Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

venn som sliter

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

venn som sliter

aug 4 2012 - 23:12
jeg har en venn som har foreldre som slår henne, kjefter på henne dagen lang, og sånne ting....hun kutter seg selv ofte og har arr på hele kroppen....jeg har vært venn med henne i ett år nå og jeg er bare så sliten, hver gang jeg chatter med henne har jeg ett sånt press for å være morsom for visst ikke kutter hun seg selv eller tar selvmord...hun har til og med chattet med meg mens hun kuttet seg, det skal ikke være sånn det skal iallefall være frivillig ikke ett jævla ansvar å holde noen i live....det er bare at jeg ikke greier å konsentrere meg selv når hun har det slikt, det er liksom ingenting som går... hun kan ikke flytte noen annen plass enn i trondhjem og det er langt vekk...hun vil ikke det, og jeg bare orker ikke å høre på at hun har det så jævlig, når jeg ikke kan gjøre noe med det....kanskje jeg hørest ut som en dårlig person i denne mailen, det er bare at jeg er så sykt lei av at ingenting går bra
Avatar

Re: venn som sliter

aug 5 2012 - 07:49
Det er mye som går bra dersom man åpner opp for å se det. Det er et negativt fokus som regjerer og det får en til å føle seg dårligere. Det er ikke noe spesielt med det. I stor grad gjelder det å åpne opp for å se det.

Venner som sliter er jo noe som kan ta en del gnist fra en. En skal vite det at det aldri er ens ansvar å gjøre det folk må gjøre selv. En kan gi sin støtte og der stopper det. Vil dem ikke ha den støtten man gir så er det ikke så mye en kan gjøre. Dersom man tvinger seg inn kan relasjonen bli skadelig fremfor å være positiv.

Jeg synes absolutt at man skal bry seg om sine medmennesker. En skal dog ikke påta seg ansvaret for andres velferd siden en selv må ta de stegene en trenger å ta for å komme seg ut av en situasjon som bryter en ned.
Til forsiden