Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan skal jeg tolke dette?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan skal jeg tolke dette?

jan 12 2013 - 12:43
De siste 5 mnd har jeg blitt kjent med en gutt, og opplever forelskelse for første gang. Er 28 år, har 3 tidligere forhold bak meg, men kan ærlig talt si at det ikke var det smme. Jeg har aldri opplevd sjalusifølelsen som det jeg gjør nå.
Denne relasjonen er uavklart. Jeg har sagt e-ordet til ham etter at han sa det var greit å høre. (Han skjønte hvor mine følelser lå uansett. Og han følte seg ikke presset til å si det tilbake. Det var/er viktig for meg at han ikke føler seg presset)
Etter dette har han ved to anledninger sagt: "det er nok ikke lenge til jeg kan si at jeg elsker deg" og "jeg holdt på å si at jeg elsker deg, men du fikk meg til å gruble istedet".
Denne uken har han vært og truffet en annen dame for første gang. Han så at jeg ble sjalu, men han har likevel vært total åpen om det. Jeg setter pris på det, men det er vondt for meg å høre. Han skulle treffe en venninne til uka, fikk litt inntrykk av at denne var en han har kjent en stund, og jeg reagerte.
Jeg vil jo ikke være en av flere han har på gress. Fordi jeg reagerte måtte jeg forklare mine holdninger til sjalusifølelsen. Jeg hadde ikke tenkt å la de være nødvendig, for mine holdninger er at det er min følelse, mitt problem, og vil ikke at det går utover ham. Jeg vil ikke være en som kontrollerer.
Nå er jeg redd for at han er skeptisk til meg pga det. Jeg har forbannet de sterke følelsene jeg har for ham, og at de har sånn makt over meg. Vi har møttes ca annenhver uke, men nå prioriterer han andre. Det har vært intenst når vi har vært sammen, fysisk og emosjonelt. Nå er jeg redd for at han skaper avstand og ikke vil mer. Han vet at jeg er redd for å miste ham, uansett som venn eller noe mer, så jeg syns det er dårlig gjort av ham.Han har også sagt "kommer du i hjertet mitt, så blir du der"
Hva gjør jeg nå? Hva skal jeg tenke?
Avatar

Hmm..

jan 12 2013 - 15:21
Mitt førsteinntrykk:
Høres som en ganske kald og beregnende fyr som vet akkurat hvor han har deg, vet at du meget sterke følelser for han, vet akkurat hva han skal si for å opprettholde det, vet at det plager deg noe grusomt at han treffer andre, og nyter det, spør du meg :)

Men, det kan jo være total skivebom for alt jeg vet.. Kjenner jo ikke fyren, det gjør neppe andre her heller, så vanskelig å si noe om? :o

Syntes i hvertfall ikke du skal finne deg i for mye, la det gå for langt.. Den sjalusifølelsen oppstår jo ikke uten grunn :) Virker ikke akkurat urimelig heller, ut ifra det lille du har sagt..
Avatar

Hold fast på deg selv

jan 12 2013 - 18:53
Det er fantastisk å være forelsket, så gratulerer med "debuten", men min erfaring er at det kan bli ekstremt destruktivt dersom den parten skaper en av-på-dymamikk som den andtre, mest sårbare, parten føler seg forpliktet til å godta.
Det kan også gjøre deg MER forelsket, på en fryktelig destruktiv måte, fordi ambivalensen gir han en ufortjent overlegenhet. Det er litt som Woody Allen-sitatet "I don't want to be member of a club who wants someone like me for member".
Jeg har vært både den ene og den andre i sånne forhold, og håper jeg er ferdig med det.

Så, hvorfor treffer han andre? Jeg er helt for at kjærestene mine kan ha så mange venninner de vil, men hvis han ikke kan forsikre deg hundre prosent om at det bare er det de er, er det uholdbar oppførsel. Hvis du ikke vil ha et åpent forhold? Det synes i alle fall jeg virker ganske umulig. Hvis han antyder at det er noe mer med disse kvinnene, eller utalater informasjon, hvordan kan du godta at han da bryter reglene på en så fundamental måte?
Jeg synes du må si klart og tydelig fra at hvis han dater/ er sammen med deg, er det deg han dater og er sammen med. Ikke la han bruke deg i et eller annet spill.

Jeg er sikkert litt bombastisk her, jeg kjenner ikke situasjonen din, men jeg har gjort to stygge feil i forskjellige forhold. Den ene har vært å ikke respektere den andre 100%, den andre har vært å ikke respektere meg selv 100% Begge deler har fått kjipe følelsesmessig konsekvenser.

Det er lettere sagt enn gjort, kjærligheten er jo mye sterkere enn fornuften, og det kan være ganske gøy til tider. Men likevel. Du må ikke risikere å bli en besatt selvhater som kaster bort tid. Snakk med ham. Dere er voksne nok til å være ærlige mot dere selv og hverandre. Ikke godta noe tull.

Lykke til med din første forelskelse, men ikke mist deg selv på veien, du vil bruke mye lenger tid på å finne deg selv igjen enn på å holde på ham :)


Avatar

vær forsiktig!!

jan 16 2013 - 17:42
jeg ville dumpet han med en gang!
hadde akkurat et slikt forhold.. han hadde all makt, møttes annenhver uke, alltid på hans premisser.. og når vi var sammen føltes det helt rett og han var så bra på mange måter, og jeg ble helt besatt, og trodde han virkelig likte meg, han ga feil signaler, ville møtes oftere.. til han møtte en dame han ble sammen med.. trengte ikke meg til noe lenger da, jeg var et leketøy som ikke krevde noen ting av han. kunne ønske jeg dumpa han først så ikke jeg følte meg så dum etterpå:( etter ett år er jeg endelig begynt å komme over det, men skal aldri få følelser for noen igjen!
Til forsiden