Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

shizofren

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

shizofren

aug 4 2010 - 21:49
Er det noen andre der ute som er shizofren ?
Avatar

Re: shizofren

sep 26 2010 - 22:45
Hei mandarin.
Jeg må jo si dessverre så er det noen med schizofreni her og jeg er en av dem. Jeg lider av Paranoid Schizofreni, noe som selvsagt ikke er noe godt å leve med.
Det er forsåvidt ingen psykiske eller fysiske liderlser heller, men enkelte diagnoser/lidelser er nok mer vanskelige å leve med enn andre. Men, som i alt så er det forskjell på hvordan folk takler psykiske diagnoser/lidelser osv...

Vet ikke helt hva jeg skal skrive til deg, men lurer på hva du ønsker med å finne noen med din egen diagnose?
Jeg har lenge selv vært ute etter noen med min egen diagnose rett og slett for å høre hvordan andre takler det, pluss at det hadde vært en fordel å dele råd og tips, og ikke minst støttet hverandre i de tøffe takene. Jeg har ettersøkt grupper, forumer og nettsteder med mennesker med samme diagnose for utveksling av erfaringer ol. Men, dette har ikke vært lett. Det er nok ikke slik, men det kan virke som om det er tabu belagt ennå, ikke vet jeg.
Jeg er her i hvert fall hvis du ønsker det :) Hilsen Tjorven♥
Avatar

Re: shizofren

nov 26 2010 - 14:45
Hei Tjorven. Jeg er så dum at jeg ikke har sett at du har svart meg på dette. Jeg er ikke så flink på dette med forum og sånn, også har jeg hatt det vanskelig siden sist jeg skrev her. I dag har jeg hatt overskudd til å gå inn her, og jeg så ikke at du har svart her før akkurat nå. Og jeg som svarte på et annet innlegg her før i dag som er litt lenger oppe her. Så jeg er dum når det gjelder dette her med å svare å sånn, men nå skal jeg komme inn her oftere for å se om noen har svart meg. Jeg er 30 år, men er som en 16-17 åring i hue føler jeg. Hvordan har du det ??
Avatar

Re: shizofren

jan 14 2011 - 18:22
Hei!

Jeg og har lenge ville vite om det er noen andre der ute med denne diagnosen.
Det er veldig enkelt å tro at man er alene fordi det er så mye tabu rundt denne sykdommen. Er ikke mangen som helt klarer å innrømme, eller i det hele tatt tørr å innrømme at man har en sånn sykdom. Har det hvertfall på den måten selv.
Jeg synes selv at sykdomsnavnet høres fælt ut, hadde jeg ikke hatt sykdommen selv hadde jeg kanskje reagert hvis jeg hadde hørt noen si de hadde sykdommen bare pga navnet.
Jeg synes det burde bli satt et annet navn på sykdommen.

Hadde vært veldig kjekt å kunne snakke med andre som har denne sykdommen. .
Så vi kan dele opplevelser vi har med hverandre.

Håper en av dere eller begge har lyst til det.

Håper og at dere har det bra!

Hilsen meg


Avatar

Re: shizofren

jan 19 2011 - 14:17
Jeg er her hvis du vil prate. ......
Jeg er så sliten av å hele tiden må late som om jeg er i godt humør, og har energi. Egentlig er jeg veldig sosial, men nå orker jeg snart ikke å være sammen med noen. Det er ikke så lett når et vennskap må pleies, og det er så få som forstår seg på mitt sykdomsbilde. Jeg har en flott samboer,men han er også sliten av å se meg orke mindre og mindre. NAV vil jeg skal jobbe 20-30%, og være ufør resten. Jeg er forsåvidt enig i det, men det er vanskelig å finne en egnet jobb til meg. Jeg takler ikke stress, og å ha ansvar, og jeg har angst for å kjøre bil. Jeg blir møtt av andre traffikkanter med blinkende lys og stygge blikk. Samboeren min sier at det er bare noe jeg inbilder meg, men det ser ut som de andre bilistene frykter meg. Jeg er også redd for å sovne bak rattet, jeg er jo alltid inne i en slags "bobble". Ingenting virker virkelig. Og der verste er at jeg ønsker meg barn, men jeg er redd for at jeg aldri skal kunne bli frisk nok til det.
Hvordan har dere det, jobber dere ??? Hadde vært fint å høre hvordan andre har det....
Avatar

Re: shizofren

jan 27 2011 - 22:06
Hei!

Beklager sent svar. Nei, jeg jobber ikke. Jeg har ikke fullført videregående , og har heller ikke noe særlig jobberfaring.
Jeg skal forhåpentligvis begynne på videregående til høsten, må først se om jeg får noe tilrettelegging på den skolen jeg skal begynne på. De største problemene mine med å fullføre skole er det med å stå opp om morgenen og veldig dårlig kortids og langtids hukommelse. Har glemt veldig masse av fortid, og veldig mye av grunnleggende jeg lærte på skolen.
At jeg har problemer med å stå opp om morgenen har mye med medisiner å gjøre, pluss at det ikke hjelper særlig på at døgnrytmen ikke er helt i orden.
Har du/dere problemer med at du/dere blir trøtt av medisiner hvis dere går på medisiner da ? =)

Ha en kjempe god helg! =)
Avatar

Re: shizofren

jan 28 2011 - 21:52
Ja, jeg har veldig problemer med døgnrytmen. Jeg er aldri våken, og når jeg skal på jobb ( er delvis ufør, delvis i jobb ) kommer jeg jo alltid trøtt og uopplagt på jobb. Jeg føler at jeg kan sovne når som helst, også under bilkjøring. Jeg har vært sliten i mange år, Men om det er pga medisiner eller psyken, vet jeg ikke... jeg vet bare at jeg aldri føler at jeg er virkelig, jeg føler at alt er drøm. Jeg håper du kan få hjelp til tilrettelegging. Jeg fikk fritak av matteeksamen, jeg var på pp-tjenesten og fikk også påvist dyskalkuli. Jeg klarte da å fullføre sånn at jeg fikk fagbrev, og jeg har vært 100 % arbeidsfør tidligere. Jeg føler at det er viktig for meg å være noe i jobb, liksom være litt til nytte i samfunnet, selvom det er tilrettelagt arbeid. Jeg er ihvertfall ute blandt " vanlige" folk 10 timer i uka. De andre dagene har jeg nok med å klare husarbeid, være i noe fysisk aktivitet, og jeg legger stor vekt på å opprettholde sosial kontakt. Egentlig vil jeg bare ligge på soverommet under dyna å gli inn i den verdene som ikke skiller på fantasi og virkelighet. Men noe i meg kjmper, og det er nok tanken på at samboeren min lever og ånder for meg. Prøv å fullføre skolen, det er mitt råd,. Ha en riktig fin helg du også, prøv å være litt ute i vinteresola. ( det er ihvertfall meldt pent vær her hos meg :D )
Avatar

Re: shizofren

feb 1 2011 - 22:44
det er utrolig bra at du klarer å jobbe !! Det viser styrke utifra hvordan du forklarer at du har det i hverdagen! Er utrolig bra det at du også klarer å la hver å ligge under dynen.

Jeg har hørt at akupunktur skal hjelpe mot trøtthet! Jeg har faktisk fått et gavekort av en venninne til en akupunktur time, så jeg skal prøve å se om det funker! Har hjulpet veldig for henne hvertfall!

Hvordan har helgen din vært da? Beklager at det tok litt tid for meg å svare!
Hilsen meg =)
Til forsiden