Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

tvinge ungdomen på skolen?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

tvinge ungdomen på skolen?

des 16 2019 - 17:31
hei, dette er sikkert litt individuelt fra person til person.

dattera mi har nå startet 1. klasse på vgs, og sier nå hun vil droppe ut. og jeg vet ikke om dette er noe man burde la de bestemme selv, eller om jeg skal tvinge henne på skolen. vidergående er jo frivillig så hun sier hun nekter å dra mer på skolen snart.

det går veldig fint på skolen, hun har venner og trives generelt. karakterene er også gode vil jeg si. grunnen til at hun vil slutte er at hun ikke skjønner meningen med skolen og har ikke motivasjon, og noe konsentrasjonsvansker.

jeg har merket hjemme at hun orker mindre og ikke er like glad som før.

så burde hun få lov, eller er det uaktuelt?
Avatar

Re: tvinge ungdomen på skolen?

des 16 2019 - 18:58
Det kan høres ut som din datter strever med et eller annet som forårsaker det du nevner. Det er ikke lenge siden det var en artikkel på nrk om at de unge generelt forteller sine foreldre bare enkelte deler av hva som er i livet og tankene deres. Tvang har ofte lite for seg isolert, og hun vil jo lett kunne skofte uten at du har kontroll på det. Tvang kan også ofte gi et brudd i tillitsforholdet. Tenker jo også at du ikke mener tvang i rodets rette forstand, men at det er press du tenker på. Hvis din datter opplever et slags press fra før som sliter henne ut, så er det neppe noe som øker motivasjonen hennes. Hun "eier" jo sitt eget liv og er i en alder der det er naturlig å økende ta ansvar for eget liv, med støtte fra dere foreldre og familie.

Nå er det snart jul. Det gir en pust i bakken fra skolen for din datter, og en mulighet til å tenke over og snakke sammen om det som er i livet hennes.

hva er hennes alternative plan hvis hun ikke skal gå på skolen? Hvordan skal hun få sine sosiale behov tilfredsstilt når hun ikke lenger er med i gjengen på skolen? Hva skal hun bruke tiden til? Hvordan ser hun for seg framtiden sin? Dette er bare noen spørsmål, dere kommer sikkert på flere.

Det skal vel også være en eller annen sosiallærer på skolen som dere snakke med, gjerne sammen.
Avatar

San Francisco

des 16 2019 - 19:09
Da har du misforstått funksjonen til denne siden, nærmere bestemt kategorien problemstillingen ble postet under. Den heter 'generell' av en grunn.
Avatar

Re: tvinge ungdomen på skolen?

des 16 2019 - 20:07
di kan hende ho ere deprimert
i ville forsøkt psykolog
eventuelt et friår

ke med folkehøgskole
kan hende ho får motivasjon tilbake itter det
Avatar

Re: tvinge ungdomen på skolen?

des 16 2019 - 20:50
Litt ettersom hva din datter er interessert i, har lyst til. mange har lyst til å reise og se litt av verden. Men det er i andre året på videregående skole mulig å ta et utvekslingsår i utlandet. Altså at en kan ta dette skoleåret i et annet land, nær eller fjernt, og få det godkjent som en del av den videregående opplæringen som leder fram mot studiekompetanse. Da bor en hos en familie som har meldt seg som vertsfamilie. Det gis stipend fra lånekassen, var hvertfall slik før, så en kan dekke kostnadene. Det er egne organisasjoner som tar seg av å organisere utvekslingsopphold og de skal være spesialister på å få til et godt år.

Å lære et nytt språk kan virke litt krevende, men etter et par uker klarer en ungdom å kommunisere godt nok til å føle det litt bedre. Og det vil kunne bli et kultursjokk, men dette vil også gi seg etter en tid. Det kan være sunt for den som kan ha lyst til å prøve dette og gi erfaringer og kunnskap som vil komme godt med resten av livet.

Men hun må altså være ferdig med første året, tror jeg. Om dette kan være en motivasjon for å fullføre inneværende skoleår.
Avatar

Re: tvinge ungdomen på skolen?

des 16 2019 - 22:08
Lov eller ikke. Vidregående er frivillig, så om hun sier hun ikke vil gå, så går hun nok ikke heller.
Jeg tenker du burde finne ut hvorfor hun syns skolen er meningsløs og hvorfor motivasjonen er borte? At noen opplever ting som meningsløs er jo tunge tanker, så det kan henne hun er deprimert eller kan hun ha starte å røyk hasj? Kan fort oppleve vanlige ting som meningsløs da.
Til forsiden