Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

urettferdig

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

urettferdig

aug 2 2013 - 22:20
føler meg ikke verdifull, føler at andre søskenbarna mine er mere verde enn meg. Dem har gode jobber og tjener greit, har råd til å kjøpe seg bil..
føler det er urettferdig :-(
kjenner jeg blir frustrert av det.. å ikke kunne kjøpe meg en bil. er ganske lei av å sykle i regn og kulde og når vinteren kommer, enda verre!.

jeg er sjalu på at dem skal få seg unge!, og at dem virker så lykkelige og glade, søskenbarnet mitt. dem har alt dem!.de har hverandre..! :( bare sånn at det er sagt..
Avatar

hei

aug 2 2013 - 22:31
Hva er det som gjør det så urettferdig at de har bil osv?.

De har gode jobber og har sikkert en utdanning eller jobbet en stund for å få det til og er eventuelt bedre å spare penger en deg.

Ikke for å rake ned på deg men du må utdype litt mer hvorfor det er urettferdig.
Avatar

svar:urettferdig

aug 2 2013 - 22:49
ja at dem har råd til ting, de er mere flinkere enn meg. at dem har litt kontroll over livet.
jeg trenger en bil, men jeg har ikke ordentlig, eller er ikke i ordinær jobb. jeg lever på trygd. (har tenkt å uføre meg).
de er i ordinære jobblivet. ja noen av dem har utdaning i helsevesenet. og andre jobber ordinært..
dem har samboere/kjærester...
pluss at min eneste søster har mer godt forhold til ene søskenbarn..komplisert..rotter seg ilag av og til. men jeg orke ikke ha noe med dem å jøre likvel.

føler jeg er mindre verd..ja jeg føler meg ikke normal.
sånn som da jeg va ute på kaizers orchestra konsert. var masse folk på konsert...og jeg føle meg så liten og usikker, og var bara stiv og anspent...måtte presse meg for å være der. føler virkelig en er utenfor samfunnet.. sto alene med ei (hun er litt utviklingshemmet).

ok dette har ikke noe med bil å gjøre. men jeg føler jeg ikke lever opp til samfunnets krav og alt..
Avatar

hei2

aug 2 2013 - 23:04
Det var bedre, nå utdyper du deg litt.

Livet kommer alltid til å være urettferdig sånn er det bare, og man har momenter man har lite penger og mye penger.

Jeg tjener relativt greit, bedre en de fleste men greier aldri å spare til bil fordi om. Jeg har dårlige prioriteter, og selv om du går på nav eller skal gå ( av ukjent grunn ) . Så greier du nok å spare en liten slant i måneden, ja det kommer til å ta tid men til slutt har du bil.

Jeg føler med deg når du sier at du ikke greier å leve opp til samfunnet krav, det er ikke alltid like enkelt, man føler et hvis press, noen mer en andre pga penge situasjon, venner og lignende. Men er ikke alltid man trenger å følge de kravene, man trenger ikke å være lik som andre selv om man føler man blir på dyttet det i dagens samfunn, men for å greie det man man ha en hvis drit i det faktor som ikke er så enkelt og opprettholde.

Hvor gammel er du forestten?
Avatar

joda

aug 3 2013 - 00:22
jeg e 24...utrolig nok ja. skulle vært voksen..
Men likvel syns jeg det er sånn status greier idag..
Man skal være godt likt, mange skal like en..ja ha folk rundt seg.
jeg er alene....har ikke såkalt venner. vil heller si få' magert bekjente..
heldigvis har jeg en leilighet i sentrum!!, som gjør at jeg slipper å føle meg så isolert som på landet!..

-bare kjente det at man får enn sånn alltid følelse,når man er i familieselskap sjelden gang..hvor man bli påmint hvor uverdifull man er rundt søskenbarna og kjærestene dems..der de snakker sammens om jobb/karriere/ og ikke så lenge fikk høre at noen av dem skal få barn. Altså kjenner på den at dem har alt jeg ikke har eller ønsker..
Jeg er alltid den som sitter stille og aldri kommer til å ha noe snakke om..akkurat pga jeg ikke er i ordinær jobb.
Ja ting er visstnok urettferdig..LIVET er urettferdig. og det at jeg sliter/slitt psykisk føler jeg meg unormal..og at jeg har vært i psykiatrien gjør at jeg føler meg utenfor samfunnet, utenfor''.
jeg føler jeg er ikke som dem vanlige''.jeg føler meg rett og slett en taper''. en som ikke duger til noe, en som ikke er å være stolt av..
heller ikke har jeg noe kjæreste, men det har jeg gitt opp med!. har forberedt meg ett liv alene.

prøver å spare..men det vil nok ta tid som du sa!, for er akkurat nettop begynt å spare. og far sier at jeg ikke skal kjøpe en billigbil for 13 000,iog med det vil koste så dyrt å reparere en bil..
skulle begynt spart for lenge siden..........

jeg føler jeg ikke har råd til å reise på ferie som andre gjør..de drar til syden.....det skal de søskenbarna på mammas side.. og familien.
sitter ikke mye igjen til overs når husleien er betalt..
jo det er urettferdig for oss som lever på NAV.:( eneste at vi lærer å sette pris på små ting vertfall.
Avatar

hei3

aug 3 2013 - 01:20
Har addet deg som venn, kan snakke videre der om du vil=)
Avatar

Kjære deg!

aug 9 2013 - 04:05
Når jeg leser det du skriver, får jeg inntrykk av du har veldig liten tro på deg selv. Og istedenfor å se at det er du selv som hater deg selv, så blir det lettere å skylde på de rundt deg. Selv om de egentlig ikke har så mye med det å gjøre.

1) BIL:
For det er det veldig dyrt å ha bil. Mange tenker at det er lettere å ha bil, og forsåvidt er det antagelig det, fordi man slipper å gå, og man blir litt friere. Har hørt mange som er av samme mening, og jeg hadde nok samme tankene som du da jeg var yngre.
Men,etter at jeg fikk lappen for over 10 år siden, har dette forandre det. For det er ingen selvfølge at man har bil, selv om man har lappen. En bil koster flere tusen i året å ha (veiavgift, forsikring, bensin, vedlikehold + + +). I tillegg kommer alle ekstrautgiftene dersom man opplever problemer med bilen (at noe slutter å funke, at man kræsjer + + +).

SYKKEL: Man får trim, frisk luft og man får rett og slett stort utbytte i form av god helse. Noen ganger er det veldig slitsomt å sykle, og da særlig når man skal handle. Men, er det ikke godt å kjenne at man har vært fysisk aktiv når man kommer hjem etter disse sykkelturene?
Selv om det er veldig frustrerende at du ikke har bil, og at sykkel ikke er løsningen på alt. Vel, det finnes jo alltid en buss (eller et tog, eller trikk - alt etter hvor du bor)

BARN OG FAMILIE:
Du sier at søskenbarna dine og andre rundt deg er lykkelige fordi de har barn og familie.
Vel, det jeg vil si er at veldig mange opplever også at det er ofte slitsomt og ekstra stressende å ha nettopp disse tingene rundt seg til enhver tid. Mange jeg kjenner har barn, men har sjeldent mulighet til å reise vekk når de har lyst, og det å gå ut på konsert eller fest, er noe de må planlegge lenge i forveien med tanke på barnevakt og lignende.
I tillegg kommer våkenetter, mye sykdom og utgifter til bleier, barnehage og mer.

UTEN UNGER; Frihet, mulighet til å bruke penger på noe annet enn bleier, man kan sove lenge om morgenene når man har fri, og man slipper å ta ansvar for noen i 18 år.
Selv om det er veldig givende å ha unger, så er nok det en del stress med det også.

Å HA KJÆRESTE:
Jeg har selv kjæreste, og jeg er selvfølgelig kjempeglad for det.
Men, jeg gikk lenge uten å ha et eneste forhold, og jeg undret på om noen i det hele tatt kunne like meg eller elske meg. Men, plutselig dukket han opp, når jeg minst forventet det. Men, jeg måtte jo selvfølgelig gi litt (flørte).
Å ha en samboer/kjæreste er fint på mange måter, MEN her, som alle andre ting, må man tenke på partneren i ting man foretar seg. Og ofte kan det være krevende å være i et forhold dersom man ikke er flinke til å kommunisere eller forstå hverandre.
Det er ofte diskusjoner og små krangler. Noen ganger får man svigerforeldre som gjør det vanskelig, og enkelte ganger føler man at man kan gå oppå hverandre når man bor sammen 24 timer i døgnet.
MEN, for all del - det er veldig godt å dele livet med noen.


Synes først og fremst du skal slutte å være så streng med deg selv.
Du er veldig nedlatende ovenfor deg selv, og da er det veldig lett å være negativ ovenfor andre.
Du liker vel ikke å bruke tiden sammen med noen som er negativ og ser negativt på ting hele tiden. Folk generelt liker å være sammen med positive mennesker. Som kan bidra med å gi positive inntrykk i livene deres.

Dessuten kan du gjøre svært lite i forhold til de rundt deg og det de har/har oppnådd.
Og hva er det du får ut av å være sjalu?

Kanskje du heller burde prøve å fokusere på deg selv, og dine egenskaper.
Du er jo veldig flink å skrive i alle fall.
Og du var jo på konsert sammen med en person som sikkert satt pris på det (selv om du "bare" synes ho er funksjonshemmet).
Husk at de som sliter med funksjonshemminger også ønsker at noen skal bry seg og like dem. Og bare for denne personen tror jeg nok det var kjekt at du tok deg tid sammen med vedkommende.
Er ikke lett for disse menneskene heller å bli verdsatt for de dem er.

Slutt å tenk negativ, begynn å se på det du KAN.
Om ikke vil du bare slite det ut i gjørma.
Avatar

svar

aug 9 2013 - 05:07
Joda du har nok rett i mange ting du skriver..
men jo jeg er klar over det koster å ha bil..
og det er slitsomt med barn... men barn er faktisk også en glede, vil jeg tro..og det som gjør meningen med livet.

jeg føler jeg har tid til mye..fordi jeg ikke jobber fullt (vil si jeg er på systue) (har mye fritid), og jeg kjeder meg mye i framtida. så da føler jeg at unger hadde vært greit å fyllt tida mi med.
Jeg er ikke på mye fester og, så og si aldri!... var engangstilfelle at jeg var på konsert! siden det er sånn martna 1 gang i året.
Jeg har en drøm om få unger selv, ett stort savn. jeg føler jeg er ferdig med festing og jeg har aldri noen å dra på fest med.. jeg sitter kjeder meg mye, så da hadde jeg hatt tid. jeg er ikke på noe reise, for jeg har ikke råd!.

og jo jeg er blitt flinkere med tenke positivt..faktisk..men av og til kjenner man på følelser om uverdifull, og sjalusi..

jeg har det egentlig bra... er blitt glad i leiligheten jeg leier.
og joda trim får jeg selvsagt..men noen ganger er det veldig ukoselig å gå i regnet! når en ikke kan se noe..og det er iskaldt..selvsagt har jeg på meg klær''.. men er ganske kjipt når man går i høljregnet..og når vinteren kommer blir det verre...
det tar 30 min å gå... så er ett stykke og det r slitsomt når man har varer..

jo kan skjeønne det med kjæreste..egentlig har jeg mistet kjønnsdriften en del..og det tror jeg er tablettene som gjør. og det er jo sikkert slitstom å omgås hverandre 24 t i døgnet.. men koselig hadde det vært å utvida familien litt!
for jeg vil ikke ende opp alene for resten av livet.
Til forsiden