Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Savner et underforum for depresjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Savner et underforum for depresjon

mars 16 2015 - 00:05
Det finnes underforum for angst, ensomhet, spiseforstyrrelser og mer, men ingen for depresjon! Det finner jeg veldig merkelig da man ikke nødvendigvis har angst eller spiseforstyrrelser selv om man er dypt deprimert....
Avatar

Re: Savner et underforum for depresjon

mars 17 2015 - 09:01
Jeg har stusset litt på det jeg også. Kan legge inn nedstemthet også i den tråden slik at en får med alle grader og sånt.
Avatar

Hvor er depresjon?

mars 17 2015 - 20:42
Det er det første som slå meg da jeg logget inn på forumet for første gang (i dag). Er det virkelig ingen kategori for depresjon?
Avatar

Re: Savner et underforum for depresjon

mars 25 2015 - 21:09
Jeg har spurt om det samme for noen år siden, og fikk samme svar. De skulle notere seg det....
Jeg finner INGEN plass hvor jeg kan skrive om depresjon og følelser rundt det. Jeg har ikke angst, spiseforstyrrelser eller trenger nye venner.
Så vanlig som depresjon er så er det helt merkelig at det ikke finnes et eget forum for det!
Avatar

Re: Savner et underforum for depresjon

mars 28 2015 - 16:14
Hvis jeg er deprimert, hjelper det ikke stort å chatte med andre som er deprimerte. Det bare forsterker min depresjon. Nei, det jeg trenger er hjelp til å løfte blikket og se med nye og mere positive øyne på livet. For livet sett gjennom deprimerte øyne er et vrangbilde av livet.
Hvis man dyrker de negative sidene ved seg, enten det er sykdomsfremkalt eller bare en del av ens natur, kommer man nok aldri ut av depresjonens klør.

Derfor tror jeg det er like bra at det ikke finnes et forum for depresjon. Er man deprimert er det bare en ting å gjøre. Søke hjelp. Ikke bekreftelse.

Sorry hvis jeg virket litt "streng".
Avatar

Enig med innlegget over.

mars 28 2015 - 17:27
Jeg er enig med La Strada. Jeg har merket selv når jeg har vært deprimert at det å snakke med andre mennesker som er deprimert ikke hjelper noen ting. Fordi man som regel ender opp med å fokusere på hvor vondt man har det istedet for å se nye løsninger. Tror også at det er like greit at det ikke finnes et sånt forum.
Avatar

Ny side av en sak...

april 4 2015 - 01:51
Likte din synsvinkel La Strada, jeg føler at jeg har spor av en liten depresjon. Men det er ikke stort nok til at jeg kan helt forstå hvoran det er. Tusen takk for et lærerikt svar.
klem
Avatar

Re: Savner et underforum for depresjon

april 5 2015 - 00:41
Jeg er veldig uenig med La Strada! Jeg vet hva det vil si å være deprimert. Jeg har også vært suicidal. Selv om det er et eget forum for depresjon så betyr ikke det at man skal dra hverandre ned! Jeg er helt frisk nå, og har lært vanvittig mye etter 4 år hos psykiater. Jeg ville brukt depresjonsforumet til å dele av det jeg har lært. Kommet med råd og tips om hva man kan gjøre for å komme gjennom de tunge dagene.
Å stenge deprimerte ute og si at de ikke skal prate om det er FARLIG!
Hvorfor tror dere at alle deprimerte vil dra hverandre ned? Er ikke det litt stigmatiserende av dere? Jeg syntes det er regelrett slemt å si.
Jeg har bla. gitt råd på andre forum som Kvinneguiden, og opplevd at suicidale personer får trådene sine stengt! Er man virkelig nede og trenger hjelp er en lukket dør det siste man trenger.
Avatar

Re: Savner et underforum for depresjon

april 5 2015 - 01:51
Greit at du er uenig Miss Ehrman. Så bra at du ikke lenger er deprimert.

Det er et forum på "Diskusjon.no", kalt "deppetråden", i tilfelle dere ikke er klar over det.

Avatar

Re: Savner et underforum for depresjon

april 6 2015 - 00:43
Er enig med La Strada. Vil også si det samme om temaet "angst". Skremmende å se hvordan mange (unnskyld at jeg sier det) i fellesskap dyrker fram de underligste symptomer som de knytter til angsten sin. I seg selv er angst noe vi skal ha for å klare oss når det virkelig gjelder. det som skal få oss til å våge hoppe når huset står i brann, for eksempel.Forresten er angst og depresjon nesten det samme. Begge deler kan man med hell bokstavlig talt løpe fra, i motsetning til sorg. Angst og depresjon er ikke følelser, men en blokkering eller tilstand. Derfor hjelper det ikke å snakke om det. Da blir det verre!
Avatar

Re: Savner et underforum for depresjon

april 6 2015 - 05:56
@Spøkefugl: angst og depresjon er slettes ikke det samme og man kan ha en dyp depresjon og ikke ha noe særlig angst (selv om veldig mange har begge deler). At man, på en side som dette skal kneble folk som vil snakke med andre om sin depresjon OG angst (ved å legge ned forum) er jo bare tragisk! Da kan man like så godt legge den hele siden og heller gå inn på forum som Kvinneguiden og Diskusjon og kakle om alt og ingenting der!
At det ikke hjelper å snakke om disse tingene henger heller ikke på greip, og du aner veldig lite om hva du prater om.
Hva med de som går inn i et slikt forum for å få råd og hjelp til å komme seg opp? Den gang jeg var langt nede var det den eneste grunnen til at jeg var her. Jeg skrv ingen syte-innlegg eller gravde meg ned i andres miserable liv!
Hvordan man velger å bruke forumet må være opp til hver enkelt, og selv om ikke dere ser noe poeng i å snakke med andre om slike ting så kan det godt hende andre gjør det. Dere kan heller la vær å lese.
Avatar

Re: Savner et underforum for depresjon

april 6 2015 - 11:45
Jeg kommenterte ikke spesielt det du skrev, og liker godt at du tar igjen. Så er det jo godt to i oss begge. Jeg har selv erfaringer, særlig med depresjon. For å presisere det jeg mener. Angst og depresjon er selvsagt ikke det samme, men to sider av samme sak. Nemlig et slags lokk på andre følelser, for eks sinne eller sorg. Både depresjon og angst er jo en slags fordreining av virkeligheten. Den "føles" sort og den "føles" skremmende. Da kan snakk gjøre det verre fordi hjernen tror det er virkeligheten vi beskriver. (dette sier også psykologene). Hvis forumet brukes til råd og tips, slik jeg faktisk prøvde på, er det fint. Men det er etter min mening veldig mye under "angst" her på Sida som går på å dele "prikking i huden" og trykk for brystet" osv. For øvrig har jeg sett mennesker helt fullstendig nedbrutt av både depresjon og angst, og vet at det kan være helt ødeleggende for et liv. Og ikke for å bagatellisere, men mer for å vise innholdet i hva en depresjon og angst er. Under krigen gikk antallet deprimerte i Norge ned - fordi folk hadde noe ekte å være lei seg for. Og de som opplever ekte frykt, er ikke de som får angst. den kommer ofte etterpå, når faren er over.
Avatar

Re: Savner et underforum for depresjon

april 6 2015 - 20:35
Jeg er ikke enig i din definisjon av depresjon, i beste fall syntes jeg den er veldig snever.
En depresjon kan komme av så mangt. Stress, press, angst, undertrykte følelser, tdligere opplevelser, noen ganger kan det være så "enkelt" som at hjernen produserer for lite serotonin.

Da jeg var suicidal etter en langvarig, dyp depresjon fikk jeg hjelp av en fremmed på et forum (ikke her). Å komme med påstander om at man ikke skal snakke om depresjon er farlig. Når man er så langt nede at man er suicidal er det verste man kan oppleve en lukket dør (ingen å prate med, avvisning).

Skal man stenge ute noen diagnosegrupper fordi de ikke burde sankkes om fordi man kan dra hverandre ned er det andre forum som er vel så ille som de som handler om depresjon. Hva med spiseforstyrrelser? DER kan man snakke om massesuggesjon! På et forum for mennesker med psykiske problemer blir det, for meg, HELT feil å be visse "grupper" tie stille fordi enkelte mener man burde holde kjeft om problemene sine.
Avatar

Re: Savner et underforum for depresjon

april 7 2015 - 14:57
Jeg skjønner deg Miss E. Tror at våre meninger er et resultat av egne erfaringer for det meste. Egentlig er jeg ikke i mot et underforum for depresjon. Kan like gjerne være et for depresjon som et for angst/spiseforstyrrelse Det ville ha vært mere logisk.Og mere rettferdig.
Ja, syns det er trist at selmordstråder blir stengt. Samtidig er det vel sånn at når man er dypt deprimert, er man veldig veldig sårbar for kommentarer som kan oppfattes som lite sympatiske. Så de som svarer på sånne innlegg må være veldig forsiktig med hva de sier. Hadde alle hatt den samme innstilling som deg, hatt gode intensjoner/villet oppmuntre hadde det vel ikke vært noe problem. Problemet kan oppstå hvis den som skriver fra et sårbart sted, føler seg avvist/oversett/ misforstått/....
Tror nok at min relativt høye alder (51) har gjort at jeg har fått et litt annet syn på livet og depresjon (som jeg har slitt mye med oppigjennom). For meg har det hjulpet å bli eldre tror jeg, ting har kommet mere på avstand, sinnet har blitt litt mere robust og mottakelig for positive påvirkninger.


Avatar

Re: Savner et underforum for depresjon

april 11 2015 - 21:39
Det blir jo helt feil og konkludere med at "noen" har bedt "andre" tie stille. Det det begynte med var at "noen" mente ideen ikke var så god fordi man allerede kan uttrykke seg under mange valgfrie temaer og overskrifter på forumet. Det var ment som et godt råd, ikke å frata andre taleretten. Jeg har ingen ting imot at det blir et underforum for deprimerte. bare kjør på! Det som gleder meg, er all energien dere legger i dagen for å forsvare dere. Det tyder på at du/dere er i stand til å ta rotta på hele depresjonen. Og jeg er helt enig med deg Miss E. om underforumene for angst og spiseforstyrrelser. Det er derfor jeg kom med et motargument mot et for depresjon.
Til forsiden