Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Aldri vært på date... råd?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Aldri vært på date... råd?

aug 18 2018 - 01:38
Har passert 30, og aldri vært på en date. Har vært i et kort forhold, men det var ikke takket være meg at det hverken starta eller slutta...

Vært fastlåst i angst og depresjon siden jeg var liten. Føler jeg står tilbake på startstreken mens alle andre har løpt av gårde. Aner ikke hvordan man oppfører seg eller "gjør ting" i dating verden. Grunnet noen erfaringer for litt siden har ensomheten begynt å vokse seg enda mer intens enn tidligere, og føler desperasjonen bare øker. Noe som skremmer meg. Spesielt fordi jeg er livredd for å skulle bli "han desperate og kleine fyren"...

Noen foreslo jeg bare burde "komme meg i gang", så har registrert meg på et par dating apper/sider, men om det er lurt vet jeg ikke. Øker vel i alle fall potensiale for at noe kan skje. Ikke så mange som kommer å ringer på døra mi liksom...

Men må si jeg i grunn er like redd for at noen skal matche/ta kontakt som for at ingen skal det... Den depressive og ensomme delen av meg antar naturligvis at ingen kommer til å ønske kontakt med meg (foreløpig har den rett...), men ja... tanken om det motsatte skremmer meg nesten enda mer, for... hva gjør jeg da? Om det skulle skje et mirakel noen skulle ville møte meg?

Råd? Tips? Forslag? What to do? What not to do?
Avatar

Re: Aldri vært på date... råd?

aug 18 2018 - 10:43
Du må nok møte flere før du finner noen som matcher, så det må du ikke ta så tungt. Hvis du ikke tåler avvisninger så burde du jobbe med det. Ellers ville jeg ha forsøkt å sosialisere meg mest mulig først. Å være flink til å omgås andre er viktigst når du skal date.

Prøv å finne sosiale arrangement som er inkluderende, hvor du føler at du har noe å gjøre. Det kan være turgrupper, spillgrupper, aktivitetsgrupper o.l. Bli vant med å gjøre mer og prate mer. Jo mer du gjør, jo mer har du å prate om. Jo mer du følger med på aktuelle saker, som politikk, arrangementer som skjer, nyheter (også innen hobbyer, som sport eller spill), og lignende, jo mer har du å snakke om.

I tillegg til å bli mer vant til å sosialisere deg og ha ting å prate om, så er det også viktig at du forsøker å kommunisere på en måte som er vennlig, at du lytter, er støttende, smiler og lignende, og gjerne klarer å spille videre på samtalene og vise interesse, uten å bare skifte tema over på deg selv. En viktig ting du kan få erfaring med ved sosialisering er småprating, for å unngå at samtalene blir til intervju.

Hvis du har dette i boks så er det jo bare å begynne å date. Det er jo bare sosialisering med en potensiell samlivspartner. Mange vil avvise deg, så det må du være forberedt på, og ikke ta så tungt. Prøv også å være positiv. Føler du noe negativt eller er usikker så lønner det seg nesten alltid å holde det for seg selv. Du må gjerne si at du er sjenert og litt usikker, men hvis du tar det opp flere ganger eller sier at det er et problem så kan det bli et enda større problem, og kanskje slutter hun å skrive til deg. Ingen vil date noen som påpeker feil og mener ting blir vanskelig.

På datingsidene så er det mange forskjellige folk. Jeg vil ikke anbefale Tinder og lignende, da de er veldig overfladiske, og alle legger ut glansbilder. Umulig å vurdere noen.. Det er selvsagt en fin måte å bare møte noen tilfeldige, men de kan være veldig ulike deg. Men på sider som Sukker og Møteplassen så er det viktig å være litt aktiv. Besøker du andres profiler så ser de det. Oppdaterer du med nye bilder så ser andre det, osv. Å lage en profil og sitte og vente medfører sjelden kommunikasjon. Få inn bilder av deg selv, gjerne i ulike situasjoner, skriv litt om deg selv, få inn litt om hvordan du er som person og hva du liker å gjøre, og snok litt rundt på andres profiler. Ikke skriv noe direkte negativt på den åpne profilen. Skriv gjerne at du er litt sjenert, men ikke skriv at du er en taper, at du aldri finner noen, at du er deprimert e.l. Vær også forberedt på at noen samtaler ender veldig fort, uten egentlig en spesiell grunn. Ikke mas på noen. Ikke spør om hvorfor de ikke liker deg, og ikke bli furten og sur.

Noe som kan være vanskelig er å bli for seriøs. De fleste kvinner vil ha noen som er morsomme og avslappede, gjerne flinke med litt spontan humor, og har selvtillit.

Ikke tenk på hver date som en potensiell kjæreste. Prøv å ta det litt som det kommer. Fokuser på å bli flinkere framfor å score, og respekter alltid en partners ønsker.
Avatar

Re: Aldri vært på date... råd?

aug 18 2018 - 12:14
Der var det både gode ting å tenke på og ting jeg allerede har tenkt på, takk :)

Og så må jeg bare si at det der var et fantastisk svar Asocheon... hadde ikke forventet et så langt og hjelpsomt og konkret svar her :p
Avatar

Re: Aldri vært på date... råd?

aug 25 2018 - 04:54
Damer har ingenting å tilby menn, annet enn å føde fram barn. Hvem vil vel ha barn? Skrik og skrål og bæsjebleier dag og natt!

Menn trenger ikke damer, men damer trenger menn. Damer er derfor ingenting å frykte.
Til forsiden