Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Forelskelse og aldersforskjell

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Forelskelse og aldersforskjell

aug 22 2016 - 19:11
Hei, kort fortalt.

Jeg har holdt på med en gutt i en stund nå, og frykter at jeg begynner å bli forelsket i han. Jeg er 20, han er 23 og har nylig kommet ut av et forhold på 5 år. Har derfor gitt han tid og space da jeg skjønner at han trenger det. Men temaet har kommet opp, og han driver å snakker om hvor perfekt jeg er osv, men han føler jeg kanskje er litt for ung. Dette er pga at eksen var på min alder, og det ble et tøft brudd pga umodenhet osv, som gjør at han er redd for at det samme skal skje med meg.

Jeg respekterer det og gir han den tiden han trenger, jeg har ikke dårlig tid og har en følelse på at han er verdt det. Spørsmålet mitt er egentlig, er det noen som har erfaring eller råd til hvordan jeg kan overbevise han at jeg er moden/den rette? jeg er ikke desperat, men føler jeg bare sliter med hvordan jeg skal bevise det for han? og hvordan burde jeg forholde meg til andre gutter, selv om han sier at han ikke bryr seg om jeg holder på med andre osv?

Syntes det blir så dumt at den lille aldersforskjellen skal ødelegge alt, da det er det eneste som holder han igjen.. har heller aldri vært så forelska i noen, pleier å være den som avviser, så jeg er så redd for å si eller gjøre noe feil som gjør at han blir mer usikker istender for mer trygg:( sånn som det virker nå, ser det ut som vi står helt stille og forblir venner, men jeg vet vi hadde fått det jævlig bra sammen om han ga det en sjanse!

Setter stor pris på om noen har råd til hva jeg kan si eller gjøre for å få dette i riktig retning, uansett hvor lang tid det tar!

Takk på forhånd:)
Avatar

Re: Forelskelse og aldersforskjell

aug 22 2016 - 20:19
Du kan i grunn bare være den du er og satse på at det er godt nok.

Jeg har vært sammen med folk som er noen år yngre enn meg og med folk som er en del år eldre enn meg. Kan ikke si at det har påvirket min evne til å være glad i dem på noen som helst måte.

Jeg tror folk er altfor opptatt av alder egentlig. Til dels så mye at de glemmer å være seg selv.

Så lenge begge er voksne så er ikke et tall viktig. Man utvikles forskjellig, men det gjør det også mer spennende at det er litt avstand.
Synes nå jeg da.
Avatar

Re: Forelskelse og aldersforskjell

sep 20 2016 - 14:32
Vær deg selv og ikke utelat noe, ikke sjul noe. Om du vil ha det bra i forholdet, og forhåpentligvis resten av livet, må du være ærlig, med deg selv og andre. Det betyr ikke at du skal være en 100% åpen bok, men ikke vær redd for å si det du mener og tenker. Tåler han ikke det, så kanskje dere ikke burde være sammen, og naturligvis gjelder det motsatt vei også.

- Dere skal ikke gnage på forskjellene, men heller ta vare på likhetene. Ingen mennesker er like og man må kunne akseptere den andre for hvem han eller hun er, om det blir for mye, så er det kanskje bedre å slutte.

Jo yngre man er, jo større virker aldersforsjellen, men når man virkelig har blitt et par, glemmer man den. Jeg traff kona mi da hun var 20, vi ble sammen da hun var 22 og vi giftet oss da hun var 25... jeg er 10 år eldre enn henne og vi henger sammen ennå. Hverdagen har forlengst møtt oss, men vi er liksom "avhengige", og vi har kjent hverandre i 21 år i år...

Forelskelsen har lagt seg og gått over i dypere følelser, noen ganger ønsker vi hverandre dit pepper'n gror, andre ganger klarer vi ikke å være uten hverandre.

Om jeg skal komme med det råd: Ikke vær redd for å miste han (det er lett å si til ei som er forelska men ikke like lett å godta, jeg vet det) men er han ikke rett for deg, bør du ikke si "de rette tingene" bare for at han skal bli, da går det heller galt senere, og DET har du ikke lyst til.

Mye skjer mellom 20 og 40. og når du er dobbelt så gammel, ser også du garantert annerledes på livet enn du gjør i dag. - Ta tiden til hjelp, så pleier det meste å gå greit.

:)
Avatar

:)

sep 22 2016 - 09:48
Hvis du føler du må bevise for ham at du er moden, så synes jeg ikke det er riktig.
At du føler du må gjøre de rette tingene for å vise for ham hvem du er? Om du ikke kan være deg selv 100% med ham, så er han ikke rett dessverre.
Til forsiden