Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mitt syn på forumet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mitt syn på forumet

mars 28 2011 - 13:49
Jeg synes det er bra at det finnes et forum hvor man kan skrive om alt. Er enig at dersom det blir for mye skriv om elendighet og ikke om hvordan man kan få det bedre, kan det jo være negativt. Men jeg tror uansett at det føles godt for andre å lese at andre også sliter. Det de fleste opplever i hverdagen er jo at folk fikser det meste. Det er ikke lett å se hvem som sliter. Derfor er dette forumet bra. Jeg regner med at de fleste skriver her for å få det bedre og ikke verre, og har sikkert ambisjoner om å skaffe seg et bedre liv. En ting er å akseptere det som er vondt, men jeg mener det er like viktig å se hva som kan gjøres for å få det bedre. Å starte med seg selv.
Avatar

Re: Mitt syn på forumet

mars 28 2011 - 22:43
Det har litt med å gjøre hvor man ser når man skal bedømme verden og lage seg et bilde av den såkalte "virkeligheten".

Det er mye å ta hensyn til om man skal ha størst mulighet til å få noe som er i nærheten av riktig men i realiteten er det ingenting som kan kalles riktig i det hele tatt. Enhver er skaper av sin egen virkelighet på bakgrunn av sin egen interaksjon med miljøet. Om man blir sittende og se på tv får man en helt annen oppfatning enn om man er ute og går i marka. En som bor i byen vil få et helt annet syn enn den som bor i grisgrendte strøk. I alle tilfeller vil resultatet være riktig men det gjelder kun for en selv. Det er ikke riktig for noen andre og derfor oppstår det ofte problemer ved interaksjon siden man har mer å sammenligne med enn det man har egenerfart grunnlag for å behandle. Min verden er like riktig som din og motsatt. Det som utgjør den store forskjellen på de som sliter og de som ikke sliter er inntaket av informasjon og behandlingen denne får internt. Om du føler deg bedre med noen som ligner deg selv så er det en adaptiv regulering av din egen virkelighet som ikke utfordrer og som forsterker nåværende atferd. Utfallet av denne atferden vil ha noe å si for hvor hensiktsmessig den vil være. Når man utfordrer seg selv vil det skape rom for endring og utvikling. Dette kan gjøres ved interaksjon med andre mennesker eller søken via kommunikasjon. Det settet man har regulerer i stor grad hvor man legger sitt fokus. Dersom man er positiv vil man legge mer merke til positive ting. Om man er negativ vil man legge merke til negative ting. En kan se at det å være klar over sin egen innflytelse på livet har mye å si for hvordan man opplever det hele. Det kan virke vanskelig dersom man føler seg som et offer for omstendighetene og i mange tilfeller er det slik for man vet ikke bedre og har ikke utviklet metoder for å takle enkelte utfordringer på riktig måte. Det som er genialt med mennesker er at vi kan bruke språk til å utvikle oss ved utveksling av erfaringer. Her gjelder også visse regler og det er ikke alle som er åpne for å ta imot det en annen har å si. Det handler mye om autoritet og sammenligning. En har som regel større sans for det som kommer fra dem som ligner mest på en selv. Det er da en utfordring å utvikle seg utover sin egen baseline siden en kan hindres av seg selv og sine utviklede mekanismer. Det gjelder å bruke tiden slik at man kan lære seg å ha et mer våkent blikk på det som foregår og det som blir sagt.
Avatar

Re: Mitt syn på forumet

mars 29 2011 - 06:27
Jeg har lest veldig mye av det som deles på Forum og jeg mener også det er viktig at de som sliter har muligheten til å dele erfaringer som igjen kan føre til hjelp for den enkelte.
Likevel må jeg også si at noe blir veldig destruktivt og jeg er litt redd for at det kan ha en smitteeffekt slik jeg har opplevd at slikt kan ha hvis man gjør dette i andre fora i psykiatrien.
Dette er en vanskelig balansegang fordi behovet for å dele er stort og mange sliter veldig.
Det som er skremmende er at det ser ut til at en del er veldig syke,men ikke klarer å be om profesjonell hjelp.Jeg skulle ønske at de som trenger det fikk hjelp til å søke hjelp også kunne de ha Forum som et tillegg istedetfor bare Forum.Jeg er redd for at hvis man er veldig syk og feks nesten ikke engang klarer å ta vare på seg selv så er det skummelt å kun ha Forum å ty til da dette utsetter bedringsprosessen -altså behandling -fordi om jeg forstår at det føles som en god støtte.
Det er flott å dele og det er fint om vi har åpenhet,men jeg tror faktisk at man må "sortere" litt for jeg tenker at en som sliter faktisk kan få noen ekstra belastninger ved å lese noe av det som deles her hvis de ikke klarer å sette grenser for hva de tar innover seg.
Jeg tenker at vi må fortsette å dele,men vi må også tenke igjennom hva vi deler av detaljer og det beste hadde vært om vi kunne hjelpe hverandre til å få tilbake troen på at det nytter og da må vi hjelpe hverandre med å finne kreative løsninger.
Hva med å sette av litt tid akkurat idag til å tenne et lys for deg selv og si til deg selv at nå vil jeg være vennlig innstilt til meg selv - jeg vil gjøre det som er godt for meg.Det kan være en begynnelse slik jeg har erfart det:-)
Avatar

Re: Mitt syn på forumet

juli 14 2011 - 22:20
Er veldig enig med deg psykiskh i det du skriver. Har også lest en del av innleggene her, og ser at noen kan tillate seg å "snakke ihjel" om hvordan de har det og deler til og med hvordan de tok overdose (detaljert mht mengde medisiner og hvilke medisiner) og dette tror jeg er svært uheldig for de som kanskje nettopp satt og lurte på "hvordan ta overdose?"... En tanke jeg gjorde meg, om jeg ikke hadde visst dette. Vurderte forøvrig klikke på "varsle"-funksjonen her, men usikker på om moderator m.fl. kanskje syntes det var greit siden dette var et flere år gammelt innlegg og flere hadde kommentert dette opp og ned. Ikke lett å vite alltid når man skal si fra og ellers holde munn.

Ellers er det jo fint at man kan være åpne og dele ting med hverandre, positivt som negativt. Men også være klar over at det man skriver her er søkbart på nettet. Det var en ting som ga meg en støkk da pårørende gjorde meg oppmerksom på dette. Også er det jo vel så viktig med sunt nettvett selv om dette er et forum for psykisk helse. Man er jo sårbar nok som det er om man ikke skal utsette seg for enda mer med å blottlegge sin psykiske helse i ett og alt og i stedet for profesjonell behandling. Skjønner at man kan føle Forumet for tryggere enn å be om profesjonell hjelp, men har også lært at man har ansvar for eget liv og helse, så lenge man er i stand til å ta vare på seg selv bør man også gjøre dette - om man faktisk ønsker å gjøre noe med sin egen situasjon (få det bedre med seg selv først og fremst). Vet at dette er hardt når man står i situasjon, men likevel verdt det! Når man kommer fremover og blir sterkere.

Fint å se at mange finner nye kontakter her inne, noe jeg selv også har gjort. Og er for det meste veldig fornøyd med forumet selv og! :-)
Til forsiden