Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Hjelp til vrien situasjon rundt emosjonell utroskap

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Hjelp til vrien situasjon rundt emosjonell utroskap

okt 24 2020 - 00:25
Hei.


Jeg og konen min har vært et par i 8 år og giftet oss nå i Juli.
Jeg vil først og fremst ta hennes situasjon inn i bildet her fordi jeg forstår henne veldig godt.

Eksen hennes før meg var voldelig, manipulerende og kontrollerende. Hun ble slått, stengt inne, nektet å møte andre mennesker o.l

I tilleg har hun hatt et ganske tungt år der hun har mistet en bestemor og 2 av hennes barndomsvenniner har kranglet til det punktet at de har gitt hverandre opp.

Hun har da oppsøkt en ny venn, hun er ganske guttejente av seg og det er selvsagt ok at hun har guttevenner. Problemet er at dette er en kar hun sitter og spiller dataspill med på natten, går ut og spiser nattmat med, og det aller værste, overnatter hos.

Jeg kjenner han overhodet ikke, og har gitt beskjed om at jeg ikke synes dette er ok og at jeg blir såret, men hun forstår ikke at det hun driver med ikke er ok, i hennes øyne har hun fått en ny venn.

Problemet er at hun anklager meg for å være manipulerende, sjalu, kontrollerende osv.. Mens jeg sier hvordan jeg føler det. Hun mener jeg gir henne dårlig skyldfølelse for noe, når hun ikke har gjort noe galt. Selv om jeg prøver å si at det er galt tør jeg ikke bruke ordet utroskap på grunn av det at hun føler jeg manipulerer henne. På grunn av hennes reaksjon har hun da uten å ha ment det manipulert meg slik at jeg ikke tør å kommunisere ordentlig med henne og håper at hun skal forstå det. Vi venter på parterapi nå siden jeg har gitt beskjed om at vi trenger det i håp om at det vil hjelpe at en nøytral tredjepart tar tak i det og forklarer til henne at det faktisk ikke er ok og overnatte hos det motsatte kjønn.

Jeg tror ikke at hun har gjort noe seksuelt men det er alikevell en slags emosjonell utroskap, men når jeg gir beskjed uten å bruke de ordene og hun ikke forstår det. Hvordan skal jeg da klare å gi beskjed uten at hun føler at jeg kontrollerer henne og manipulerer henne?

Det er 5-6 ukers ventetid på parterapi time hos familievernkontoret og økonomisk har vi ikke helt råd til å betale for parterapi med en gang.

I løpet av de siste 2 ukene har hun overnattet 4 ganger, gått ut og spist med han på natten ca. annenhver natt.

Jeg har ikke klart å såve i det siste og i dag var jeg hos legen og fikk utskrevet sovemedisin, jeg håpte også å kunne få en henvisning til psykolog, men siden vi skal i parterapi mener vi begge at det egentlig burde klare å enten ordne det, eller at hun sier i fra om hun faktisk ikke elsker meg mer. Når jeg har gitt beskjed og hun ignorerer det føler jeg at hun ikke elsker meg. Jeg er såret av at hun ikke klarer å se det fra min side og faktisk si at ok hvis det sårer deg skal jeg stoppe.

Istedenfor har hun satt foten ned fordi det er feil at jeg nekter henne å ha venner.

Hun sier at hun elsker meg, og viser det på alle andre måter. Men jeg sitter alikevell igjen med følelsen på at hun ikke elsker meg når hun ikke klarer å respektere noe så enkelt som at jeg gir beskjed om at hennes handling sårer meg og at hun da ikke respekterer det.

Jeg tror ikke jeg lengre klarer at de 2 kan være venner.

Har dere noen råd? Hvordan kan jeg gå frem og kommunisere slik at hun forstår uten å bli for direkte? Må jeg bare bite tennene sammen til vi kommer til en uparktisk tredjepart som sannsynligvis kommer til å si ordene for meg?

Spørsmålet jeg fikk fra lege og hjelpetelefonen var tror du at det har vært utroskap i bildet?

Jeg har svart jeg tror ikke at noe seksuelt har foregått, og begge svarte men det er alikevell en form for emosjonell utroskap. Som jeg da bekreftet at er det jeg føler, og ble møtt med veldig stor forståelse for det.

Ps: Den første overnattingen skjedde natt / morgen til 8 årsjubileumet vårt. De satt oppe og spilte sammen hele natten, og gikk ut og spiste rundt 6 på morningen og dro til han for å se film og sovnet begge 2.
Avatar

Re: Hjelp til vrien situasjon rundt emosjonell utroskap

okt 26 2020 - 19:23
Da skal du få en upartisk tilbakemelding fra meg: Det er nok du som har et problem her. Skal hun ikke få lov til å ha venner og et selvstendig liv, fordi det sårer _dine_ følelser? Du har da ingen eiendomsrett til din kone!
Avatar

Re: Hjelp til vrien situasjon rundt emosjonell utroskap

okt 26 2020 - 22:42
Hei, og til frikar-1 joda selvsagt skal hun ha lov å ha venner og et selvstendig liv. Vi har begge flere venner av både samme og motsatte kjønn. Forskjellen er at hun overnatter hos han, og går ut og spiser med han midt på natten. Det sårer meg, og i hvertfall jeg synes det er en nokså normal reaksjon fra min side. Men det kan hende jeg har helt feil.

Ville andre her syntes det var ok om partneren deres overnattet hyppig hos det motsatte kjønn, med noen du ikke kjenner?


I kveld fikk jeg beskjed igjen. Klokken 21:45.. Hei, jeg stikker til Paul kommer hjem i morgen.
Jeg sa ordene jeg har unngått å bruke og sa at jeg føler det er emosjonell utroskap. Hun ble sint, sa at jeg manipulerer henne og dro avgårde.

Dette er 5. gang hun overnatter hos ham siden 3. oktober.
Avatar

:)

okt 27 2020 - 07:55
Skjønner at du reagerer, hadde nok gjort det samme.

Har du prøvd å sette henne i samme sitivasjon? At du sover over hos ei av dine venninner?
Kanskje hun ser det i et annet syn da.

Jeg vil tro hun bare har en venn, en venn som akkurat nå gir henne det hun trenger, en å spille seine kvelder med og spise midt på natten med. Det virker som om det er noe som plager henne så derfor går hun inn i en verden med spill og glemmer litt de som er nærmest. Det går jo ofte utover de nærmeste når en person ikke har det så bra.
Det er jo også vanskelig for deg som ikke kjenner han. Kanskje du kan spørre om han skal komme til dere på middag eller noe en dag så du får bli kjent med han?

Vanskelig å gi råd, men tror nok parterapi vil være bra. så dere får hjelp til å se hverandres side av saken.

Lykke til!
Avatar

Re: Hjelp til vrien situasjon rundt emosjonell utroskap

okt 28 2020 - 17:28
Hei Kathleen, og Lillebau

Takk for støtten

Ja jeg spurte henne også rett ut hva det er for en grunn til at hun oppsøker ham.

Hun sa at han ikke vet noe om fortiden hennes og det vonde og at de bare har det hyggelig sammen som er fint. Hun har det vondt for tiden med sorg av mistet besteforeldre og 2 barndomsvenniner som hun har havnet på vrangfot med. Sånn er det desverre når vi blir eldre, men det er jo alikevell trist. Men det gir henne fremdeles ingen unskyldning til å fortsette når jeg sier at det sårer meg.

I starten kunne jeg nok inngåt et kompromiss der han var hos oss, eller at de hang på dagtid, men nå er jeg usikker på om jeg klarer det. Bare tanken på at de finner på noe skaper usikkerhet hos meg og jeg føler meg utilpass med det nettop fordi hun har fortsatt med å overnatte.

Vi skal ha parterapi time i morgen. Jeg måtte melde oss inn til en betalt time det må vi ta oss råd til selv om det er dyrt, så får vi fortsette parterapi hos familievernkontoret når de endelig har tid til oss.

Og nei jeg har ikke tenkt å sette henne i samme situasjon. Det føler jeg blir for dumt.

Tusen takk for at folk har tatt seg tid til å lese og prøve å komme med råd, både på melding og på forumet. Det settes pris på.
Avatar

Re: Hjelp til vrien situasjon rundt emosjonell utroskap

okt 28 2020 - 18:21
Begrepet "emosjonell utroskap" er omdiskutert, og jeg (med min bakgrunn) kan godt forstå at hun kaller det manipulering når du bruker slike begreper - med forbehold om at jeg ikke vet hvilke troskapsavtaler dere har gjort.
Avatar

Re: Hjelp til vrien situasjon rundt emosjonell utroskap

okt 28 2020 - 23:04
Frikar-1,

Nå vet ikke jeg hvilken bakgrunn du har og du har selvsagt rett på din mening, og som sagt det kan hende jeg har feil og at jeg faktisk er litt eiersyk, men som andre har presisert her hadde nok ikke de heller likt at partneren overnattet hos det motsatte kjønn uten at de er trygge på hvem dette er. Selv føler jeg at jeg har lov til å være såret av situasjonen.

Men jeg vil presisere at jeg ikke brukte ordet utroskap med henne før nå nylig og etter ditt første svar. Jeg har her på forumet brukt ordet utroskap fordi jeg aller helst ville unngå å bruke det selv, og jeg tenkte det selv, og ønsket aller helst å unngå å bruke det til henne og håpte noen hadde et lurt råd jeg ikke hadde tenkt ut selv. og når jeg forklarte situasjonen både til fastlege og til hjelpetelefonen her så sa de "men selvfølgelig er du såret dette er jo en form for utroskap, det er emosjonell utroskap." Da uten at jeg nevnte ordene utroskap selv, men jeg bekreftet at det er det jeg føler det er til dem når de sa det. Jeg har nok vært litt mer rett ut på forumet enn med henne på ordbruk nettop fordi jeg forstår at hun har fått en ny venn og egentlig ikke har prøvd å såre meg og at hun ikke klarer og forstå hvorfor det sårer meg.
Avatar

Takk

nov 4 2020 - 04:54
- Oslobo60

Tusen takk for et godt svar.

Jeg måtte selv om økonomien egentlig ikke har råd til det (pga korona og nav..) ta en dobbeltime hos en privat parterapaut.

Vi begynte litt sakte og bygde oss opp mot det, og det virker ikke som hun forstår, han sa han hadde mye han ville tatt opp. Det er nok uansett veldig sunt med parterapi etter endel år sammen.

Hun er ganske sjenert og stille og når noen stiller henne spørsmål og hun ikke svarer innen 10 sekunder hender det at jeg svarer på hennes vegne utifra det jeg vet, men da kjører jeg vist over henne, så det er noe jeg må bli bedre på. Det kan jo hende hun har endret mening siden vi snakket sammen.

Ellers anbefalte han henne å få hjelp til å behandle traumer fra det tidligere forholdet og at det er godt mulig at hun har PTSD fra det, og er litt paranoid på at jeg er kontrollerende.

Det virket fremdeles ikke som hun forstod det, og jeg har egentlig kommet til det punkt at jeg ikke syns det er komfortabelt at de er venner, men jeg har sagt at hun kan være med han på dagtid. Men det også sårer egentlig nå, fordi hun velger han over meg når hun vet at jeg ikke er komfortabel med det. Men hun skal da ha lov til å ha venner.

Hun har ikke overnattet siden da, men hun har gått ut og spist med han på natten, det ga jeg beskjed om og hun trodde det kun var overnattinger, Men i dag kom hun ikke hjem og var med han på dagen og sendte meg melding klokken 23:50 og sa at de begge var veldig trøtte og hun spurte om hun fikk overnatte. Jeg sa kom hjem og hun kom hjem.

Nå har vi time hos familievernkontoret, og skal få hjelp der så da håper jeg ting ordner seg.
Jeg tror nok hun har snakket med han om det siden jeg har ringt henne når hun er der på nettene og bedt henne komme hjem mens hun har blitt sint og sagt nei. Så han vet godt at jeg ikke syns noe om det. Jeg har møtt han og faked it som du anbefalte, men han slet med å ta øynene vekk fra konen min og gi meg øyekontakt og det sa jeg hjemme og sa at jeg ikke liker han som person til henne. Så han vet nok at jeg ikke synes det er greit selv om jeg ikke har sagt det direkte til han, men jeg vurderer det. Vi får se hva som skjer. Jeg fortalte det til mine foreldre som dro det rett til at jeg kunne flytte inn hos dem i en periode, ta en pause fra hverandre og gi henne valget mellom meg og han. Jeg har fortalt dem at jeg heller vil fikse det, og prøvd å forklare at i hennes øyne gjør hun ikke noe galt, hun bare klarer ikke å forstå hvorfor det sårer meg og at det hun gjør faktisk er feil. (da med overnatting og hyppig nattmat sammen)
Til forsiden