Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

selvskading pga overvekt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

selvskading pga overvekt

jan 25 2011 - 16:09
Det begynte for noen år siden, det kan telles på 2 hender hvor mange ganger jeg har gjort det på 5 år, men det er skikkelig ille de gangene jeg gjør det... Jeg selvskader meg rett og slett for jeg ikke er fornøyd med meg selv...!
Jeg takler ikke meg selv, jeg er bare en eneste stor blubb.
Er overvektig og trives IKKE i denne kroppen, jeg reagerer da ved å kutte meg selv... Siste gang var for noen måneder siden, jeg er redd for at det skal skje igjen...
Jeg klarer bare rett og slett ikke mer... Jeg er er utbrendt og takler ikke dette livet og denne kroppen.
Jeg føler alt jeg gjør hemmes av kroppen jeg er fanget i, jeg vil ikke være den feite lengere...
Gråter hveeer dag over kroppen jeg har og alle de vonde følelsene den gir meg!
Jeg har rett og slett gitt opp, føler jeg iallefall
Tar imot ALL hjelp jeg kan få!
Avatar

Re: selvskading pga overvekt

jan 25 2011 - 19:28
så vondt å lese hvordan du har det. Jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Jeg er selv selvskader, og bruker det ofte for å straffe meg selv, ofte fordi jeg ikke er fornøyd med meg selv og kroppen min., Men det jeg vil si til deg er at du har kommet et skritt videre ved å klare å fortelle det her. Og du kan også ta kontakt med fastlegen din eller en annen person du stoler på. Jeg angrer fært på at jeg aldri fortalte noen om det når jeg beynte. jeg starta da jeg var 14 år. Ofte kan det være et skritt videre å søke hjelp hos lege eller som du har gjort her nåe. søke hjelp her. Men jeg selv vil ikke anbefale deg forum der det snakkes mye om psykisk helse og selvskading. Ofte har det en motsatt virkning, fordi det blir veldig negativ fokus rundt andres problemer og opplevelser, og man kan da ofte bli dårligere enn det man er.
Men jeg har ganske god opplevelse her .


Avatar

Re: selvskading pga overvekt

jan 25 2011 - 20:13
Jeg er veldig enig i det du skriver, mange ganger kan et forum som dette skape bare en ond sirkel.
Men foreløbig har det ikke gjort det for meg.
Det er godt å kunne komme ut med ting anonymnt å få tilbakemeldinger på det.
Jeg har nettopp fått ny fastlege så jeg tør ikke å fortelle henne om dette enda. Jeg tenkte da heller å be om hjelp til en plan for trening og godt kosthold, kanskje dette hjelper på resten, med tanke på hvor misfornøyd jeg er med meg selv.

Takk for at du kommenterte =)
Avatar

Re: selvskading pga overvekt

jan 26 2011 - 08:31
Halla.
Ser en interressant ting her vedrørende selvskading. Også det faktum at det nevnes at man burde være forsiktig med å oppsøke steder som dette mens man strever. Er noe jeg er enig i siden man fort kan få uheldige idéer og deretter få det verre. Det er jo som regel ingen som guider en igjennom ting man holder på med privat. Vet ikke om noe tall på folk som strever mer i etterkant men har merket selv at miljøet i et forum er veldig viktig. Det utgjør en sosial setting for nye mennesker og normene som blir laget bestemmer om man blir tatt godt imot eller ikke. I tillegg utgjør disse normene et eget språk og en måte å uttrykke seg på som blir gjeldende. Om det dukker opp noen som først havner på utsiden av denne normen kan det hende at man ikke blir like godt mottatt. Stort sett er folk seriøse og vennlige og det er en god regel at man må spre seg ut og ikke legge alle eggene i én kurv.


Tenker nå også på dette med selvbilde. Noe som er ytterst viktig. En henger jo sammen med kroppen sin og en kan ikke la være å bli påvirket av verdenen rundt seg. Det er nok et fåtall av mennesker som virkelig trives i sitt eget skinn og det er litt synd egentlig for det er ikke de helt store omveltningene som skal til. Det viktigste vil vel være en aksept at det faktisk ikke finnes en "standard" og at dersom alle gjør sitt beste med det dem har så burde det være mer enn nok. Når det er sagt så kan man jo godt si at en del ikke gjør sitt beste og det kan være mange grunner til dette. Løsningen blir da ikke å kritisere disse menneskene men heller å gi hjelp og støtte dersom dem er villige til å ta imot dette. Holdningen mot en person bestemmer om man vil sette seg i forsvar eller om man kan nå inn og gjøre noe.

Mange undervurderer nok kontrollen en person kan ha over sitt eget liv. Uten all informasjon er det veldig vanskelig å sette i sammen en holdbar hypotese for hvorfor en person har lagt seg til vaner/uvaner. Det er jo i grunn dette det handler om. Den som har gode vaner vil ha det lettere enn den som har dårlige vaner. Det behøver ikke være så stor forskjell på mennesket i seg selv. En har også mange forskjellige strategier for å mestre sin egen hverdag. Alle takler sine utfordringer forskjellig og havner man inn i et uheldig mønster kan det være vanskelig å komme ut av. En kan også ha vanskeligheter med å se hva man gjør galt. Det er mange man kan spørre men i en del tilfeller så er ikke relasjonen god nok til at informasjonen går riktig igjennom. Det er også vanskeligere å måtte finne ut av ting selv enn å få litt veiledning på veien. En kan da tenke spesielt på trening og kosthold. Slamking synes jeg er en uting og er absolutt noe som burde kuttes ut for alt og alle. Livsstil er mye viktigere og det er totalen som har noe å si. Har selv litt utfordringer der og vet at det ikke er bare bare. Ønsket om en rask fremgang kan ødelegge motivasjonen hos den beste og dersom man ikke har noe kunnskap om hvordan ting fungerer er det fort gjort å gi opp. Et triks som er bra er å tenke seg at kroppen er en maskin. Om man tar et par steg tilbake og tenker over hva denne maskinen er designet for å gjøre så ser man lettere hva man burde gjøre. En ser også hva maskinen trenger for å utføre de oppgaver den er designet for å gjøre. Grunnen til at jeg drar inn en maskin er at det utelukker det emosjonelle. Det er veldig viktig å se totaliteten men i trening/kosthold fungerer det ikke så bra. En må være litt hard med seg selv men belønningen er faktisk verdt det. Når man når mål på veien og ser at man har gjort det på egenhånd så gir det en del styrke.
Til forsiden