Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Picnic – i det grønne eller ved det blå.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Picnic – i det grønne eller ved det blå.

april 1 2022 - 20:07
Den lenge etterlengtede våren er her med lys og varme. Våren - grønne groer - hoppende lam på bøen – fuglesang – innsekter som surrer. En livsbejaende tid - energi i det som vokser og gror - energi i bekker og elver.
Håper du kan komme deg ut i dagen - finne noen gode rolige energigivende stunder.
Ta godt vare på deg selv – du er verdifull, selv om ikke alltid føler deg slik – du hører til i vår verden.
Kanskje kan du sette deg på nærmeste trapp eller benk - kjenne solen varme - lukke øynene – lytte - bare være.
Kanskje kan du ta med en termos og noe godt - finne deg er trygt godt sted for en litt lengre stund.
Kanskje kan du dra på picnic - alene eller sammen med noen - eller til et sted der andre mennesker er ute i samme ærend.

Ikke mye du trenger, bare deg selv med gode klær så holder deg varm og tørr, en termos med varm væske for drikke, eller en flaske med kaldt vann for å stilne tørsten, mat som du liker og som gir deg energi.

Kan ha klar en pakkeliste over det du trenger og ønsker å ha med - kanskje også en del ting ferdig pakket i en kasse eller et nett – da er det er raskere og enklere å komme ut.
Kanskje har du noen gode steder i sikte, i parken, under et stort flott tre, ved et vann, ved en elv, ved sjøen. Kanskje har du dine for deg gode plasser der du finner ro og energi, som du besøker gjennom året.

Kanskje vil du ha med noe mer. Picnic-teppe. Kanskje et lite «frokostbord», eller duk. Servise. Kanskje et glass til blomster. Kanskje også stearinlys. Bøker. En jakke om det blir kjølig om aftenen.
Kan du gjøre det ordentlig og fint for deg selv, og om du er så heldig, også for andre som ser og setter pris på det.

Kanskje vil du lage mat på stormkjøkken. Bruk et av god kvalitet, selv om det koster mer, det er uslitelig.
Stormkjøkken er relativt sikkert – enkelt å betjene - står stødig - gryter, stekepanne, og ofte kaffe- /tekjele følger med. Det er flytende rødsprit som brenner, ikke som primus eller gassbokser med gass under trykk. Trygt så lenge du ikke søler rødsprit mens det brenner, ikke kommer borti flammene eller det som er varmet opp.
Vær oppmerksom på at når det er tørt i terrenget og brannfarlig, så er det forbud både mot bål, engangsgrill, stormkjøkken og primus.
Om stormkjøkken er nytt for deg, så kan det være betryggende om først prøver det ut i trygge rammer, med noen som er kjent med det. Med stormkjøkken kan du koke i gryter, steke i stekepanne, lage varm drikke i kaffe- /tekjele.
Om du liker å lage mat, har tilgang på gode ingredienser, krydder, og gjerne er kreativ, så kan du lage et flere retters gourmet måltid. Imponere deg selv og andre.
Om du ikke er der, så kan du varme vann og lage suppe, eller tømme varmt vann i ferdig tørrmat.

Kanskje en teseremoni eller kaffeseremoni - uten mål, vekt, klokke - rolig atmosfære og gode bevegelser. Noen har sans for slike seremonier, liker tilnærmingsmåten - være i øyeblikket og i handlingene.

Ønsker deg en god picnic og en god vår.
Til forsiden