Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

sliten

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

sliten

des 4 2013 - 19:06
jeg har store problemer med å komme meg opp om dagene. jeg har slitt med masse ting i mange, mange år, slik som depresjon og angst, og mye annet som tærer på meg. jeg får sjelden sove før 3 på natta. som oftest blir den nærmere 4-5. jeg sover noen få timer, før jeg må opp for at hunden skal få ut en liten tur. også kan jeg ligge i senga til klokka 15-16-17 før jeg kommer meg ut av senga. jeg veksler på å sove noen minutter, også er jeg våken gangske lenge, også sover jeg noen få minutter igjen, også våken, og slik fortsetter det. det kan virke som at jeg slapper av mye. men det gjør jeg ikke. det er ingen god søvn. jeg blir ikke uthvilt av det. og det er jo helt klart ikke noe jeg ønsker å leve i. men jeg klarer ikke å forandre det.

jeg går jo ikke skole. jobber svært lite. og det er ikke fordi jeg er lat, jeg prøvde virkelig. og alle vet at det siste jeg ville, var å slutte på skolen. men det gikk ikke. det ble for vanskelig. og alt gikk vell regelrett til H******E. og den lille stillingen jeg har i jobb, er også egentlig for mye. jobber det jeg skal, og bruker tiden i mellom til å samle opp energi til å klare å jobbe igjen neste gang. jeg blir utslitt av jobben.

eineste måten jeg klarer å komme meg opp på, er at jeg har en spesifikk avtale med en annen. ikke nok med at jeg bestemmer meg for å gå på butikken, eller gjør avtale med en person at jeg skal dra på butikken klokka 11 i morgen. da utsetter jeg det. jeg må ha en speifikk avtale med en person. at jeg skal møte en person. og at det vil gå utover en annen person om jeg sover over avtalen. da klarer jeg å stå opp. men det hjelper ikke på søvnen natten etterpå om jeg har blitt tvunget til å stå opp tidlig på morgenen, da går jeg og er sykt trøtt hele dagen. så kommer kvelden, og jeg finnes ikke trøtt. og jeg blir våken til langt på natt.

noen som har noen gode råd til hvordan jeg skal klare å kravle meg ut av senga litt før klokka 15 på dagen.og hvordan jeg skal klare å sovne litt tidligere på kvelden enn etter klokka 03?
Avatar

Hei

des 4 2013 - 20:03
Jeg sliter med noe lignende. I perioder sover jeg bare 2-3 timer om natten og er helt utslitt/trøtt, men klarer fortsatt ikke å sove når kvelden kommer igjen. Om jeg ikke sover for lite sover jeg i minimum 12 timer og er fortsatt så utslitt at jeg ikke klarer å komme meg opp fra sengen.

Det jeg gjør for å klare å stå opp er å ha vann og en mørketidslampe stående på nattbordet. Med engang jeg våkner av vekkeklokken, drikker jeg litt vann (helst så kaldt som mulig) sånn at jeg får våknet litt mer også setter jeg på lampen. Det er ikke alltid dette funker for meg, men noen ganger er bedre enn ingen :)

Har du noen gang prøvd sånne guidede meditasjoner? Noen ganger hjelper dette meg veldig med å sovne, noen ganger sovner jeg av veldig fort og føler meg litt mer uthvilt enn vanlig når jeg står opp. Inne på denne linken kan du høre på en gratis guidet meditasjon om du ønsker å prøve det : http://www.morten-eriksen.no/index.php?menyvalg=15

Håper du får inn noen tips som hjelper deg :)
Avatar

takk for svar

des 4 2013 - 20:29
takk for svar. det var fine råd :) jeg skal se om jeg får prøvd det med vann. selv om jeg hater å drikke med en gang jeg våkner. det med lystingen kunne jo vært noe, om jeg ikke hadde hatt så angst for mørket, at jeg ikke sov med lyset på. men hos meg er jeg 100% avhengig av å ha lys på om natten, for ellers får jeg ihvertfall ikke sove, da blir jeg liggende med helt sykt angst som ikke er til å holde ut.

og meditasjon. det kunna kanskje vært noe. om det ikke hadde vært for at jeg nesten ble påtvunget mindfullness i et halvt år. så jeg har dårlig erfaring med slike ting. og det grøsser nedover ryggen min hver gang jeg tenker på den type ting. men det er slett ingen dum ide. langt i fra. er bare at jeg har prøvd en hel del forskjellige ting for å bli kvitt mine problemer. og har derfor blitt en mester på hva som ikke hjelper meg. men vet fortsatt ikke hva som kan hjelpe meg.

men tusen takk for gode råd :)
Avatar

.

des 4 2013 - 20:44
Ikke noe problem, det er ikke alltid at det som fungerer for en person fungerer for en annen :)
Til forsiden