Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Til topps!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Til topps!

april 16 2013 - 16:21
Valg!

Det er hva det går i. Alle de små valgene som utgjør hverdagen.

Vi kan kanskje gå så langt som å kalle det hverdagsmagi.

Hva har endret seg med årene? Vel... For mitt eget tilfelle så er det liksom ikke så mye som er annerledes. Jeg sitter fortsatt for det meste alene i huset mitt, men jeg har endret veldig mye på hvordan jg ser på meg selv og situasjonen jeg er i. Hvilket har bidratt til at jeg tar mer ansvar og ser hva jeg kan gjøre fremfor å holde fokus på hva jeg ikke kan gjøre. Altså å snu fokus fra negativ til positiv. Jeg unnlater også å sammenligne meg for mye med andre og lar meg ikke lenger lede hen til andre tragiske historier som spinner i den samme energien.

Jeg har ikke sluttet å bry meg, kanskje mer tvert om. Jeg bryr meg nok mer enn ever, men jeg innser at ansvaret ligger hos den enkelte og det jeg må gjøre er å gjøre meg selv til den beste jeg kan være. Så kan jeg bruke min energi og mitt overskudd til å inspirere andre til å finne denne flammen inne i seg selv og gi den næring og vekst.

Det finnes mange historier som prøver å lære oss om balanse. Naturen selv gjør også dette. Vi er dog ikke flinke til å lytte og vi gjør mye som strider mot vår egen natur. Istedenfor å lytte til det indre er vi altfor opptatt av ytre stimuli og når vi får det mildt sagt jævlig så prøver vi enda hardere å få noe utenfra som kan få oss til å glemme det vonde som vokser på innsiden.
Vel.. Hva skjer? Jo, man drar seg selv så langt ned at perspektivet forsvinner. En trykker nesa helt inn i veggen og det føles som at alt er håpløst og man får lysten til å gi opp.

Så hvor kommer kreftene fra?
Hvordan klarer folk å komme seg igjennom det?
Hvem kan jeg spørre om svar?

Det er ganske enkelt. Fremfor å skyve vekk ansvaret og legge din egen skjebne i hendene på andre (som har fått deg dit du er i dag) så må du ta tak i situasjonen og tilegne deg den informasjonen du trenger for å kunne besvare alle de spørsmål som dukker opp.

Vi lærer fra vi er små at vi har en "storebror" som passer på oss. Hvilket er en fin måte å lede en bort fra en selv. Dette fører til et inautentisk og ulykkelig liv.
Jeg vil ikke si at man er alene, men det er viktigere å lære seg å passe på seg selv fremfor å vite hvem man skal gå til når noe skjer. Problematikken oppstår for det meste i intern ubalanse. Vi kan jo si det slik at vi har en mørk og en lys side. Om vi ikke balanserer de to havner vi i ytterpunkter og faller av. Fokus kan være akkurat der man ønsker å ha det. Ved å ikke akseptere alle deler av seg selv vil man ikke lenger være herre over eget fokus. Man skaper seg en illusjon som er sammenlignbart med å bli sendt ut på stram line basted og bundet på hender og føtter. Enkelt sagt kan en jo si at du vil aldri komme deg over med mindre du åpner opp for sansene du trenger og frigjør lemmer så de kan hjelpe til med å balansere.


Jamen? Oppskriften?
Det er ingen oppskrift. Det er ingen "riktig" vei. Den veien du skaper for deg selv er den eneste veien. Og ja, alt du går igjennom er med på å forme deg så du kan velge om du vil la det kjøre deg ned eller om du vil at det skal løfte deg opp. Alt bunner i personlige valg.


Jeg har troen på meg selv og på dere alle. Potensialet har vi hatt med oss fra dagen vi kom til verden og enda før det. Nå er tiden kommet for å ta enda et valg. Skal jeg fortsette å gå i sirkler i et liv som ikke fungerer, eller skal jeg si nei, og skape meg et liv for meg?

Livet er awesome dersom du vil at det skal være det! :D
Avatar

Noen ord

april 17 2013 - 10:19
jeg er veldig glad i er : går du en hel uke uten å klage så skal du se at livet ditt forandrer seg. Det er ikke noe hokus pokus men for meg utgjør det faktisk litt hverdagsmagi :)
Avatar

Helt sant.

april 17 2013 - 12:09
Det er veldig lite som skal til hver dag for å skape en massiv effekt over tid.

I dag var jeg ute og labbet en tur og kjente solen varmet og vinden leke rundt meg. Herlig følelse. Så også de to første sommerfuglene som melder om at våren nå er på full fart inn her. Og da kan man lika veit eg.

Avatar

Kjære Johnny 81

april 17 2013 - 21:29
Der var du igjen , med utrolig kloke, fine, sanne ord som er tydelige, men som likevel ikke er fordømmende overfor andre.

Det er så riktig alt du skriver, og jeg har også erfart det i mitt eget liv, at jeg kan ikke skyve ansvaret over på noen andre for hvordan livet mitt blir. Og det er sant som du sier: det er alle de små valgene vi tar hver dag. Og det handler nødvendigvis ikke om at livet forandrer seg så veldig mye, men det som forandres, er måten vi ser på vårt eget liv og vår egen situasjon på.

Det er utrolig forfriskende å lese et innlegg som ditt her inne, som virkelig er inspirerende for meg iallfall og som får meg til å tenke: ja, jeg skal sannelig ikke gi meg, jeg skal stå på, selv om det stadig skjer ting som jeg ikke ønsker, ting jeg blir såret av, ting som gjør meg usikker.

Jeg håper at mange leser dette og tar det til seg, og forstår at de selv må fokusere på det som er positivt for å komme seg videre....
Avatar

Et godt valg.

april 18 2013 - 16:28
Ja, valg er en ting. Hvordan man ser på og belønner sine egne valg, tror jeg likevel er noe annet. Kanskje spesielt for de som frekventerer nettopp dette forumet.

---
Jeg så på slanke-tv på Tv-Norge i går: En overvektig kvinne ønsket å gjøre noe med livet sitt. Hun hadde meldt seg på dette programmet, og nå var hun ute på sin første treningsøkt med Kari Jaquesson. To store og meget gode valg! Egentlig skulle hun kjent stor glede. Men det gjorde hun ikke.

Hun begynte derimot å gråte. “Jeg er for treig. For tung”. I stedet for å glede seg over at hun faktisk var i aktivitet, at hun faktisk hadde gjort et godt valg, glede seg over øyeblikket, forbannet hun seg over den lange rekken av dårlige valg som lå i hennes fortid.

---

Jeg er ikke selv overvektig. Men jeg kjenner igjen en del av tankemønsteret hennes. Denne destruktive indre monologen. Som kverner rundt fortid og gamle valg. Som nekter å gi deg anerkjennelse for at du i dag faktisk tok et godt valg. Stemmen som minner deg på at dette burde du gjort for lenge siden. Som forteller deg at på tross av dagens gode valg, ligger du milevis bak det nivået du “burde” ha. Stemmen som spør: Når du ikke har klart dette tidligere, hvorfor skal du klare det nå? Det er fort gjort å skape en selvoppfyllende profeti av slikt.


Heldigvis tror jeg det er mulig å endre denne indre stemmen. Jo lenger man har latt stemmen vokse seg stor og sterk i negativ retning, jo hardere blir kampen. Men likefullt er kampen mulig å vinne. Det krever bevisst, positiv, indre selvskryt/-snakk.

Av og til er kampene knallharde. Mellom den indre stemmen og det jeg har bestemt meg for. Da gjelder det å være forberedt og holde hodet kaldt. Jeg ønsker jo egentlig denne kampen. Jeg ønsker å slå i hjel den destruktive energien.

Dessverre er det lettere å skrive dette, enn å gjøre det i praksis… Den indre stemmen er dessuten en fæl seierherre. Så fort den har vunnet et lite slag, erklærer den med store, fete typer at Krigen er vunnet!

Nåja. Tiden vil vise.
Avatar

til just do it...

april 18 2013 - 20:22
Nok et flott innlegg! Kjenner meg igjen i det du skriver om den indre stemmen. Men jeg tenker at det viktigste er at vi prøver å forandre på denne stemmen.....da er vi allerede på riktig vei. Og jeg tenker at vi heller ikke skal klandre oss sjøl fordi vi ikke alltid greier å være positive. Kanskje vi heller skal si: ok, jeg greier det ikke akkurat nå, men om en stund greier jeg det...jeg gir meg ikke. Og det tror jeg faktisk er det aller viktigste: at man ikke gir seg, uansett hvor mange ganger man faller.....

Det sies at de beste selgerne, er de som tåler avslag, ikke en gang, men mange ganger.


Jeg kjenner ei dame fra Thailand. Hun smiler og sier hei til mange hun møter. Vel, svarer de deg? Spør jeg. 9 svarer ikke, men den tiende svarer kanskje, sier hun og da blir jeg glad. Det er noe der...å ikke gi seg......
Avatar

Self talk

april 18 2013 - 22:31
Veldig viktig å være var for den indre stemmen og hvordan man snakker om seg selv. Det er faktisk helt vesentlig for å kunne ha det bra. Om en hele tiden sender seg selv nedover med negativitet så er det ingenting annet å forvente enn at verden raser sammen og man går rundt i sirkler i ruinene. Om en får en høydare så skyter en seg selv ned igjen for å "holde bakkekontakten".

Vi er veldig flinke til å fylle oss selv med illusjoner som er selvbærende over tid. Vi trenger å være bevisst om hva vi gjør og hvorfor vi gjør det. Og det er her valgene ligger også. For vet vi ikke hva vi gjør eller hvorfor så har vi ikke et reelt valg til å gjøre det vi trenger i forhold til oss selv på en god måte. Så en trenger å observere seg selv, utvikle, vokse, lære.
Vi blir aldri utlært og det er mer i denne verden vi kan få med oss enn det er tid til å få det med seg. Det er så mange ting å gjøre, oppleve, se, føle, tenke.. Mulighetene for hvem man er og hva man kan gjøre er endeløse.

Jeg har faktisk en ganske dårlig dag i dag akkurat nå. Dog så er det liksom ikke noe poeng å velte seg rundt i det. Jeg fokuserer heller på hva jeg kan få inn av inspirasjon og hvem jeg kan nå ut til. Ved å gå inn her nå så fikk man litt ny input og det var også litt meldinger i innboksen. Gode ting som holder meg okkupert en stund og som får meg til å tenke litt. Hvilket gjør dagen så evig mye bedre enn om jeg bare satte meg ned liksom.
Føler meg litt emosjonell i dag, ensom, litt smånervøs.. Men likevel, så er det helt greit å kjenne litt på dette også. For jeg vet jo at det ikke er permanent. Jeg vet hvorfor det er slik, og jeg forstår og aksepterer det. I morgen er en ny dag med nye muligheter og da er man klar for andre ting. Så jeg ser det som er og slipper det forbi meg.

Avatar

Johnny 81

april 18 2013 - 22:51
Håper dagen din i morgen blir bedre! Ha ei god natt!
Til forsiden