Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

drømmer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

drømmer

mai 1 2012 - 10:21
Jeg har masse drømmer i livet! Men vet ikke og tror ikke at de kanskje kommer til å gå i oppfyllelse. Sitter vel å dagdrømmer litt.
Men vertfall jeg innsett at jeg har veldig lyst å reise.... en del.
Jeg har gjennom oppveksten reist veldig lite. og har aldri' vært på noe spesielle turer annet enn Norge og sånt...om somrene, familieturer.... eller helg i tronheim. Har aldri reist til syden.
Har kun vært i spania, med folkehøgskolen, men det var bare kaldt der når vi var der..
Har sittet her altfor mye hjemme, kjedelig og bare natur.. alle årene jeg har kjedet meg gjennom årene og sittet her.
Jeg har lyst å oppleve noe annet enn bare kjedlige herdagen, grå og trist, innenfor veggene. Det finnes faktisk en verden utenfor!!! og som sikkkert er fantastisk. Tenker da på utlandet..
Reise å se noe annet, har lyst å oppleve London,USA, irland, og ++
men så er det pengene det står på :(
jeg tjener jo ikke noe penger eller har noe jobb. Men får penger fra nav, alle pengene går jo til husleie,mat og div........
så har jeg jo ikke råd til bil engang.......det blir ingen sparing.:(

Har vært gøy om jeg kunne arbeidet på hurtigruten, eller ett fly slik at jeg kunne kommet meg hit og dit.... synes det er speielt å fly. kjempemorsomt.
men kan jo ikke bl iflyvertinne heller.........
siden jeg er dårlig i språk.....og ja........må jo arbeide med mennesker da også....

jeg er kanskje redd jeg blir uføretrygdet..vet ikke når jeg bli psykisk frisk noengang.
var med hurtigruta igår...som alle var på, det var gratistur...
de i vekstbedriften........................ble spandert på dagstur''. <jeg hadde gruet litt, men også gleda meg litt.
Vi fikk itilegg spise god mat.
Da jeg fikk meg til å tenke hvor gøy det kunne vært om jeg hadde reist med noen...eller alene..siden jeg ikke har noen å resie med.
det hadde gjort livet mitt litt rikere......
og ikke minst er det trening til å bli selvstendig....har alle gangene,vært med familen noe jeg er lei av..eller bare faren min og min søster. godt det hadde vært uten faren min på slep!...og andre i familien der det hadde bare vært sur stemning....
og godt å slippe å føle seg som en liten unge for engangs skyld..slik jeg ble behandlet ifjor...av min tante¨''!
må ikke gå ut alene, må vente på oss''!. og min søster og jeg fiender.

tenkte ifjor å dra på Tronheim alene, men så ble det ikke noe likvel..bare satt å deppet hele sommeren. Faren min var skeptisk til at jeg dro alene...så giddet jeg ikke likevel.. og bare lot være. Tenke rat det er litt skummelt å dra alene. Men jeg har veldig lyst å dra, for jeg har ingen å dra med.. og heller ingen venner. Men hadde vært gøy å komme seg vekk en tur!! <for sin egen skyld. Har lyst å flytte til by.....men det går vel ikke.

har også andre drøm, en drøm om å bli frisk*, ta utdannelse,minstefall få komme meg ut i arbeid. kanksje burde jeg ikke stresse med å komme i arbeid??! Men heller konsentrere meg å bli frisk og bruke tiden til det..jeg kom i prat med ei igår. Hun var 30 og så bare ut som hun var 22 eller noe sånt! og hun hadde fremdeles ikke jobb/utdanning. Hun så helt normal/oppegående ut..
men hun sa at det var ikke vits å stresse med jobb,/utdanning.
Men heller bruke tida på å bli frisk..! det fikk meg selv litt i perpektiv!
at jeg faktisk ikke er alene og at dem er eldre...og slikt.
jeg er vel ikke alene.....om å være attført/trygda..på en måte.
Avatar

Re: drømmer

mai 1 2012 - 16:32
Du har fått masse gode svar og råd til nettopp å klare å komme deg kanskje et museskritt videre. Kan du ikke prøve å lese de svaren du har fått og prøve ut noe av det som står. Du er ikke sykdommen din. Til sjuende og sist er det du som styrer ditt liv. Du kommer til å få mange vonde tilbakeslag, men du må bare fortsette og ikke gi deg. De fleste kan klare det meste. Det kommer bare an på troen og vljen. Du har fått mye bra svar som kan få deg videre, om bare litt. Prøv å ta det til deg og våg og håpe at det kan du få til. Du må prøve å snu tankegangen din, det er vrient ja men du kommer ikke videre med å tenke at det er vrient eller vanskelig, det blir bare en sperre du gjemmer deg bak og konstaterer for deg selv at du har en funsjonhemming og det er det ikke noe å gjøre ved. Ja da blir det sånn. Det er selvoppfyllende profetier.
Avatar

Re: drømmer

mai 1 2012 - 17:28
Hva er det store svaret da?? Hva er fasiten??????
kan man reise med lite penger??? eller hva??
hvilket svar har jeg fått?????????????
hmmm? kjenner du meg?

Kan jeg bare søke jobb??? synes du?
ingen som kan nekte meg det? vel skal jeg høre på psk. ploiklinikken? eller burde jeg gjøre noe annet?
dere tror det er å bare knipse med fingrene for meg, så du vet hva jeg føler og tenker???
det er bare å gjøre ting og bare hoppe i det, så er jeg kurert?
det er ingen sak liksom......vel det eneste jeg har fått hørt er at ting er enkelt og liksom dere er ikke forståelsesfule, eller kan sette dere inn i ting...tror det er ingen sak for meg.
jeg har problemer med folk og relasjoner!
dere vet ikke om min bakgrunn? eller noe.Hvem jeg er?!.
at jeg skal slutte å syte.........
greit trodde dette var en side, men eneste jeg får høre av innlegene at jeg bare syter, og ikke gjør tinga..men det er veldig utfordrenede
for meg å klare en hverdag og få til å fungere"!.
Når man er så mye alene. og dere vet ikke hvor jeg bor elle rkommer fra....
det er lite muligheter der jeg kom fra....!

men hva om nav/hun i abskjm. nekter meg? eller sier jeg ikke kan jobbe? vel når man er psykisk syk så er man syk, og har en lidelse!.
det er lite å få gjort med!
vil forresten ikke brette ut for mye her inne!! om hvilke tanker og andre omstendigheter rundt lidelsen og angsten!
Avatar

Re: drømmer

mai 1 2012 - 18:02
Problemet er t alt fokuset ligger på "Jeg kan ikke, klarer ikke, er for, ser ut som, passer ikke", osv.

Svaret du leter etter er utvikling i polarisering i forhold til ditt eget forhold til omverdenen.

Vi vet alle at det ikke er lett, men vi trenger ikke kjenne deg 100% for å se hva du gjør for det reflekteres i det du sier.

Å klage litt er helt i orden det, men det kommer mye om igjen og om igjen som antyder til at det ikke gjøres noe endring noe sted. Og gjør man det samme kan en forvente det samme. Det gjelder ikke for noen spesielle, dett gjelder for alle.

Det du trenger er en trigger som får deg til å se mer av deg selv og at du ikke er en person som er dømt nedenom og hjem. Du har malt deg litt inn i et hjørne og må derfor igjennom en del som er vanskelig for å komme deg ut igjen. Du har gått helt inntil bildet og ser kun det som er rett foran øynene. Perspektivet blir da så lite at det virker som at alt er håpløst. Det er ike håpløst, det virker sånn.

Et stort problem er å ønske alt annerledes og ikke gjøre noe med det. Har du en drøm må du pent nødt til å ta de skritt som trengs for å komme dit. Og du kjenner til en del av hva de er.

Årsaken til problemene med relasjoner tror jeg nok er det å være litt utenfor og annerledes. Det fører til at en ser på seg selv som utenfor og anerledes og deretter projiserer dette i sammen med energien en får fra andre når en er ute. Dersom selvtilliten også er knekt vil dette forsterke det slik at det ikke lenger finnes et ønske om å være der, selv om dette kanskje er nettopp hva en vil. Så det gjelder å ha et totalt syn fremfor å stå helt inntil lerretet. Ta noen steg bakover og se hva det er du kan gjøre i første omgang for å endre situasjonen.

Hva er det du gjør for at du føler deg som du gjør?

Hva er det du tenker på som får deg til å føle deg som du gjør?

Hva er det andre sier som får deg til å føle deg som du gjør?

www.youtube.com/watch?v=QANU7EhwArM
Om du kikker på denne videoen så vil du kanskje se litt annerledes på de ting som påvirker deg i dag.


Jeg tror det er veldig mange her som ønsker å hjelpe deg, men ethvert forsøk blir nedkjempet med nebb og klør og veggene kommer opp igjen sterkere enn før. Da er det vanskelig å nå frem siden det er en konflikt allerede fra starten.

En kunne sikkert puset rundt med fine ord og lys og kjærlighet også, men jeg tror ikke det ville gjort noe forskjell det heller. Kjernen til problemet for oss alle er relasjonen mellom hva vi tenker, hva vi føler og hva vi gjør.
Avatar

Re: drømmer

mai 1 2012 - 18:03
Hvis du bare prøver å se ting i litt objektivt lys Linn så forstår du at hun bare prøver å hjelpe, men det er du som regel lite interessert i å høre på så lenge du kan syte og klage, hvis du ønsker å sitte inne og sutre på sidetmedord til du blir pensjonist så værsågod, hvis ikke prøv å vær litt åpen om de tilbakemeldingene du får istedenfor: "???????????????????????????????????????????"
Avatar

Re: drømmer

mai 1 2012 - 18:15
Hvis du mener at en er dømt når en har en psykisk lidelse, så ja da er det ikke noe håp for deg. Det valget har du tatt selv.

Man kan bli frisk av en psykisk lidelse og det er kke alltid at de lidelsene man har fått stemmer heller. Det er lettvint å gjemme seg bak en sykdom/lidelse, du blir sykdommen dn. Men det er jo viktig å skille mellom dette. Sykdommen kan være en del av deg, men ikke nødvendigvis. Mye bunner ut i vilje og tro.

Hvis du så hardnakka påstår at du kommer ikke videre, eller kan ikke ditten eller datten , på grunn av sykdom, så ja da blir det sånn. Det er en selvoppfyllende profeti.

Beklager visst innlegget virker hardt og krasst, så er det ikke ment sånn. Det er bare virkeligheten sånn jeg ser det. Virker som du luller deg inn i en boble at du er syk og har en lidelse, og da er ting som det er. Da har du gjort et valg. Ting kan sees på utallige forskjellige måter serdu.
Avatar

Re: drømmer

mai 1 2012 - 19:09
Ja jeg ser for meg ja at jeg blir værende syk..jeg føler meg syk når jeg er ut.
-Men også fordi jeg har så store problemer med mennesker.

-det er kanskje ikke så lurt å arbeide når man har angst og stress, og lite energi, så store problemer med å forholde seg til folk? og virkelig er paranoid?.
vel når jeg ser på andre som jeg har møtt nå..som sliter og dems alder..så har jo dem mindre problem enn meg..virker det som. dere kan jo verken føle på, kjenne på hvordan jeg tenkr og føler.
Man kan ikke se problemene på ett menneske utenfor..
Avatar

Re: drømmer

mai 1 2012 - 19:14
Dessuten tror jeg du misforsto litt...
jeg mente ikke bare klage..men bare dele om drømmene og ambisjonene..
jeg ser jo ikke løsning på å reise uten nok penger?hvor langt kommer man vekk med penger? penger er jo alt står på idag som du sikkert vet.
Vel altså det er viktig for oss som sliter å ha drømmer!....
Men altså jeg har jo vært til utredning!!! og skal til utredning mere..
og jeg har/er innenfor psykiatrien, og dem har satt en slags diagnose..
hva skal jeg si da??
jeg føler jo akkurat det samme....at jeg ikke er som andre, tenker som andre folk. vil ikke utdype det.
Avatar

Re: drømmer

mai 1 2012 - 19:37
Det er en fin "sovepute" det og velge å la seg vinne av "sykdommen". Da kan du på en møte slippe å ta så mye ansvar, for du har en sykdom alikevel. Du må tenke litt selv, ikke la andre tenke eller ta konklusjoner for deg. En typisk ting er f.eks psykiatrien. Folk kan ta feil.

Personlig kjenner jeg meg veldig igjen i deg. Men jeg lar meg ikke overvinne av at jeg muligens har en sykdom eller er syk. Selv om folk i psykiatrien har sagt det også til meg. Jeg velger å møte folk og gjør det jeg vil, uavhengig av om jeg er "syk" eller ikke. For mitt vedkommende ser jeg på det som ettervirknnger og ikke noe sykt. Det sa også en psykolog til meg. Men jeg velger å tenke med eget hode og ikke høre på hva andre tror og mener om ting.
Avatar

Re: drømmer

mai 1 2012 - 19:38
Jeg hadde samme drømmene, drømmen om å kunne dra rundt i verden, bort fra det triste Norge.
Men så har jeg hatt muligheten til å dratt litt, en tur i året til varmere strøk. Og for å si det slik, det er deilig å komme seg bort men dessverre så har jeg med en bagasje som gjør at det ikke alltid er like morsomt og enkelt likevel, nemlig hodet mitt. :(

Kunne jeg ha lagt igjen hodet/tankene mine så hadde det sikkert vært mye bedre.

Men for din del så håper jeg at du får ønsket oppfylt.
Avatar

Re: drømmer

mai 1 2012 - 21:33
Jeg tror det er ganske veldig viktig å ta sin psykiske helse på alvor!!
det er ikke bare tull'. det er like viktig å ta sin psykiske som fysisk helse.. seriøst.
vil ikke utdype og forklare mere..... hvorfir og årsak. Men min tidigere sosionom hadde sagt at depresjon og angst er ikke en lidelse i seg selv! da er det som regel ett sypmtom på en lidelse!
så angst og depresjon er symptomer på en rekke lidelser.

Den som ikke kan kjenne, føle, eller forstå før dem har vært der selv, er det lett å si at ja, men det er bare tulball og du syter og du er bare lat....
slik er det ikke. Vi mennesker tenker forskjelig og er forskjellige personligheter..

men vertfall ja jeg vet ikke vetrfall hva jeg har eller ikke. skal tl ny utredning og gruer som f* har egetlig ikke noe lyst!!!
jeg vet ikke hva jeg skal tro tilslutt om jeg har noe eller ikke..jeg er drittlei av å gå til samtaler fordi jeg gruer og er lite hjelp å få av dem...
eller det hjelper lite....

-Vertfall så det jeg mente med å drømme. var at det var kanskje godt å reise, altsp komme seg vekk.....altså se noe annet....
at det er en litt opplevelse å reise litt..selv om det kan oppleves som vanskelig for oss som har problemer sosialt,....
Men det er jo vertfall en liten avkobling............
jeg vet hele tiden jeg unngår....men det er jo god trening i å reise. Samtiidg dukker det opp muligheter også:) men såklart har jeg med meg problemene hvor enn jeg er hen..man kan ikke legge dem igjen, nei.

Avatar

Re: drømmer

mai 1 2012 - 21:38
Ja, prøv å les hva folk faktisk sier til deg.. Iberegna meg. Så kanskje du kan klare å komme deg litt videre :) Små museskritt og ikke heng deg opp i at du har en sykdom .
Alt godt til deg.
Avatar

Drømmer

mai 24 2017 - 19:10
Drømmer er bra å ha min er å få ta grunnskolen tror det ville gitt mestringsfølelse og få kommunal leilighet
Til forsiden