Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hva er verst: avvisningen eller savnet?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hva er verst: avvisningen eller savnet?

jan 4 2012 - 11:58
I går slo kjæresten min, helt uten forvarsel, opp med meg. Eller, det vil si, JEG slo opp, men det var han som la opp til det.
Det gjør så vondt. Jeg føler meg så avvist. Det er utrolig vondt å tenke på at jeg aldri vil få kysse ham igjen.
Han var den første jeg har vært sammen med og virkelig følt meg bra sammen med. Livet mitt har vært kaldt, kaotisk og ensomt, med veldig lite stabilitet og trygghet. Med han fikk jeg det.
Jeg er enig i at det skulle bli slutt. Av kompliserte årsaker - som var grunnen til at vi slo opp - vet jeg at det var det rette. Men det betyr ikke at det ikke er grusomt
Jeg lurer på hvordan jeg kan oppleve denne varmen igjen, hvordan livet kan bli litt hyggeligere, at jeg ikke går rett ut i stormen. Om jeg kan føle meg tryggere og mer velkommen i verden uten at jeg har en kjæreste akkurat nå.
Om noen har noen gode råd for å takle kjærlighetssorg?
Avatar

Re: Hva er verst: avvisningen eller savnet?

jan 4 2012 - 12:06
Tenk på det positive, de gode minnene fra forholdet. Selv har jeg aldri følt kjærlighet, skulle gjerne hatt kjærlighetssorg, bare for å vite at det engang var noe å glede seg over.
Avatar

Re: Hva er verst: avvisningen eller savnet?

jan 4 2012 - 12:43
Det skjønner jeg, Jesse. Jeg hadde det også sånn, det var min første lykkelige kjærlighet (selv om det bare varte i halvannen måned), og som du poengterer, er det kanskje bedre å ha elsket og ha mistet enn aldri å ha elsket. Takk for godt svar. Jeg ønsker deg også lykke til med å oppleve det, for selv om man synes det ser mørkt ut, kan man aldri forutse når mirakelet skjer. Og man kan jobbe med seg selv sånn at det blir lettere å tørre å ta sjansen på kjærlighet, og å bli avvist. Lykke til :)
Avatar

Re: Hva er verst: avvisningen eller savnet?

jan 4 2012 - 13:22
Det er vanskelig det med selvtillit, å tørre, klare å bli avvist. Har selv opplevd flere ganger å bli "avvist" før jeg i det hele tatt har rukket å spørre.

Håper du kan komme deg videre!
Avatar

Re: Hva er verst: avvisningen eller savnet?

jan 4 2012 - 14:39
Kjærlighet kan lære oss så mangt. En viktig del for min egen del er å lære å ha kjærlighet til seg selv. Å kunne unne seg selv å ha det bra uten at det trenger å være noen andre der for å fylle et tomrom. Vi er komplette i oss selv egentlig men ofte innbiller vi oss at vi trenger noen andre som støtte.

Det å finne styrke i seg selv er ikke alltid lett og særlig ikke dersom en prøver å sammenligne seg med andre. Det er en veldig stor feil som mange gjør for å prøve å passe inn i en illusjon av en verden som egentlig ikke finnes. (Kan forklare dette dypere men det er såpass tidkrevende at jeg ikke går nærmere inn på det nå)

Det du kan ha fokus på nå er å sentre deg med dine erfaringer og vokse videre på det du har lært. Utvikle deg selv videre til å stå støtt alene. Det i seg selv vil være mye mer verdifullt for deg enn selv det beste mennesket i verden. Ingen kommer til å være der for evig og dersom en faller helt ned i brønnen hver gang noe skjer som rokker ved vektstangen i livet ditt så vil du ha en evig kurve som går opp og ned, opp og ned, opp og ned..

Det kommer mange spørsmål gjerne i lys av en slik situasjon og det kan være lurt å dra frem det som var ille og det som var bra. Både ved å være for deg selv og ved å være sammen med noen. Legg fokus på alt som er bra og sett deg mål om å oppnå den følelsen de gode tingene gav deg helt for deg selv. Du sitter sikkert med en del svar allerede på noen av de spørsmål mens andre må det jobbes mye mer med. Dog er veien til balanse viktigere enn balansen i seg selv. Når du går aktivt ut for å finne den så vil du det.
Avatar

Re: Hva er verst: avvisningen eller savnet?

jan 5 2012 - 14:10
Kloke ord :)
Til forsiden