Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Er det noen her i natt? Vanskelig situasjon med samboer..

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Er det noen her i natt? Vanskelig situasjon med samboer..

mai 2 2012 - 02:58
Har vært samboer i over tre år, men føler at jeg har mistet meg selv helt. Fortalte dette til samboer, og nå er han rasende på meg- sier masse stygt og mener at jeg aldri vil bli lykkelig osv. Føler meg så 'liten' nå, jeg var ærlig, men som respons får jeg bare ekle kommentarer.. Hva bør jeg gjøre?
Avatar

Re: Er det noen her i natt? Vanskelig situasjon med samboer..

mai 2 2012 - 09:49
En ting er ihvertfall sant du vil ikke bli lykkelig med en person som sier masse stygt til deg og tråkker deg ned når du allerede er sårbar.

Nå kan jo ikke jeg eller andre gjette hva som ligger bak hans sinne utbrudd, Og det er jo forskjell om dette er første gang han har gjort dette eller om dette er det vanlige oppførselen hans.

Jeg syntes du skal forlange en forklaring fra han på hvorfor han syntes at det er greit å si slike ting til deg, og gi han en sjanse til å be om unnskyldning, og legge seg flat i forhold til det han har gjort.
Du må fortelle han hvor mye det sårer deg at han sier slike ting.
Men at du også må gi klar beskjed om at det ikke er akseptabelt at han snakker slik til deg og at du ikke finner deg i det.

Men om dette er den vanlige oppførselen hans og noe som skjer støtt og stadig syntes jeg du skal sette hardt mot hardt om du ønsker å bli i forholdet.
Da syntes jeg du skal forlange at dere får rådgivning og at han får hjelp til å takle sinnet sitt og få det ut på en mer positiv måte. Og naturligvis en unnskyldning og forklaring.

For min del ville jeg gått om dette var vanlig oppførsel, jeg vill ikke ha mennesker rundt meg som bryter meg ned. Og som når man går til for å forklare at man sliter velger å tråkke på deg istedenfor å hjelpe/prøve å forstå.

Men om aldri har skjedd før kan det rett og slett være redsel for å miste deg som ga feil utslag for eksempel. Selv om det ikke gjør det noe mindre galt å prate til deg.
Avatar

Re: Er det noen her i natt? Vanskelig situasjon med samboer..

mai 2 2012 - 19:57
Takk for svaret ditt. Det triste er jo at han alltid reagerer slik når han blir frustrert/irritert på meg- han begynner å si at han kunne ønske han aldri traff meg, at jeg ikke klarer å forandre meg til det bedre (jeg vet at alt som blir sagt er fordi han er lei seg), men nå har det på en måte nådd et siste stopp- jeg klarer mentalt ikke mer. Jeg er sliten av å måtte "føye" meg han, redd for det ustabile humøret. Tidligere i dag var jeg så sikker på at det var slutt og huset de vonde minnene, men nå er jeg fortsatt sikker at å avslutte frholdet er det eneste riktige, men nå kommer de gode minnene. Er også redd for at han vil prate masse når han kommer hjem, selv ønsker jeg ikke det...
Avatar

Re: Er det noen her i natt? Vanskelig situasjon med samboer..

mai 2 2012 - 21:56
Min eks reagerte på tilsvarende måte spm din. Er så sint enda at om jeg møter han har jeg lyst til å skrike til han. Jeg kommer iallefall kke til å hilse, når en behandler et annet menneske så respektløst fortjener han ikke min oppmerksomhet i noe som helst.

Det eneste som hjalp meg var å gjøre det slutt, ingenting annet nyttet. Høres jo sånn ut i ditt tilfelle også. Veit ikke om det vil hjelpe å gå til noe parforholdhjelper. I mtt tilfelle hadde det ikke hjulpet. Han fyren hadde gått til det med eksdama si, så han var ikke villig til det. Det eneste han gjorde til slutt var å kjefte og kritisere og si stygge ting.

Jeg syns det hørtes mye likt ut det forholdet ditt, så for mitt øre høres det ut som at det beste er å gjøre det slutt. Men du må jo finne ut av det selv.. Sorry jeg har så lite til overs for den type menn og oppførsel at jeg blir kvalm.
Avatar

Re: Er det noen her i natt? Vanskelig situasjon med samboer..

mai 2 2012 - 22:20
Er veldig enig med det siste svaret, takk for at du forstår hva jeg "snakker" om. Vi har som sagt vært sammen i over tre år, og det har i grunn blitt verre og verre, selv om jeg har innrettet meg mer og mer slik det passer han- det er jo vondt nå, men prøver mitt beste å være sterk. For han har jo gode sider også, som er vanskelige å glemme. Men i hans tilfelle vil nok ikke parterapi hjelpe, siden det i hans øyne er min skyld alt som skjer. Han er nok ikk villig til å se sine egne feil, og jeg klarer ikke å leve med en som er så ustabil i humøret og gjør meg nervøs.
Avatar

Re: Er det noen her i natt? Vanskelig situasjon med samboer..

mai 2 2012 - 23:29
Ja jeg skjønner deg :) Mitt forhold varte ikke så lenge men det var lenge nok til at jeg veit hva du prater om. Mitt forhold blei verre og verre på mye kortere tid. Alt var feil av hva jeg gjorde og div andre ting. Hva enn jeg sa så vridde han på alt.

Han hadde vel sine gode sider han også, og det var jo det jeg så på når jeg var i forhold med han. Men etterhvert strevde jeg livet av meg for å komme ut av forholdet, men klarte ikke. Før det bare pressa seg fram en slutt av seg selv. Og jeg tror kanskje at i ditt tilfelle så vil det nok presse seg frem en slutt selv om du vil eller ikke. Du vil kanskje, men du føler det alikevel er helt forferdelig og trist?
Jeg kan kke vite, men sånn følte jeg det. Når jeg var i forholdet og en stund etterpå. Men nå er jeg over det, og er bare glad for at det er slutt og ferdig.
Til forsiden