Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Får du til å gå tur?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Får du til å gå tur?

mai 7 2020 - 08:38
Jeg vet at det hjelper meg å være fysisk aktiv! Men hvorfor er det vanskelig å få gjennomført...?
Jeg tror at å gå en tur på minst en halv time hver dag er bra. Tror det kan holde meg frisk.

Er ensom og har angst og er deprimert til tider men merkelig nok er jeg i jobb. Det er fordi jeg har prøvd å være hjemme, da går jeg ned i et svart hull.

Men tilbake til turen! Greier dere å gå tur? Skulle vi tatt og gått sammen om å oppmuntre hverandre til å gå tur?
Avatar

Re: Får du til å gå tur?

mai 16 2020 - 17:07
Å komme seg ut og gå litt, er veldig bra. Jeg syns det da er vanskelig akkurat det å komme meg ut av døra, at det er så mye ute å forholde seg til, at det føles enklere å bli inne, men samtidig føles det veldig godt å gå ut, og når jeg først er ute, vil jeg helst bare bli ute.

Jeg skulle lært med å ta flere små turer ut i løpet av dagen, tror jeg.

Hver tur ut, er jo bedre enn ingenting..;)

Jeg vil da dele med deg noe som har hjulpet meg i forhold til vonde følelser - mindfulness og selvmedfølelse, og forsiktig kjenne på de følelsene inni meg som er vonde. Litt om gangen, at en først begynner med følelser som ikke er så vonde for å ikke bli dratt helt inn i det, som du skriver, inn i et svart hull. Mindfulness er hjelp til å bli her og nå, og ikke bli dratt for mye inn i det vonde. Og selvmedfølelse handler om å behandle seg selv godt, og vise omsorg for seg selv.

Jeg ønsker deg og alt godt!

Du har da inspirert meg til å komme meg ut...;)
Avatar

Re: Får du til å gå tur?

aug 29 2020 - 17:50
Samme her med pinkeltje, vanskelig å gå ut så er best å holde seg inne. Tror heller ikke folk der ute er så glad i meg, at de er bare overlykkelig over at de slipper å være redd for å møte på meg, hehe!
Avatar

Hei

okt 11 2020 - 11:28
Det å gå tur har egentlig redda meg litt. Når negative tanker og følelser har revet i kroppen... godt å gjøre noe fysisk og konstruktivt. Gjerne litt fort med høy musikk!
Men hvis dere klarer å gå sammen ut så kan dere også snakke sammen.
Avatar

Re: Får du til å gå tur?

okt 11 2020 - 13:52
Turer er undervurdert.

Jeg går mye alene på fjellturer som varer alt fra 1 time til 4 timer hver vei med airpodsene i ørene og hører enten musikk eller podcaster. Det er terapi til en viss grad mot tunge perioder.

Dørstokkmilen kan vær uendelig lang, men jeg tenker at er det bedre å bare sitte i sofaen eller ligge i sengen fra morgen til kveld og scrolle Facebook opp og ned ?

En mulighet for å oppmuntre hverandre til å gå mere turer alene for eksempel er å lage en felles snapchat gruppe chat hvor medlemmene deler med resten når de er ute på tur. Kanskje kan det gi litt motivasjon for andre som sitter og vurderer skal, skal ikke, skal, skal ikke, skal, skal ikke
Avatar

Gå ut!

okt 11 2020 - 16:33
Det er faktisk veldig godt råd! Om du er slik som meg som ikke liker å gå tur fordi du ikke liker å møte folk, gå tur i skogen, eller gå tur når folk er på jobb..eller gå turer sent på kvelden. Det gjorde jeg, gikk 1 time hver dag og følte at psyken ble bedre :)
Avatar

Re: Får du til å gå tur?

nov 2 2020 - 23:48
Har det som isolertjente, går bare ut om natten når jeg regner med å ikke støte på folk. Men det kan gjøre veldig godt, da!
Avatar

Gå tur

nov 24 2020 - 06:56
Likar å gå tur. Gå i eigne tankar. Det gir mykje til den som er meditativt anlagt. Meinar at dette i si tid hjelpte meg til å utvikle meg i dei faga eg har anlegg for.
No ser eg tilbake på dei turbilda eg tok siste året. Fine minne. Eg klarte nesten konsekvent å gå slik at eg slapp å møte folk. Gjekk andre stader enn dei populære turane. Gjekk tidleg om morgonen, sume gongar midt i arbeidsveka. Eller gå i trist hausvêr når det er lite folk ute.

Men eg skyr ikkje alltid folk eg heller.
Avatar

Går tur hver dag.

des 1 2020 - 20:27
Jeg går en lang tur hver dag, minst en time. Det gjør godt for psyken og jeg går ned i vekt. Når du tar Cipralex så kan du legge på deg. Da er det viktig å være aktiv fysisk. Oppfordrer alle til å gå turer.
Avatar

Går tur hver dag.

des 17 2020 - 21:57
For meg har det vært redningen. Livet har blitt bedre og jeg har gått ned 11 kilo. Går en time hver dag, det er ingen løsning å bare ligge på sofaen, det blir du bare verre av. Fatter ikke at folk velger et liv i sofaen med potetgull og cola.
Til forsiden