Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Våren skal atter komme.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Våren skal atter komme.

feb 21 2022 - 22:42

Vi hutrer I vinterfrakken - trøster oss med at årstidene er styrt av almanakken.
Solen varmer litt på lune steder, lyd av takdrypp og fuglesang. Vi skriver snart mars måned, snart når vi tak i den første vårmåneden. Snøen ligger fortsatt, en beskyttende dyne over livet – livet som atter skal våkne av vintersøvnen, spire og gro. Jeg gleder meg til våren atter skal komme – jeg leter etter vårtegn.

VÅRKJENNING
Jeg så våren i dag.
Et lys av grønt gjennom snøen
i søkket der en elg hadde kvilt
i nattbeita.
En kvast av tyttebærlyng.
Dyret hadde brånt den fram
med varmen av sitt blod
Jeg dekket den til med snø igjen.
Varsomt.
Slik du breier over et barn
som har sparket av seg dynen i søvne.

Hans Børli: Dagboksblar - Ved bålet – 1962.

Lyrikk og poesi kan gi meg glede, undring, ro og takknemlighet. Tilstede – her og nå. For meg, som er glad i ord, er lyrikk og poesi en evig uuttømmelig kilde til berikelse av tilværelsen. Det presise tiltaler meg, hvert ett ord blir sett, er viktig, får komme til sin rett. Til kjernen- til essensen. Ikke diskurs pro et contra - men tilnærme seg ordene, tolke dem som ønsker.

Hans Børli, (1918 – 1989), levde på Østlandet, Eidskog, og arbeidet største del av livet i skogen som tømmerhogger. Særlig er forfatteren kjent for sine skildringer fra skogen, samt fra livet som tømmerhogger. Børli kunne skrive så kjenslevart, skapte så gode bilder. Se det store i det lille.
Konkrete naturbilder tiltaler meg, jeg er godt vant med å være ute i naturen til alle døgnets tider til alle årstider. Jeg kan visualisere, reise dit mentalt med alle sanser. Kanskje andre har det på liknende vis?
Børlis ord er enkle og ærlige. Det er ikke noe utspjåket, overdådig, høyttravende eller grandiost i lyrikken hans. Ord og uttrykk fra Østlandet liker jeg også. Jeg vil gjerne få komme tilbake til lyrikeren Hans Børli; under tema gode opplevelser..

Kanskje har du sanset de første vårtegnene?
Kanskje kan du glede deg over de første vårtegnene?

Avatar

Hei!:)

feb 22 2022 - 09:46
Jeg synes også at våren er den beste årstiden. Jeg gleder meg allerede over at det har blitt lysere ute og vi har jo hatt mye sol i det siste, vakkert!:)

Jeg leser ikke poesi eller lyrikk, men enig i det Børli sto for, "å se det store i det små", det er veldig viktig for å finne mer ro og glede i tilværelsen.

Du skriver godt og kunne nok vært forfatter selv, hvis du ikke er det da.

Avatar

Heidia – Takk for god tilbakemelding.

feb 28 2022 - 21:36
Takk for god tilbakemelding!
Nærmere svar under posten: Takk gode mennesker som skriver her.
Til forsiden