Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

sint på mine nærmeste

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

sint på mine nærmeste

jan 14 2014 - 22:55
jeg har et kjempeproblem. jeg blir så lett sint på mine nærmeste. familien min som betyr alt for meg. det knekker meg sammen. om de ikke forstår hva jeg mener, når jeg prøver å snakke, og tydelig beviser at de ikke forstår. og at de ikke lar meg snakke ferdig, og kverulerer på alt når jeg ber de slutte. så ender det med at jeg blir rasende. som regel så holder jeg alt det vonde inni meg, men nå har det blitt ille. de skjønner ikke når de bør stoppe, og derfor fortsetter de bare til det eksploderer for meg, og etter det, så fortsetter de bare videre. de aksepterer ikke at jeg sier at de må stoppe nå. selv om de vet at jeg eksploderer om de ikke gir seg. jeg får så dårlig samvittighet når jeg blir sint, fordi det bare skjer, jeg har virkelig ikke kontroll på det, jeg skulle ønske jeg klarte å stoppe det. men det går ikke. fordi det bare skjer. og når jeg blir sint. så får jeg så dårlig samvittighet at jeg blir sint på meg selv, at jeg bare blir enda mer sint. også får jeg bare enda mer dårlig samvittighet, også blir jeg bare enda sintere. fordi jeg virkelig ikke vil være sånn. fordi jeg vet at jeg ikke er sånn. og jeg hater det. men jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. jeg ender alltid opp med å sitte med beina opp etter kroppen min, og gråte, og hyperventilere om det er ille nok, og sitte med et angstanfall, og tankene om at jeg vil dø, kommer ekstremt. de er der hele tiden, men enda værre etter noe slik. for hvem ønsker seg vell en datter som bare kjefter og er sint på de? det hadde jo vært bedre om jeg ikke var her. det forstår jeg jo.
jeg vil ikke være den sinte og utaknemelige jenta, fordi jeg ikke er sånn. og nå vet jeg virkelig ikke hva jeg skal gjøre.
Avatar

...

jan 15 2014 - 06:59
Du er nok sliten og det er heller ikke rart. Det er slitsomt for deg å sitte å forklare deg, slitsomt at folk ikke forstår, at du ikke får noe hjelp. Det kan gå hardt utover humøret når man er sliten, og det fører ofte til at man blir sinna. .

Det bør respekteres, desverre så blir det sjeldent det, Folk flest forstår ikke at personen egentlig bare er møkk sliten, det blir ikke respektert i samme grad som en fysisk diagnose, da forstår foik og tar hensyn og det er på en måte greit på en helt annen måte.

Det å gå rundt sliten å ikke ha energi, går ut over hode og sinn, og man har ikke kapasitet til å sitte å forklare seg igjen og igjen, og ihvertfall ikke om man selv ikke helt forstår hva det kommer av, klarer å sette ord på det, og må forbedre seg selv i krav med hva omgivelsene forventer.
Jeg har opplevd at folk har blitt skikkelig forbanna på meg fordi jeg ikke klarer å stå opp om morgenen, at jeg sover på dagen, at jeg ikke orker mange dagligdakse ting, det er forventet at man prøver hele tiden, man kjører kroppen sin over alle hauger selvom den skriker neiiii, fordi det er forventet. Dette kan vise seg å være feil også, man vet ikke hva psykiske diagnoser kommer av egentlig, det har vist seg gang på gang at det ligger noe fysisk bak diagnosene, eks syflis.


Derfor er det viktig at du hører på kroppen din, legger fra deg dårlig samvittighet, sier klart ifra hvordan du har det, og gjerne refererer til andre fysiske sykdommer som har vært under psykologien som er blitt funnet i ettertid, for alt du vet så kan det være at det ligger noe annet bak, og det er viktig at familien din forstår dette, mange ting kan spille inn på syken.

Hørte foresten om ei jente som hadde personlighetsforstyrrelse som hadde sterk melke intoleranse og allergi mot visse matsorter, fikk ikke vite det før 12 år etter, det bedret seg betraktelig når hun spiste rett.

Man skal ikke tro man vet alt, selvom vi lever i 2014

Ta vare på deg selv :)


Til forsiden