Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Friluftsliv - med telt - i eventyrskog.

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Friluftsliv - med telt - i eventyrskog.

april 5 2022 - 20:00
Så bra du har bestemt deg for å være ute på miniturer med overnatting, at du ser frem til gode opplevelser og har funnet eventyrlige vakre steder.
Så godt å ha noe fint å glede seg til. Det å glede seg til noe fint - det å mimre over noe fint - beriker livet - setter varige gode spor, som kan hente frem når vil eller trenger det.
Det beste i livet er gratis!

Så bra du søker og våger gode opplevelser også på egenhånd. Så bra ikke å gå og vente på at alt skal bli det du kanskje tror er optimalt og blir ultimate opplevelser. Denne innstillingen har vært og er svært viktig i livet mitt.

Kan være fint å ha noen å dele opplevelser med, men kan også bli mye snakking, noe som noen ganger kan være både godt og nødvendig. Settingen er god, naturlig og befriende, åpner opp. Godt også å være stille sammen - med blikket eller få ord gjøre den andre oppmerksom på ting i naturen.
Min erfaring er at på egenhånd, jeg er ikke alene i naturen, så er jeg ofte mer åpen for det rundt meg, og for at jeg er en del av det. Mer der og da tilstede - mer sansevar - mer mentalt – mer fornemmelser. Ferdes i ytre og i indre verden – resonerer - av ordet resonans.

Våren er en fin tid å overnatte ute. Det begynner å bli varmt – mye lys – mye fuglesang – de første markblomstene – livet våkner til igjen – lite flyvende innsekter som stikker eller biter.
Overnatte ute – kvelden- skumring – natt - morgengry – våkne på samme sted som sovnet inn – er allerede tilstede på stedet - nøre liv i et lite bål - eller fyre opp kokegreiene – morgenkaffe eller morgen te – sette seg stille og ta alt innover seg. Kanskje morgenyoga med solhilsener – kanskje bok – kanskje synge - kanskje spille fløyte. Kanskje skape noe vakkert med hendene – strikking, nålebinding, flette, eller finere søm-arbeid.

På tur med overnatting ute i naturen vil ofte kropp og sinn falle inn i naturens rytme, og tidsaspektet bli et annet. Du har kanskje erfart det, hvis ikke så har du en god erfaring i vente. Det er godt å være så tilstede, noe jeg ofte lengter etter i hverdager med mange inntrykk og mye å forholde seg til. Naturens inntrykk kan være så gode, ekte og rike, for meg føles det på en måte som å komme hjem til seg selv.

Når jeg skal overnatte i telt - så søker jeg en fin og egnet plass - gjerne ved vann eller elv - vurderer om jeg vil ha morgensol eller ikke - setter opp teltet, gjerne med åpningen mot utsikt. Lager god mat -tilbringer kvelden ute - trekker inn i teltet for natten -våkner om morgenen - ligger og kikker ut teltåpningen. Hvis det ikke regner eller blåser for mye selvsagt, da blir det i større grad inneliv, og kokkeleringen foregår ofte i forteltet. Godt å høre regndråpene på teltet. Telt er et fint lite hus – kan tas med overalt - gir deg ly og skjul. Kan sterkt anbefale telt.

Velvalgt utstyr i sekken - det du trenger - samt det du vil ha med deg for ekstra glede og velvære. Jeg velger vakre ting av naturmaterialer eller porselen – ting laget av andre, eller av meg selv - ting som har vært med på mange turer - som er kjente og kjære. Jeg foretrekker klær av naturmateriale, ull og bomull. Har med sysaker, vedlikeholder og reparerer ved behov.
Ut på tur – ut i eventyret. Har med alt som trenger der da – mankerer intet - hvilken velsignet velstand og luxus. Hvilken lykksalig frihet!

Så bra du har sett deg ut områder med mye vakkert - har funnet urørte områder med stort biologisk mangfold og mange naturelementer.
«Opplev Markas eventyrskoger» - Naturvernforbundet.
Eventyr – sjel – mystikk – stillhet – fantasi - naturlig - de syv blåner. Hvilke vakre ord, vakkert beskrevet, vakkert tegnet, et svært vakkert bilde. Kan se det for meg, kan reise dit mentalt. Gir meg assosiasjoner til Hamsuns skildringer, særlig til Pan.

Forstår godt du føler deg tiltrukket, at du har lyst å være der.
Ønsker deg friluftsliv med gode naturopplevelser – og en gledelig vår.
Til forsiden