Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Mindfulness gratis lydfiler.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Mindfulness gratis lydfiler.

april 9 2022 - 18:25
Det finnes mye på nettet om mindfulness og meditasjon, bl.a. apper.

Jeg vil sterkt presisere at dette ikke er noen anbefaling eller vurdering fra meg. Det er ikke noe forsøk på å reklamere, eller fremheve noe fremfor noe annet. Jeg gjør kun oppmerksom på lydfilene, ikke det andre på de to nettstedene.

Jeg ønsker kun å gjøre oppmerksom på at det finnes gratis lydfiler, som du kan høre på (online), eller laste ned på mobiltelefonen din (offline).
Du kan spille av når du trenger det, f.eks. når du trenger en følelse av trygghet, eller når du trenger å roe ned før du skal sove.

Kanskje passer det ikke for deg, om du blir mer urolig av det. Du velger selv om vil prøve, og vurderer selv om det er noe for deg.

Kan søke: Wastlund Salvesen - lydfiler.
Finnes med både kvinnestemme og mannsstemme!

Kan søke: Livsstyrketrening - øvelser i oppmerksomt nærvær.

Håper dette kan være godt for deg.
Avatar

Re: Mindfulness gratis lydfiler.

april 9 2022 - 18:44
Det er også mye new age - vissvass som flyter rundt på nettet (og som ikke har noe som helst med den ekte varen å gjøre). Faktisk så mye at jeg begynner å tvile på om man burde anbefale mindfullness i det hele tatt. Mindfullness er effektivt til sitt bruk, men det er også viktig å huske på at mindfullness ikke hjelper i det hele tatt dersom problemene har en ekstern årsak. I slike tilfeller kan det faktisk gjøre ting verre.
Avatar

Takk for respons på innlegget mitt.

april 9 2022 - 18:54
Nei, mindfulness er ikke løsningen på verdens problemer, ei eller på alle individets problemer.
Jeg anbefaler det ikke, jeg gjør kun oppmerksom på at muligheten finnes, for dem som vil det.
Avatar

Mindfulness

april 10 2022 - 01:03
går jo bare ut på å øve opp fokuset. Gjennom mindfulness meditasjon kan man fokusere på mye forskjellig, lyden av varmepumpen, lyder på bussen, musikk, mindfulness klokker(en av mine favoritter), pusten, rundt omkring i kroppen/ "body scan" osv. Det er ingen hokus pokus. Det er enkelt, men krever disiplin. Når man har lettere for å konsentrere seg, være i "flyt"(fullstendig oppslukt i den aktiviteten man holder på med), så bruker man mindre tid på tanker som er unyttige og kanskje til og med uønskede. Det er jo egentlig ikke lurt å repetere på gamle uønskede minner? Det som skjer når man går rundt å repeterer på ting, er jo at man husker det ekstra godt, ekstra lenge. Man kan selvfølgelig ikke bestemme seg for at nå skal jeg ikke bekymre meg eller nå skal jeg ikke tenke mer på gamle traumer osv., MEN man kan gang på gang vende fokuset tilbake til pusten eller blomstene i grøftekanten eller i hagene eller parkene eller trærne i skogen eller lyden fra varmepumpen osv og med tid og stunder så blir man litt flinkere til å være tilstede(og være takknemlig for alt man fokuserer på som er bra), slik at ikke hele livet går fra en mens man passivt venter på noe bedre. Og jeg tror også at de dårlige minnene forsvinner mer i bakgrunnen når de ikke lenger får den samme oppmerksomheten.

Men jeg har full forståelse for at dette ikke er noe for alle. For andre. er det fart, spenning og action og for andre er det distraksjoner av forskjellig art og for noen så er det ja takk litt av alt. Jeg synes også at balanse og variasjon er viktig.

Kan forstå at noen forbinder meditasjon med sekter og hjernevasking, men meditasjonen i seg selv er helt harmløs. De fleste som mediterer tror jeg neppe er spirituelle en gang, hvis noen skulle synes det er skummelt.
Til forsiden