Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er livet verdt å leve?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er livet verdt å leve?

nov 23 2016 - 12:45
Jeg og kjæresten var sammen i 3 år. Gjennom disse årene, og før vi ble sammen også, har jeg slitt med psykiske problemer. Jeg har hatt en vanskelig oppvekst, og opplevde et overgrep rett før jeg og kjæresten ble sammen. Uten han ville jeg aldri kommet meg så "lett" ut av det. Han har vært støtteapparatet mitt. Han har virkelig vært en fantastisk kjæreste, og jeg kan ikke beskrive hvor høyt jeg elsker han. Jeg vet at han er den jeg vil gifte meg med, jeg vil tilbringe livet mitt med han, og det har vi snakket om oss i mellom også. Det siste året har vært veldig tung for meg, jeg har hatt mye flashbacks fra både overgrepet og barndommen. Jeg har vært mye i bunnen. Helt siden jeg var i 12-13 års alderen har jeg hatt selvmordstanker, og det har han visst om hele veien. Av en eller annen grunn gjorde jeg det slutt med han for 2 uker siden, pga en liten bagatell. Jeg angrer så inderlig. Når jeg snakket med han om at jeg ville vi skulle prøve igjen, var han fast bestemt på at han ikke orket mer. Han reiste i militæret for 2 mnd siden, noe som gjorde alt mye vanskeligere. Han sier det blir for vanskelig for han at jeg ikke klarer å stole helt på han. Dette har mye med oppveksten min å gjøre. Tillit til folk er vanskelig for meg å ha. Men jeg har likevel aldri stolt på noen så mye som jeg har stolt på han. Etter han sa han ikke ville mer har jeg startet å gå til psykolog. Jeg vil jobbe med meg selv. Jeg vil lære meg å stole på meg selv, og andre. Dette har jeg sagt til han også. Jeg har forklart hva jeg vil, og at jeg virkelig kjemper for det. Jeg klarer ikke et liv uten han. Livet er ikke lenger verdt å leve.. jeg er blitt for svak. Jeg takler ikke dette lenger og ønsker å få ro i sjela. Jeg vet bare ikke hvordan. Jeg er ikke redd for å dø lenger, jeg er bare redd for smerten jeg får minuttet før det skjer. Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å gjennomføre dette med minst mulig smerter..
Avatar

Re: Er livet verdt å leve?

des 14 2016 - 17:07
Livet er verdt å leve! :) Det er bra du har oppsøkt psykolog. Det er viktig å få ut alt man går å brygger på. Det kan virke som kjæresten din ble skremt? Kanskje han tenker at han ikke betyr nok for deg siden du kunne slå opp pga en bagatell? Selv om du vet hvor mye han betyr for deg, så er det ikke sikkert at han vet det uansett hvor mange ganger du sier du elsker han... Snakker av erfaring... Gi han tid til og litt rom for å tenke på seg selv og finne ut hva han føler. Sånn at han føler han er fri til å gjøre mange feil. Vi mennesker gjør feil, og det må vi få lov til :) Jobb deg gjennom dag etter dag sånn at det til slutt er snakk om måneder. Du har god tid. Kjærlighet haster ikke. Om dere er riktige for hverandre vil dere finne tilbake til hverandre. Kanskje om ett år, en måned eller om 10 år :) Se fremover! Det er mange kjærlighetshistorier fra virkeligheten som er sånn som på film, hvor de fikk hverandre til slutt. :)

I mellomtiden så prat om tingene! Det er ikke uvanlig å ha selvmordstanker og det er heller ikke farlig å prate om. Bruk psykologen din for det det er verdt. Snakk med en nær venn eller en annen, sånn at tankene dine kommer ut av hodet :) Bruk dette forumet om det hjelper! Bare ikke steng tankene dine inne. Ved å dele hvordan du har det kan du også hjelpe andre :)
Avatar

Re: Er livet verdt å leve?

des 27 2016 - 22:52
kjære deg livet er verdt å leve! Hva er alternativet ? Døden... Den kommer jo før eller senere uansett. Men kjære deg lev idag selv om det her hardt, alternativet er døden, har selv vonde opplevelser bak meg, men døden skal ikke komme til meg før kroppen sier takk for seg :) Livet er hellig for min del, og jeg nyter det nå uansett hvor forferdelig det herjer med meg. Ser på hver dag som en gave, og holder ut,døden kommer når den tid kommer, jeg søker det ikke i det hele tatt. Hva har du å tape på det ? Lykken kan komme like plutselig som ulykken er min erfaring :) Så lenge jeg lever her er jeg en optimist som Teigen synger det. Og han har helt rett !
Til forsiden