Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Grip dagen.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Grip dagen.

feb 26 2022 - 13:52
NÅ.
Nå.
Et meget lite ord.
Nå.
Likevel rommer det
hele evigheten.

Hans Børli – På harmonikk 1991

Det er nå vi kan leve – øyeblikket er alt vi har. Være her nå – være tilstede nå.

Fortiden har vært, selv om vi drar den med oss - kan plage oss så vondt – men kan også ha gode minner å leve på.
Livet ble kanskje ikke som du hadde tenke deg – som du hadde drømt om – som du hadde planlagt og jobbet for. Ting du hadde - ting du mistet - ting du ikke fikk - ting som er vanskelig å få nå.
Savn mange kjenner på – men livet må leves.
Kanskje ikke så lett å planlegge fremtiden - kanskje kan livet bli bedre – håpet er det siste som dør – ta godt vare på håpet – vær her fine menneske!
Noen har svært mye rastløshet og uro - har nok med å holde ut den indre verden - minutt for minutt, time for time - vanskelig å være tilstede, ønsker bare å distraheres.

Om du ikke kan gripe dagen – kan du gripe et lite godt øyeblikk i dag - kan du sette deg til vinduet – kan du lage deg en kopp kaffe og tenne lys på bordet – kan du sende en melding til noen?
Om du kan glede deg over det – om du ikke kan glede deg over det – kan du komme deg ut i dagslys – kan du gå på solsiden av gaten – kan du se blomsterkassene som venter på vårens blomster – kan du sanse vårtegn – kan du sette deg og høre folk snakker- kan du smile til noen?

Kan du omfavne et tre – ikke bli flau om noen ser deg, kan bare si at du mediterer, meditasjon er «helt innenfor» for tiden - kan hendene dine kjenne den ru barken – kan leppene dine kjenne den ru barken?
Hendene, fingertuppene mest, og leppene, har svært høy konsentrasjon av nerver som kjenner berøring.

Sanseopplevelse – et trygt sted – et godt sted - finne ro her og nå – du «jorder» deg.

Slik ble innlegget nå – fant bare noen få enkle ord. Det får duge nå – bedre enn intet; håper jeg. Bare mine tanker nå – håper ordene kan være god for noen - at ikke er vonde for noen.

Kan du gripe noe godt i dag?
Være tilstede – være på stedet - være her nå.

Ønsker deg en så god stund som du kan ha i dag!
Grip dagen – Carpe diem.
Avatar

Hei!:)

feb 26 2022 - 15:35
Ja, jeg er helt på "bølgelengde" med dette- mindfulness- å være tilstede "her og nå", har så mye å si for hvordan man har det her i livet.

Thick Nath Hahn skrev, en gang at man ikke må være så opptatt av at lykken skal ta en spesiell form, eller som det nye teaterstykket med tittelen- "mens vi venter på noe godt"(inspirert av "Mens vi venter på godot")... Vi er liksom ikke komplette, vi må bare bli mer slik eller sånn før alt er bra nok til at vi endelig kan begynne å leve. Mens vi går slik og venter, enten på at vi selv skal bli bedre utgaver av oss selv, eller på små og større begivenheter eller at vi skal bli ferdig med et arbeid/ prosjekt, så går tiden og livet.

Jeg tenker på noe som John Kabat- Zinn sa i et foredrag fra Darthnounth University, hvis du lurer på hvordan framtiden ble, akkurat sånn som NÅ, du er her nå, dette er fremtiden og den ble sånn. Han sier at det kanskje ikke ble akkurat slik du drømte om, men framtiden kommer alltid som et nytt NÅ. Jeg synes selv at det at jeg trener opp evnen til å være tilstede her og nå, så hjelper det meg ofte når jeg har angst, for da spør jeg meg selv om jeg har noen problemer akkurat nå? og svaret i en vanlig hverdag og for folk flest er nei. Akkurat nå kan jeg ta det med ro, alt er bra akkurat nå.

Avatar

Takk:)

feb 26 2022 - 22:02
Dette var veldig fint skrevet, av både Carpe Diem og Heidia, det har hjulpet meg også mye å finne ut at akkurat her og nå har jeg det bra. Og vi er gode nok akkurat sånn som vi er her nå, og det er også veldig godt og viktig å finne ut. Takk til begge for fine innlegg :)
Hans Børli er forresten en favorittdikter, han har skrevet utrolig mange fine dikt.
Avatar

Heidia – Takk for god tilbakemelding.

feb 28 2022 - 21:22
Synes du beskriver det svært godt – menneskene kan gå og vente på at vi og omstendighetene skal bli riktig – at endelig skal bli bra nok til virkelig å leve. Så går tiden og livet, som du skriver – det synes jeg er svært trist – til å gråte av.
John Lennon: Life is what happens to you while you are busy making other plans.
Her og nå - det er alt vi har. Du er god nok akkurat nå – tanker jeg har tenkt til et tema, ble inspirert av deg, har skrevet en del, men jeg vil, som så ofte om mulig, gjerne se over og pusse på ordvalg, setninger, flyt - før jeg slipper det, finner at det kan fly og klare seg i verden. Regner med å publisere, under gode opplevelser, om ikke lenge.

Mindfulness er kjent for meg også – og jeg tror det kan være godt for mange. Vil gjerne komme litt tilbake til tema i et senere innlegg.

Thich Nath Hahn og John Kabat-ZInn – de var nye for meg, og interessant! Zen er sentralt for hver av dem, førstnevnte er zen-master. Alan W. Watts – Eugen Herrigel – Robert M. Pirsig.
Jeg «slukte» bøkene, da jeg var ung, søkende, vitebegjærlig – det er jeg fortsatt. Boken til Alan W. Watts var også første gang jeg ble oppmerksom på Haiku.
Avatar

Blåfugl – Takk for god tilbakemelding

feb 28 2022 - 21:27
Godt å lese at det har hjulpet deg, at er veldig godt og viktig å finne ut det.
Slik er det for meg også - hjelper meg. Jeg tror det er en erkjennelse som mange finner ro i.
Det er som det er akkurat nå – du er som du er akkurat nå - du kan ha det så godt som du kan akkurat nå. Du er deg, fin og like verdifull akkurat nå – det er det store og viktige.

Hans Børli er også en av mine favorittdiktere - jeg vil gjerne låne flere av hans dikt, vet om noen dikt, som jeg har tenk til tema jeg vil skrive om. Olav H. Hauge – Haldis Moren Vesaas – Knut Hamsun – og flere – hvilken rikdom!
Til forsiden