Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

tvang

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

tvang

aug 2 2015 - 21:26
da sitter jeg her og leser om tvang. Jeg sliter med kronisk sucidalitet og emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse. Og jeg blir irritert når jeg sitter å leser. For hva skulle man gjort uten tvang, det er mange som trenger det.
Jeg har vært en svingdør pasient i nå åtte år, og kommer fortsatt til å bli det. Og har nå begynt å prøve stoff. Jeg skulle ønske at noen brukte tvang på meg. For når man har vært svingdørs pasient så lenge og har prøvd psykolog, korte innleggelser og medisiner. Jeg kan huske at jeg sa gang på gang, hjelp meg, jeg greier ikke å stoppe selv. Men fikk tilbake at jeg var for frisk, selv om jeg var der tre dager i uken(sykehus). Til slutt fikk politiet nok, de så hvor vanskelig jeg haddde det. Så ble lagt inn på blaksatd på tvang i ett år. Og psykologen der så forandringer. Når det året var gått ville de skrive meg ut, da spurte jeg om å få være der lenger. da greide jeg å være der i ca en måned. så skrev jeg meg ut.
Jeg skal ikke si at dette gjelder alle i med samme diagnoser. Men hva når jeg selv vet at skal jeg greie å bli bedre, så trenger jeg ikke valg. Jeg trenger noen som sier at nok er nok. Nå tar vi over, for en lang tidsperiode. Så kan du få mere frihet over tid. Jeg trenger ikke noen som sier at dette er ditt valg, det har jeg hørt i nesten sju år.
For meg hadde det vært bedre å vært innlagt over lengre tid. Og fått tid til bruke den tiden jeg trenger til å lære å leve ute i samfunnet. Så skritt og små dytter, istendenfor å møtte være i dette systemet livet ut.
Så hva er galt med låste dører og tvang. For min del da jeg var innlagt på blakstad så måtte man møtte sin egen frykt og seg selv. To år innlagt med tvang, hadde vært bedre enn et helt liv inn og ut av sykehus.
Jeg har sluttet å si hva jeg trenger, for hva jeg trenger får jeg ikke. Jeg greier ikke frivillig, det har vært prøvd masse. Jeg har gitt opp.
Avatar

Re: tvang

aug 11 2015 - 19:16
jeg skjønner deg veldig godt. jeg har fortalt dette til mange, men jeg får bare beskjed om at det hjelper meg ikke, har de to diagnosene du nevner (jaja. kaller kronisk suicidal for en diagnose, vet ikke om det er riktig men), pluss noen til. fått beskjed om at den eneste behandlingen for meg er poliklinisk, noe jeg ikke har hatt nytte av i det heletatt siden jeg startet. kjemper i mot helsevesenet, for å prøve å få hjelp. men det går ikke. men selv har jeg ikke fått prøvd så veldig mye. fordi jeg har borderline og er kronisk suicidal. blir lei av helsevesenet, men slik behandleren min sa så finnes vist ikke noe plasser en kan være innlagt over lengre tid. men ikke spør meg hva hun mener med det, for hører jo om de som har vært innlagt i mange måneder, eks slik du skriver at du ble innlagt i 1 år på tvang. blir passelig irritert selv. men har dessverre ingen råd til deg.
Avatar

Re: tvang

aug 12 2015 - 22:58
Jeg har vært innlagt noen ganger, og det lengste oppholdet varte over 4 måneder. Det har også vært brukt tvang, men lenge siden nå. Det var akutte kriser som kom i tillegg til sykdom. Helsevesenet har brukt mye tid på meg, så jeg har vært heldig. Egentlig tror jeg mer på at man selv bidrar sterkt til hvordan helsevesenet tar deg i mot.

Jeg har et godt liv i mitt eget hjem, hvor jeg aller helst vil være. Det er perioder som ikke er så gode, hvor en innleggelse kunne vært fornuftig. Jeg ser den at du og mange andre kan ha behov for langtidsinnleggelser, og her ser jeg at dagens tilbud er for dårlig. Samtidig forstår jeg helsevesenet i at flere lange opphold ikke er det optimale da vi har livet vårt utenfor institusjoner. Håper det ordener seg for deg. Sender deg mange gode tanker:-)
Til forsiden