Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Glad i ordene.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Glad i ordene.

feb 14 2022 - 12:06
Noen ganger kommer ordene, så mange med sitt særpreg og sin valør, så lett og raskt, lekende hoppende og hinkende. Stiller seg på rekke, dulter litt borti hverandre, omrokerer litt, slipper flere inn, samspiller i lange rekker, mens andre vil støtte og utfylle hverandre i mindre settinger, i mindre setninger. Andre igjen står støtt og trygt alene.
Andre ganger finner jeg ikke så lett ordene, ordene kommer ikke så lett til meg. Vet de er der, men er som de gjemmer seg, og jeg klarer ikke så lett å lokke dem frem. Noen ganger kan ordene komme i mindre orden og mer nølende, da kan jeg måtte jobbe mye med dem. Noen ganger kommer de ikke i rikt mangfold, vil ikke ordne seg for meg, blir ikke velformulert, blir ikke velartikulert, finner ikke naturlig flyt. Noen ganger er de så flyktige, finner seg ikke til rette i en setning, før de er forduftet.
Lettest er ordene tilgjengelige for meg på kveld og tidlig natt,

Noen ord er forsiktig og stille, andre mer selvsikker og ekstrovert. Viktig at alle får komme frem og vise seg. De stille fortjener også å sees og være med. Alle aspekter, de utfyller hverandre. Ordene må gjøre plass til hverandre, ikke overdøves av de høyrøstede og selvhevdende. Ordene må få tid på seg, så ikke andre kommer i veien, eller de forsvinner i en ordflom.

Noen sjeldne vakre ord savner jeg, har ikke sett på lenge, bare en vag fornemmelse av et tidligere kjært vennskap. Er gått tapt for meg? Skal vi aldri møtes igjen? Så kjærkomment er da et etterlengtet gjensyn.
Nostalgi og estetikk. Samler på vakre ord, noen mest fra en annen tid, noen dessverre så sjelden å se eller høre, må regnes som utrydningstruet.
Når møtte du sist ordet flanere?

Ordene lever i verden i kraft av menneskenes bevissthet, ikke ulikt vi mennesker trenger å eksistere i andres bevissthet. Ordene må sees og pleies, som gode venner, ellers kommer de på avstand, er ikke lenger så nære.
Så lenge jeg bruker ordene, så lenge de lever i meg, så lenge de er i mitt aktive ordforråd. Jeg jobber med å holde ordene levende i meg, med å finne igjen gamle kjente, med å finne nye som jeg vil inkludere i samlingen.
Noen ord tar jeg inn til meg, holder dem kjær. Andre holder jeg på avstand, tar dem ikke inn i livet mitt. Selv om jeg må gjenkjenne dem, som en del av verden og menneskelivet. Jeg søker å velge mine ord med omhu.

Ordene. Meningsfulle verdifulle i seg selv, og som del av en større sammenheng. Ordene. Sterke. Svake. Lyse. Mørke. Myke. Harde. Vonde. Gode, Ydmyke. Sårbare. Sky. Som menneskene selv. Som livet selv. Ordene favner livet.
Ordene gjør meg i stand til å konkretisere tankene, til å se sammenhenger, reflektere, resonnere, dykke dypt og se vidt. Ordene gjør rikere i stand til å forstå og bli forstått, beriker livet mitt.
Begrepene, tankens fine verktøy for å gripe verden, for å begripe verden. Spesialiserte ord som passer til sin hensikt og sitt formål. Jeg er litt nerd når det gjelder spesialverktøy, og når det glelder spesialord og speialuttrykk.
Mange ord og bilder i det engelske språk lar seg ikke fullgodt oversette til norsk.

Ordene mine. Ord når jeg er glad, når jeg er lei meg, når jeg er melankolsk. Ord i arbeidet. Ord for stemninger. Ord for følelser og emosjoner. Ord til forskjellige personer, settinger, anledninger.
Håndens finmotoriske presise bevegelser i handskrift, synliggjøre ordene som bevares på papiret. Det står skrevet. Fra tanken til det fysiske. Nå spiller 10 fingre på tastaturet. Skriftspråket, hvilken berikelse i verden, tilgang til bøker, tidsskrifter, aviser, brev, telegrammer.
Tenk at vi kan ha ordene felles. Tenk at vi kan møtes i ordene. Fantastisk!

Glad i ordene.
Avatar

Hei

feb 14 2022 - 12:16
Vakkert, du er en kunstner med ord synes jeg!

Tusen takk for at du delte!:)
Avatar

Tusen takk for god tilbakemelding.

feb 14 2022 - 16:44
Tusen takk for gode ord som tilbakemelding på innlegget. Det gleder meg å lese!
Avatar

Hei

feb 17 2022 - 17:28
Wow, så gøy å lese teksten din, du uttrykker deg utrolig fint :-)

Hilsen
en som fascineres av ord
(+ er gammel norsklærer.. ;-)
Avatar

Tusen takk for god tilbakemelding.

feb 20 2022 - 01:20
Tusen takk for dine gode ord som tilbakemelding på innlegget. Det gleder meg å lese!
Til forsiden