Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Trenger kontakt med en positivist

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Trenger kontakt med en positivist

feb 10 2021 - 09:05
Jeg merker mer Og mer hvor viktig det er å ha positive, varme mennesker rundt meg. Det er slitsomt når folk ikke er løsningsorienterte. Men det er en balanse, det kan bli slitsomt hvis positiviteten blir krevende for mottakeren.
Jeg søker kontakt med person som kunne tenke seg å skrive med meg et par måneder. Jeg er inne i en sårbar periode, men med litt varme tror jeg sjansen er stor for at det kan gå bra. Er det noen varme, omsorgsfulle personer her som kan utfordre en litt forfrossen sjel, på vei mot noe bedre?
Avatar

Positivisme

feb 10 2021 - 10:19
Jeg tror du blander sammen begreper her. Positivisme er navnet på en vitenskapsfilosofisk retning. Les mer her: https://sykepleien.no/forskning/2009/03/positivisme
Avatar

Du har rett

feb 11 2021 - 12:17
Jeg trenger visst en positilog, og en som ser ord i en kontekst.
Avatar

For å være ærlig

feb 11 2021 - 12:56
Så er jeg skeptisk. Jeg trenger hellen en varm kløne enn en kjølig analytiker. Jeg trenger støtte mer enn svar, men jeg trenger svar også.
Jeg har klart å karre meg ut av en depressiv periode, men da støter jeg på de mer langvarige vanskene igjen. Jeg mangler vilje, interesser, engasjement, og slik er det også når jeg ikke er lei meg. Jeg har lang erfaring i å være konfliktunnvikende, la andre forsyne seg først, ikke være så synlig, ikke avsløre egne meninger hvis jeg i det hele tatt får kontakt med disse. Så prisen for å være trygg, ser ut til å være en hul person.
Jeg prøver å øve på å mene noe, være synlig i hverdagen, tørre å utfordre, men det ser ut til å være et langt lerret å bleke. Jeg ønsker virkelig å ha interesser i livet, være en person og ikke bare en papegøye. Svar uten smilefjes blir returnert :)
Avatar

Re: Trenger kontakt med en positivist

feb 11 2021 - 15:05
Helt greit hvis du ikke vil ha hjelp - men da må du ikke spørre om det heller. Det gjelder ikke minst dersom du benytter deg av offentlige helsetjenester.
Avatar

Re: Trenger kontakt med en positivist

feb 11 2021 - 16:05
Det er da helt greit å be om hjelp, og det er helt greit å avvise hjelp som ikke er hjelp. Det å vite hva en trenger og etterspørre det er en stor faktor i å lykkes. Stå på, trådstarter!
Avatar

Påstolen

feb 11 2021 - 17:01
Det må du gjerne mene. Men faktum er at de som ber om hjelp, for deretter å ikke ta imot tilbudene de får uten å en gang ha undersøkt hva hjelpen går ut på, ikke vil få noe tilbud neste gang. Dette er et generelt prinsipp som gjeder alle steder.
Avatar

Re: Trenger kontakt med en positivist

feb 11 2021 - 17:15
Til trådstarter: jeg heier på deg som her viser ansvar for å få en privat kontakt som kan være en støtte så du kommer deg opp dit du vil være.

Du kan gjerne sende meg litt mer info om deg (husk venneforespørsel så det kommer fram), så kan vi se om vi kan bli et bra team. Så kan jeg si litt om meg også, men jeg vil ikke gjøre det her på forum for her blir en fort sabla ned, har jeg sett.
Avatar

Hell i uhell

feb 11 2021 - 17:26
Utilsiktet har jeg jo klart å stå i en konflikt for åpent forum, jeg har vel da allerede fått hjelp med et av mine problemer. Ved en skjebnens ironi også under «gode opplevelser».
Avatar

.

feb 11 2021 - 17:33
That's the spirit :D
Avatar

.

feb 11 2021 - 17:37
Konflikt er bra (så lenge den tar slutt)! Det gir deg en mulighet til å bli bedre kjent med deg selv og dine behov:)
Avatar

Uenighet, ikke konflikt.

feb 11 2021 - 18:13
Kaller dere dette en konflikt så aner dere ikke hva ordet betyr. Feil ordbruk kan i seg selv eskalere en uenighet til å bli en konflikt.
Avatar

Re: Trenger kontakt med en positivist

feb 11 2021 - 18:21
Du har sikkert kunnskap om mye og mangt, Frikar-1. Men dette er ikke et forum primært for norsklærere eller wanna-bees. (Du kan gjerne gå i din egen ordbruk litt også, f eks bruk av ordet "faktum".)
Avatar

.

feb 11 2021 - 18:26
Hvis trådstarter føler at dette er en konflikt, så er det en konflikt for han/henne. Mennesker er forskjellige frikar:)
Avatar

Re: Trenger kontakt med en positivist

feb 11 2021 - 18:35
Det er forsåvidt riktig, men det betyr ikke at trådstarter automatisk kan forvente at andre skal forstå det på samme måten. Det handler om helt grunnleggende kommunikasjons- og språkforståelse, ikke om å være "norsklærer".
Avatar

.

feb 11 2021 - 18:44
Hehe. Jeg må le litt for meg selv her frikar. Jeg skjønner at du mener det godt, men det funker dårlig med en kjølig/ vitenskapelig tilnærming når det handler om følelser. Du prøver å lære bort, når du egentlig bør gjøre det motsatte. Skal du klare å hjelpe en person så må du lytte og lære om personen. Det finnes ikke en universal metode som fungerer for alle:)
Avatar

.

feb 11 2021 - 18:48
Jeg pleide å ha en lignende tilnærming, men det funka dårlig. Mennesker er ikke maskiner:)
Avatar

Re: Trenger kontakt med en positivist

feb 11 2021 - 19:05
Helt i orden, bare le du. Jeg har allerede redegjort for min tilnærming et annet sted på dette forumet, har du noe å utsette på den så kan du svare i den tråden.
Avatar

.

feb 11 2021 - 19:07
Det er notert:)
Avatar

.

feb 11 2021 - 19:33
Har forresten sendt deg en venneforespørsel Lockdown, om du skulle få lyst til å prate litt:)
Til forsiden