Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

svingdør

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

svingdør

april 24 2013 - 12:41
er det noen som kjenner seg igjen når jeg sier/skriver ordet "svingdørspasient" eller? er det noen som har prøvd å vært det. blitt kastet inn og ut av lukkete avdelinger. noen gang åpne også. vært der en dag. kastet ut igjen. fordi de ikke har noe å tilby deg. mener at du ikke er syk nok til å være der. men du var vist for syk til å være hjemme når du ble innlagt. du kan skade deg selv stygt. miste helt kontrollen og skade deg stygt både på ene og andre måten. du kan prøve å ta livet ditt. og svaret du får når du spør hvorfor du ikke kan få hjelp på ei avdeling er "fordi du ikke har gått av å være der. fordi du er for frisk til å være innlagt, du trenger bare 1 time med psykolog på dagtid i uka" jeg har spurt meg selv flere ganger. om ikke jenta/gutten som skader seg stygt, eller prøver å ta livet sitt, ikke er syk nok til innleggelse. hvem er da syk nok til å trenge det? det kan vell ikke være noen andre som trenger det mer enn personen som mister kontrollen, og overgir den til monsteret, men sier at de egentlig ikke vil dø. at noen må hjelpe for at personen skal overleve og få det bedre? det er kanskje noe jeg har misforstått her. jeg vet ikke.

jeg skjønner jo at de vil at alle skal komme seg ut i verden igjen så fort som mulig. og jobbe utenifra. men hva om personen ikke klarer det. ikke har nok kontroll til å kunne takle livet sitt aleine. og de blir overlatt til seg selv. jeg skjønner det ikke. jeg er så forbannet på helse norge. jeg lurer på hvem som har ansvaret når jeg kommer hjem nå. om noe skjer med meg. er det da mitt eget ansvar? familien min sitt ansvar? vennene mine sitt ansvar? eller er det faktisk avdelingen her sitt ansvar, fordi jeg har sagt at det ikke er trygt og sende meg hjem. og at det ikke kommer til å bli siste gangen noen slikt skjer. men at de likevell annser meg frisk nok til å komme hjem. noen som vet hvem sitt ansvar det er?
Avatar

emne

april 25 2013 - 22:04
Jeg må si meg enig med mye av det du sier. Må man være så mentalt syk der man har selvmordstanker for å få hjelp på de forskjellige avdelingene? Dette burde virkelig ikke være sant...
Samfunnet skal teorietisk sett jobbe med forebygging av psykiske problemer og lidelser, men om dette ikke blir utført praktisk så hva skal man egentlig gjøre.

Men vi må jo tenkte på at dette er utrolig vanskelig, hvordan skal alle få hjelp. Alle kan ikke få hjelp hver eneste gang de havner i en deprisjon, det kan også være en liten deprisjon som kan ordnes ved hjelp av gode venner og en forståelsesfull familie. Men alle takler det forskjellig, og alle har rett på behandling.

Livet er vanskelig altså. For alle. Om noen av oss gjør én liten fiel, blir vi plaget for det i lang tid etter. Alt er vanskelig egentlig. Jeg vet egentlig ikke. Jeg vet så lite, det er så mye i verden. Nå babler jeg.
Avatar

..

april 25 2013 - 22:57
ja. men problemet er vell at det er ikke nok å være suicidal. en blir ikke innlagt for å stå å si i telefonen til legevakt, ambulansen som leter etter deg, og legen på legevakta rett opp i tryne at en skal dø. en blir ikke innlagt for det. da får en bare beskjeden "ok. hade bra". er ihvertfall det jeg har opplevd flere ganger. innser du selv at du er syk og trenger hjelp. da er du ikke syk nok til å få hjelp. men slik som i mitt tilfelle, så kan jeg vell stå på ei bru og være rett ved å hoppe. bli hentet av politiet, kjørt på psyk, og sendt hjem igjen dagen etter, med beskjeden om at jeg ikke har noe der å gjøre. jeg har ikke opplevd akkurat det. men jeg vet det vil skje. pga andre erfaringer.

joda, det er umulig å hjelpe alle sammen, og de må jo vurdere hver enkelt pasient om hvor syk en er. men det er vell ikke noe lotteri vi er med i, eller er det? det er ikke den som trekker tallet med 0 bakerst som får hjelp. mens alle de andre skal bli glemt? jeg føler det er slik i helsevesenet i dag. du må trekke det riktige loddet for å få hjelp. det hjelper ikke å gå inn og ut av psyk flere ganger i flere måneder, en får ikke noe hjelp fordi. mens noen igjen. de får hjelp med en gang, bare de sier de er litt lei seg. jeg skjønner det ikke.

så klart. alle får jo en form for depresjon en gang i blant. men langt fra alle trenger hjelp. men om du går rundt 24/7 omtrent, og tenker på å skade deg. eller ønsker å dø. og minst en gang i måneden gjør alvor i det å ønske å dø. og fortsatt ikke får noe hjelp og oppfølging? hva er det som skjer med helsevesenet? sånn som jeg har fått beskjed om. så er det jeg trenger, en psykolog å gå til 1 time i uken. så skal jeg klare meg selv de 24/7-1 time i uken. og da skal jeg gå å takle angsten, depresjonen, skadetrangen, lysten til å forlate jorden, og alt det som er inni hode mitt. helt aleine. og skremme livet av familie og venner flere ganger i måneden. fordi jeg ikke har nok kontroll til å takle livet .det er slik helsevesenet er.

så jeg vil anbefale alle sammen. ikke bli syk. sørg for at dere ikke trenger hjelp. hold dere så bra, at dere slipper det. for slipper dere først taket, og havner under grensen og trenger hjelp. da kan dere bare glemme å få hjelp. desverre. om du da ikke er heldig å trekker det loddet med et siffer lik 0 bakerst da. og være av de få som får hjelp.
Til forsiden