er en person man har delt... ja... Alt med, så er det kjempevanskelig å bare skru alt av plutselig. Men some Dikkebae sier - ting må få roet seg :) Og virker jo som du har klart å roe ned tingene litt ^^

Og er som han sier - Når du skriver til eksen at du savner han, så tviler jeg sterkt på at han skriver det tilbake. Enten det er sant eller ikke - for å unngå å såre deg. Og så du ikke skal "leve i håpet" om at dere blir sammen igjen. Han vil ikke spille med følelsene dine. Så selv om du kanskje tror du vil høre at han også savner deg, så er det kanskje ikke det beste for deg å høre akkurat nå. For det kan gjøre det vanskeligere for deg å "gi slipp" på en måte.

Er få ting som er så frustrerende som å ikke kunne si til noen "JEG ER GLAD I DEG! JEG SAVNER DEG!" - Nesten så man vil ta tak i skuldrene deres og riste de mens man sier det xD "Er glad i deg din tulling xO". Men desverre så er det vårt behov, og ikke eksen sitt, vi tenker på da. Så håper du klarer å fokusere på vennene dine litt og eventuellt familien :) Si til de at du har savna de og er glade i de. Nå ut til gamle venner og finn på noe ilag ^^ Som Dikkebae sier - finn nye hobbyer og eventuellt treff nye mennesker :D

Det gjør vondt - men det blir bedre :)
Avatar

Re: Intens smerte

okt 15 2018 - 18:54
Takk for svar Finnmarkingen og gode råd. Dere har rett begge to. Det hjelper ingenting og det har jeg funnet ut.

Har faktisk registrert meg på en datingside nå og jeg angrer ikke. Jeg vet ikke om jeg er klar for noe nytt. Men bare det å snakke med andre igjen og se at mange andre finner deg interessant har hjulpet litt på selvtilliten.

Redd det er litt tidlig kanskje. Men det har hjulpet meg til å tenke på andre ting enn det intense savnet. Håper det ikke var et dårlig valg.

Blir helt våt i øya jeg. Fått troen på menneskeheten etter å ha vært her inne. Herregud, så fantastiske mennesker dere er! Som vil dele erfaringer og råd. Og som gidder å bruke tid her inne for andre. Wow. Sender masse karma deres vei!!
Avatar

Natta er verst...

okt 17 2018 - 03:10
Blir bare så sint og lei meg over alt han har tatt fra meg...

Det er så sinnsykt urettferdig. All tryggheten og gleden. Å stole på noen igjen. Sa han elsket meg dagen før lissom. Blir så sint.

Å våge og elske noen igjen. Å tørre å innrømme at noen andre er kjekke uten å føle at man er utro.

Føler han er vinneren og jeg den største taperen noensinne...
Avatar

Natta er verst...

okt 18 2018 - 03:43
Er jo kjempeflott at du har gjort det da ^^
Men pass på at du ikke haster deg inn i noe for å "bli kvitt" smerten. Er nok mange som hadde tatt å utnyttet akkurat det - så litt varsomhet anbefaler jeg. Så lenge du har det litt i bakhodet så bør du så absolutt prøve å bli kjent med andre og få nye bekjentskap ^^ Ikke nødvendigvis for å "date" noen. Men bare for å få andre ting å tenke på, som du selv sier du også har gjort :)

Skjønner godt hvor sårende det er å bli avvist på den måten. At han sa han elsker deg ene dagen, for så å "dumpe" deg den neste, må jo ha vært ett sjokk. Og selv synes jeg han burde ha tatt dette opp med deg tidligere. Iallefall sagt at han trengte en pause for å finne ut av ting. Syntes bare det hørtes litt røft ut at han sier en ting den ene dagen, men avslutter alt den neste.

Men du kan med god samvittighet så på andre gutter og synes de er kjekke :) Du kan trygt føle at du vil holde hånda til noen andre enn ham. Det er han selv som ikke ville mer. Så du bør ikke føle NOE skyldfølelse eller følelse om at du er utro ovenfor han. Du må bare prøve å ha litt tillitt til andre mennesker. Bygge degselv opp igjen. Den tryggheten og gleden du hadde, den finner du nok igjen. Mest sannsynlig en som er bedre også, om du finner en som elsker like sterkt som det du gjør.

I mine øyne er du ikke en taper i det hele tatt - Men en person som har våget å være segselv helt og holdent ovenfor ett annet menneske. Du har vært kjempe modig og sterk! Er mange mennesker som aldri får følt det du har gjort. Så ja, akkurat nå er det smerten du kjenner... Smerten du lever i... Men du må vite at du er fortsatt den samme elskverdige personen du var den dagen du møtte han, fram til den dagen i dag! Du fortjener noen som elsker deg for den du er.
Avatar

<3

okt 18 2018 - 11:25
Jeg blir helt målløs. Takk!

Jeg tar til meg alt du sier. Klarer bare ikke å svare på det akkurat nå.
Til forsiden