Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hvordan glemme en du ikke bør ha følelser for

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hvordan glemme en du ikke bør ha følelser for

nov 14 2016 - 19:01
Er det noen kloke sjeler her inne som kan gi meg noen gode råd på veien.

Saken er det at jeg har forelsket meg i en gift mann (la oss kalle han jens). Selv er jeg i et samboerforhold med verdens snilleste mann. Sammen har vi en datter på 7 år som jeg elsker over alt på jord.

For litt over et år siden ble jeg kjent med Jens som jeg ganske snart utviklet stereke følelser for. Dette er følelser jeg har valgt å holde for meg selv, siden det er uaktuelt for meg å legge meg etter en gift mann. Jens og jeg har mye kontakt både fordi barna våre leker mye sammen både på skolen og fritiden. Jens og jeg snakker mye sammen når vi møtes og jeg tror han ser på meg (og min samboer) som gode venner.

I starten var jeg sikker på at følelsene etterhvert vil forsvinne, men nå etter 1 år er jeg ikke like sikker lengre. Alt har vært mye enklere hvis jeg har kunne holde meg langt unna og bare glemme Jens, men det føles heller ikke riktig ovenfor barna våre. Har også forsøkt å holde naturlig unna, som å sende samboeren min til å hente osv, men får den samme hjertebanken hver gang jeg ser Jens.

Er det noen andre som har opplevd noe lignende? Eventuelt hvordan kom dere gjennom det og klaret dere å glemme til slutt? ER det riktig av meg å forsette å være sammen med samboeren min når jeg føler det sånn? Hva er sjansen for at jeg vil treffe en mann som enten er så snill som han jeg har, eller en som klarer å tenne så sterke følelser som Jens?
Avatar

Hmm...

nov 16 2016 - 15:45
Jeg tenker at alle en eller annen gang i livet treffer noen de blir betatt av. Om det er forelskelsesfølelser må du kjenne på selv, eller om han gir deg noe du savner med samboeren din?

Jeg "klarer ikke" å bli betatt av andre når jeg er i et forhold, det blir så feil for meg.

Jeg vil hvertfall råde deg til å ikke gjøre noe forhastet :)
Avatar

Re: Hvordan glemme en du ikke bør ha følelser for

april 22 2017 - 04:36
tulleditle:

1) "ER det riktig av meg å forsette å være sammen med samboeren min når jeg føler det sånn?"

Det kommer an på om du egentlig vil være med samboeren din eller ikke. Det er kun "galt" av deg å være med samboeren din om du egentlig ikke har lyst til det. Selv hvis du kun har tatt til takke med samboeren din, i mangel av menn som virkelig tenner deg, så er det til og med da fortsatt ikke "galt" av deg å forbli med samboeren din, så lenge du synes at det er helt greit å være med en mann som du egentlig bare har tatt til takke med.

Derimot, hvis du egentlig ikke ønsker å være med samboeren din, og ikke en gang synes at det er greit å bare ta til takke med han, så er det da "galt" av deg å forbli med han - siden du da egentlig ikke er komfortabel med å være med han.

2) "Hva er sjansen for at jeg vil treffe en mann som enten er så snill som han jeg har, eller en som klarer å tenne så sterke følelser som Jens?"

Det kommer litt an på alderen din, ettersom menn som både er snille OG virkelig klarer å tenne jenter (altså drømmemannen deres), kan velge og vrake blant så å si alle de unge jentene. Så desto eldre du er utover ungdommeligheten (med andre ord, desto eldre du er over ca. 25-30 år), desto vanskeligere blir det for deg å kapre en slik mann.

MEN du vil da høyst sannsynlig også ha en høyere mental modenhet, sammenlignet med yngre jenter, som dermed allikevel kan gjøre deg forlokkende for en mann - hvis du samtidig også ser relativt ungdommelig ut til tross for å være over 30 år.

Og utover dette fins det også andre unntak, men de gjelder da utenfor de generelle "reglene" ved seksuell attraksjon for menn. (Unntak som f.eks. menn som tiltrekkes av mye eldre kvinner som er f.eks. 20-30 år eldre enn dem selv.)

_ _ _

Schmetterling:

"Jeg 'klarer ikke' å bli betatt av andre når jeg er i et forhold, det blir så feil for meg. "

Dette er upresist gjengitt. Seksuell attraksjon og betatthet er ikke i seg selv noe du kan velge. Og du kan garantert bli seksuelt tiltrukket og betatt av andre menn selv om du er i et forhold, rett og slett fordi du er et menneske, og alle mennesker er i stand til å være seksuelt tiltrukket og betatt av flere mennesker på samme tid (med unntak av de få menneskene som er totalt aseksuelle, og som dermed ikke kan bli seksuelt tiltrukket og betatt av noen i det hele tatt).

Men du kan velge hva du GJØR med den seksuelle attraksjonen og betattheten du føler for en annen person.
Med andre ord, hvor mye du aktivt oppmuntrer deg selv til å utvikle sterkere og sterkere følelser for den personen, er noe du selv har kontroll over - og er dermed noe du kan redusere hvis det "blir så feil for deg" som du sier.

_ _ _

Maria kristin:

"Jeg har følelser for en kollega og venn ,prøver å glemme han fordi er gift og har barn men får ikke til .
Veldig vanskelig å ha følelser for en person som du vet at du kommer aldri til å Være sammen med"

De følelsene reduseres eller mister litt av betydningen hvis du finner/er sammen med en annen mann som er like bra eller bedre enn han (eller hvis han plutselig begynner å oppføre seg skikkelig uattraktivt for deg).
Til forsiden