Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

En kjæreste.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

En kjæreste.

juli 16 2014 - 04:46
Jeg vil ikke si jeg har noe særlig kjærlighetssorg, men jeg savner så inderlig en kjæreste. Jeg hadde samboer i en tre års periode som ikke lenger fungerte etter en stund slik det sikkert er for mange. Nå bor jeg alene og har ingen å være nær i livet mitt.

Jeg har ikke så mange venner og derfor blir savnet etter en kjæreste enda tyngre fordi jeg ikke helt ser hvordan jeg kan bli kjent med noen som kanskje vil kunne være interessert i å være kjærester. Jeg prøver nettdating men er ikke flink nok til å være aktiv der. Jeg plages med tanker om at jeg ikke er god nok pga mine psykiske plager og det blir ikke til at jeg tar så mye kontakt med andre der som jeg sikkert burde gjøre.

Det å få seg en kjæreste er en stor ting i en persons liv og ikke alltid slik man kunne sett for seg at det ville bli. Men det å gå i savnet etter en å være sammen med er ikke lett. Man blir på en måte vandt med å ikke ha noen men man kjenner stadig på savnet. Det blir som en påminnelse om at man ønsker seg noe man ikke klarer å oppdrive. Og et savn man ikke helt vet hva man skal gjøre med.

Jeg får stadig vekk høre at jeg ikke burde hatt noen problemer med å skaffe meg en kjæreste fordi jeg har så mange fine kvaliteter, men jeg skjønner allikevel ikke helt hvordan det skal gå til.

Det skulle vært en klubb for de ensomme der man kunne sittet å sutret og fått trøst fra likesinnede. Det å ikke ha venner i tillegg til å ikke ha kjæreste betyr at man ikke har noen å snakke med og de viktige tingene i livet. Så jeg tror jeg både har en slags kjærlighetssorg etter å ikke ha noen kjæreste og en sorg over å ikke ha noen venner å dele dette med.

Avatar

Re: En kjæreste.

juli 16 2014 - 11:30
Det du snakker om her virker ikke så mye som et savn etter en kjæreste som et ønske om å ikke være alene. Det er jo klart det ligger ting som du ikke skriver, men fokuset ditt ligger alikevel på feil sted. I den tilstanden du er i nå vil du ikke være spesielt attraktiv hverken for den ene eller sden andre. Ikke at det er noe galt med å føle det slik, det kan tvert om være ganske nyttig for å gi deg mer motivasjon til å gjøre det du trenger for å endre på det hele.

Så.. Da bør man vel heller komme med forslag til løsninger som kan hjelpe deg dit der du vil være. Du nevner her at du ønsker en kjæreste og venner. Er vel litt mer mine ord enn dine, men følg meg likevel.

Det du trenger å gjøre er å finne ut hva du vil mer spesifikt. Dette kommer nok til å ta litt tid og ganske mye innsats. Dog er det alltid verdt mer om du må jobbe litt for det. Den du må jobbe mest med er deg selv. Du setter din verdi i hvem som er rundt deg og ikke hvem du er. Dette er bare en villfarelse og vil føre til en selvmanifestert form av å ikke være god nok. Når du da så projiserer dette at du ikke er noe særlig å samle på ut i verden så vil folk plukke opp denne energien og de vil unngå deg. Dette er ting som skjer ubevisst, men som er mulig å måle og også eksperimentere med selv. Med denne kunnskapen i hånd virker det kanskje enda mer håpløst, men det er her du kan snnu det hele rundt.

Ved å bruke mer energi på noe du liker vil du skape en annen energi ved deg selv. Det vil dra inn andre som er nysgjerrig på deg. Det er ikke slik at du vil få kø på døra, men når du begynner å bevege deg rundt og snakke med andre i en annen sinnstilstand så endrer det hvordan du ser på ting og hvordan andre ser på deg. Det er ikke noe magisk med dette, men det krevr ganske mye å forstå det hele. Det trenger du ei heller ikke for å kunne bruke godene som kommer fra det.

Viktigheten i din situasjon er da å finne det som gjør at du er fornøyd med deg selv der du er. Det vil være et skritt på veien dit du ønsker å være. Nå så føler du at du må være et annet sted for å være lykkelig og du velger da å være ulykkelig. Det er faktisk et valg.

Så.. Hva må til helt konkret? Vel.. Du kjenner deg selv mye bedre enn noen andre og du vet hva du liker. Du må lære deg å være komfortabel alene og så ta med deg den energien ut til andre. Om dette skjer på nett eller IRL spiller ikke så stor rolle. Det handler om å gå veien steg for steg. En annen ting du kan begynne med er å smile til folk du møter. Trenger ikke se ut som en hyperaktiv klovn, men bare et enkelt lite smil i forbifarten. Se på hvordan du da påvirker andre og hvordan det også påvirker deg. Ikke hold for mye fokus på hva du gjør og hvorfor i starten. Ta heller å observer mer det som skjer både med hvordan du føler deg og hvilke tanker som kommer sammen med det hele. Når du blir bedre kjent med deg selv så vil du også lettere se hva du trenger å gjøre videre.

En hobby eller en lidenskap kan også hjelpe langt på vei. Da kan du finne likesinnede å snakke med i forbindelse med dette også. Det gjelder å trå varsomt og ikke tenke at man skal bli bestevenn med alle. Det er ikke alle som er kompatible og å finne en som er god nok kan være utfordrende. Det høres kanskje litt rart ut, men du må regne med å gå igjennom en del mennesker for å finne ut av hva du trenger og hvorfor. Alle du snakker med har et potensiale for å lære deg noe så det er ikke slik at det ene er bra og det andre er dårlig. Det er en prosess.

Å komme ut fra ensomhetens klør er ingen enkel oppgave, men det er ikke så brutalt vanskelig heller. Det tar tid og innsats. Hvor mye du legger i det vil si noe om hva du får igjen.
Avatar

Re: En kjæreste.

juli 16 2014 - 15:52
Jeg jobber ganske intenst med å få meg flere venner og med min livssituasjon begrenser det seg en del hvordan jeg kan jobbe med dette. Jeg vil si jeg er og gjør det meste om ikke alt av det du foreslår at jeg gjør. Jeg ser det med at jeg kanskje er for sårbar til å gå inn i et kjærlighetsforhold med noen nå, men det er og noe som svinger. Jeg tror at i livet er det viktig å erkjenne det som er vanskelig og ikke bare referere til det som er godt. Det å ikke ha så mange venner gjør nok at man stiller mer sårbar i et romantisk forhold. Det er jo om å gjøre å være sikker på seg selv og erfaren på sosial kontakt.

For meg tenker jeg at det kan hende jeg er klar for et forhold men det vet man ikke før man sitter med en kandidat. Mye i relasjoner avhenger av hvordan man kommuniserer med hverandre og jeg tror det er viktigere enn hvordan man har det ellers.

Avatar

Re: En kjæreste.

juli 30 2014 - 00:32
Til Jonathan; Hei, jeg kjente meg igjen i følelsen du prøver å forklare. I savnet etter en kjæreste..
Jeg har kjent på den følesen ganske lenge..så ja, du er ikke alene om å ha det sånn, men jeg tror også at det er en tid for alt, og hvis man ønsker en forandring, så er det faktisk mulig hvis man bare tror på det. Der tror jeg Johnny_81 har et viktig budskap; og jeg er glad jeg fikk lest den Johnny!.
Det føltes nesten som om svaret var til meg! er det ikke utrolig?. Jeg skal prøve å følge forslagene, steg for steg og...se hva som skjer..Takk for et meningsfyllt og vakkert svar!.
Jonathan: håper du kan ta til deg, nærmere, svaret fra johnny..jeg tror også at når man gjør noe man brenner for eller har en hobby som gjør deg glad, så vil energien endre seg og du vil føle deg bedre med deg selv og folk rundt deg. Jeg tror det..så hvorfor ikke gi det et forsøk?. Kanskje vi blir overrasket? hvem vet..
Gode Ønsker fra meg,
Caroline33
Avatar

Re: En kjæreste.

juli 30 2014 - 00:48
Jeg tar det til meg Caroline, jeg burde kanskje ha takket for svarte Johnny men det er ikke nytt noe av det Johnny skriver. Jeg opplever at jeg gjør de tingene han foreslår, jeg har en hobby. Og jeg tenker mye på det å være tilstede her og nå. Jeg opplever ikke at jeg flykter inn i en kjærlighetssorg slik Johnny ser ut til å tolke min tekst. Jeg tenker bare at jeg gjerne skulle hatt en kjæreste og at det er en slags kjærlighetssorg man ikke kommer utenom. Jeg tror ikke kjærlighetssorg dreier seg bare om det å være avstandsforelsket i en enkelt reel person men at det kan dreie seg om det å føle på savnet etter en å dele livet sitt med. Uansett hvor mye tilstede og tilfreds man kan bli med sitt liv er det veldig naturlig å oppleve sorg ved å ikke ha noen å dele det med. Jeg tror dette er en viktig del av livet og ikke noe man skal kjempe imot. Jeg syntes det er viktig å gi rom for det som er vanskelig og ikke bare overkjøre det med tanker om hvordan man skal kunne få det bedre.
Til forsiden