Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

utestengt p.g.a. Epilepsi

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

utestengt p.g.a. Epilepsi

juni 23 2018 - 12:04
Hei!
Jeg er en jente på 20 år som har levd med epilepsi i større og mindre grad hele livet. Da jeg ble fast medisinert forsvant alle jeg trodde var vennene mine. Jeg ble utestenkt fra sosiale aktiviteter, mobbet osv.
I dag har jeg dermed ingne å være ute på sosiale aktiviteter/ finne på ting med. Det hadde derfor vært hyggelig og kunne hatt noen å snakke med eller noen som evt. har oppevd noe lignende
Avatar

Re: utestengt p.g.a. Epilepsi

juni 24 2018 - 00:21
Kan det være at de er redde for at du får et epilepsianfall for at de er usikker på hva de da skal gjøre ?

Trist å lese det du skriver. Håper du får noen venner som ikke utestenger deg.
Avatar

Re: utestengt p.g.a. Epilepsi

juni 24 2018 - 11:40
Ja, forstår dem som kan bli redde rundt meg når jeg får anfall. Men samtidig så sier jeg til dem hva de skal gjøre dersom anfallene kommer, og de varer ikke lenger enn 3 minutter før jeg er meg selv igjen.
Takk, håper jeg også.
Avatar

Re: utestengt p.g.a. Epilepsi

juni 24 2018 - 14:21
schizoiiiid: "Kan det være at de er redde for at du får et epilepsianfall for at de er usikker på hva de da skal gjøre ?"

Det er ikke derfor... Man slutter ikke å henge med en venn man genuint liker, bare fordi han/hun kan få en eller annen form for anfall. Hvis man genuint liker en person, så vil man henge med den personen uansett. Man er til og med proaktiv angående det å lære hvordan man skal håndtere anfallene hvis de skulle skje - fordi man er så interessert i å kunne omgås vedkommende, at man derfor ønsker å være godt nok utrustet (kunnskapsmessig) til å kunne håndtere eventuelle anfall på riktig måte.

Kort sagt: Når man genuint liker en person godt, så gjør man det som kreves for å kunne beholde denne personen i livet sitt. Å "unngå personen" er det stikk motsatte av dette, og er noe mennesker gjør når de IKKE genuint liker en person godt nok.

Hvis man skylder på overfladiske ting som forklaring på hvorfor man ikke vil henge med en person (som f.eks. at vedkommende kan få anfall, sitter i rullestol, går på krykker, eller noe annet tull), så er man egentlig ikke ærlig med verken seg selv eller vedkommende det gjelder.

Mennesker ønsker å henge med KULE personer uansett hvordan de fysiske omstendighetene deres er.
Det motsatte er også sant: Mennesker ønsker IKKE å henge med ukule/kjipe personer uansett hvordan de fysiske omstendighetene deres er.

Det handler hovedsakelig om energi/kjemi/connection; ikke om fysisk helse.

Dette er GODE NYHETER fordi KULHET er noe man kan forbedre - i motsetning til enkelte fysiske omstendigheter som kan være permanente. KUL er noe man kan BLI :)
Til forsiden