Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Endelig føler jeg med bedre igjen!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Endelig føler jeg med bedre igjen!

juli 1 2018 - 16:57
Jeg har virkelig gått igjennom et rent helvete de siste år, spesielt de siste mnd.
Kort oppsummert lider jeg av dårlige hendelser fra fortiden som mobbing, dårlige seksuelle hendelser med mine jevnaldrende, angst, depresjon, selvmordstanker, selv skading, permanent øresus/tinnitus, litt overvekt, utseende, familie, oppvekst osv. Det er ganske mye bak kulissene her.
Til og med i disse tider sliter jeg med selvtillit, litt overvekt (men på vei ned), depresjon og tinnitus. Og det ble bare verre og verre de sisten mnd.uten at jeg forstod helt hvorfor.

Jeg har nå vært delvis sykemeldt fra jobben min i 7 mnd. Har jobbet siden jeg var 17 år og aldri vært langtidssyk før. Har fagutdanning med gode karakterer. Men nå var det virkelig på tide at jeg tok valget og snakket ut med legen min om mine problemer.

Og endelig, spesielt denne siste uken, har jeg virkelig begynt å føle meg bedre igjen :D
Jeg tror jeg kan se lyset i tunnelen snart, noe jeg aldri trodde jeg skulle se igjen.
Det er helt forferdelig å tortureres av tung angst, depresjon og i tillegg en høy suse lyd i øret hele døgnet! Suse lyden kunne være så høy at til og med lyden fra en stor foss et par meter unna ikke hjalp som masking av øre-susen. Men endelig så har øre-susen blitt lavere, jeg har fått sovet ut de siste dager og starter å føle meg bedre. Nå kan jeg endelig starte med rolig trening og spise sunt osv.
Endelig kan jeg sove ut! Det er ikke lett å få seg selv til å gjøre noen ting når man pines av lyder i hodet og pusteproblemer pga angst og stress på jobb.

Nei denne gang skal jeg søren meg kjøre ut sykemeldingen helt til jeg er bedre i form, evt. omstille meg til et annet yrke. Legen jeg har byttet til har vært fantastisk i å forstå hva jeg gjennomgår her i livet, og jeg er så glad jeg traff den legen.
Mest sannsynlig kommer jeg nok til å være delvis sykemeldt ut 52 uker, og deretter finner meg en jobb som jeg takler via en omstilling hos NAV eller lignende. Jeg kommer også til å unngå å jobbe 100% de første årene, tipper jeg starter med en 60% eller 80% stilling. For grunnen til jeg har blitt gradvis verre de siste årene, har vært delvis pga jobben min, men også delvis pga mine problemer fra fortiden og gener fra familie. Jeg trenger virkelig å ta det med ro, og det er det jeg har funnet ut av nå, at jeg bare må ta ting med ro. Slutte å stresse og være med på alt av aktiviteter med venner osv.

Nei folkens, hør på mine råd:
Aldri stress.
Aldri si ja til ting du ikke har lyst til, eller til ting som stresser deg.
Pass på ørene dine, og unngå stress og depresjon, for det kan også gi deg øresus.
Ikke sitt for mye i ro, beveg deg, gå tur, tren yoga eller noe, for hvis du sitter mye så blir du dårlig.
Ikke tenk for mye på fortiden og hva du ikke fikk gjort, vær deg selv og lev i nuet.

Mvh en litt gladere person som ser frem til sommeren :)
Avatar

Herlig :D

juli 15 2018 - 14:57
Hei Stjernestøv! Veldig godt å lese :) Du har virkelig hatt det tøft, utrulig at du står på beina og har kjempa deg vidare i livet. Den tunnelen må ha vore ekstremt lang før du nådde fram til lyset.

Det viser at det fins ei løysning sjølv når det er bekmørkt :)

Slenger med sitat frå Winston Churchill: "When you're going through Hell, keep going."
Avatar

Til Stjernestøv

mars 17 2022 - 15:45
Hvordan går det med deg om dagen?
Til forsiden