Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Friluftsliv som terapi

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Friluftsliv som terapi

juli 7 2021 - 12:28
Hei.
Jeg har i mange år slitt med traumer,angst og selvmordstanker. Har noen forsøk på å av slutte livet. Men etter at jeg begynte å gå turer i fjell og skog følte jeg at hverdagen ble lettere. De siste par årene har jeg tilbrakt mye tid ute, sommer og vinter og alltid alene på tur. Jeg ønsker å bruke alle sanser på tur. Ta inn atmosfæren fra naturen og hele tiden oppdage nye ting. All ære til de som springer i fjell og mark, men det er så mye de ikke får med seg der de haster frem. Jeg var tidligere ganske mørkeredd men etter mange turer alene i skogen om natten forsvant det. Naturen gir så mye og er gratis. Du trenger ikke å gå flere mil. Bare en liten rusletur med litt niste i skogen eller ved et vann er som balsam for sjelen.
Avatar

Friluftsliv som terapi

aug 29 2021 - 05:15
Bålet er merkelig viktig for meg. Gå til jeg skal koke kaffe, så rydde plass i snøen. Lage sitteplass, finne kvister og granbar til å sitte på, sage y-pinner til kaffekjeleoppheng og kvister, tørre røtter til selve bålet. Så fyre opp og henge kjelen over ilden, enten med bekkevann eller snø i den. Og så sitte og se på mens tankene flyter fritt uten å egentlig tenke så mye. Og så, når kaffen er klar, nyte stund til jeg velger å la bålet brenne ned. Bål forbud om sommeren.
Avatar

Femundsmarka

okt 2 2021 - 15:01
Svartkjelen. Eg har mange diagnoser. Er helt enig i at friluftsliv er bra. Eg har en kammerat som har dradd meg med i femundsmarka 8-9 ganger. Som regel var vi der ca en uke ad gangen. Det er så herligt når en kommer hem og kan visualisere turen for å tenke positivt. Eg går ikke lenger i marka, men eg har noen fjell og andre turer eg kan gå om dagen. Det kan være nok å bare sitte ute i en20-30 min. Eg er 61 år gammell og har sett meg ørten ganger i det indre speilet. Ha en god dag. Ta godt vare på dere:)
Avatar

Re: Friluftsliv som terapi

feb 7 2022 - 22:58
Eller for å ta den omvendte situasjonen; med depresjonen ble det vanskelig inntil det umulige å komme meg ut på de to-tre årlige ukesturene til fjells. Hadde masse fine planer, men tynne unnskyldninger stod i kø foran sekken ved døra. "Dørstokkmila" meldte seg med isføre og bratt oppoverbakke.
Lurer på om de tidligere turene holdt depresjonen i sjakk, for det er merkbart både underveis og i etterkant at noe har skjedd.

Håper i år å komme meg opp og ut. Men har tenkt litt på at "alle" sier at det er bra for sinnet, men ingen gjør noe med det. Tror jeg har en løsning for å få folk ut på langtur uten at det er et ork - vel, noe slit er det, men man skal i alle fall slippe å dra på en altfor tung sekk hele dagen med alle de plager det medfører. Mange fine turer strander på vekta og store ambisjoner.
Til forsiden