Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

selvmord

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

selvmord

jan 13 2018 - 23:04
Jeg har lenge tenkt på å ta mitt eget liv. for litt siden gjorde jeg resarch på en bro jeg skulle håppe ned fra, men oppdaget at det var så mye snøfonn der nede at muligheten for å overleve var stor .Plan B er å legge seg på jernbanen, men ønsker jo ikke at lokfører skal få traumer og slik.Jeg tenker også på at det er veldig lett å avslutte livet. et problem er at jeg ikke ønsker å skape skjokktilstand og sorg for pårørende, men det som er er at disse "pårørende" kanskje er grunnen til at jeg vil avslutte livet og at de kanskje bare skapte denne situasjonen selv.
Avatar

Hei

jan 13 2018 - 23:31
Hei du,og godt nytt år forresten :-):-)
Det å ta selvmord er/kan jo ikke være løsningen akkurat mener nå jeg da..Det finnes altid en løsning veit du:-) Så JEG syns ikke at du skal gjøre det..
Avatar

Selvmord

jan 13 2018 - 23:52
Har tenkt lenge på ta livet mitt selv... Psykisk sykdom er som fysisk sykdom, det er ikke alle som kommer ut av det i live desverre...
Avatar

Re: selvmord

jan 14 2018 - 00:29
mørkoghøy : jeg hører hva du sier, men jeg burde ikke vært født i det hele tatt. jeg har fysiske skvanker (selv om det er uenighet med disse) har et misslykket liv med utalige feil. jeg ser en mulighet og det er å lese meg opp på andre muligheter(studie gikk til helvette men stordalen er inteligent) men så tenker jeg samtidig at jeg burde gjøre slutt på livet men har usikkerhet ihh til hva som skjer når man dør
Avatar

Re: selvmord

jan 14 2018 - 10:49
putaz1984: Hvis man gjør litt research i "etterliv-forskningen", så vil du raskt se en rød tråd i alt. Og de forholdsvis få menneskene som sier at de opplever visjoner om "Helvetet" kan lett forklares på andre måter - selv hvis "etterlivet" faktisk finnes.

For en stund tilbake var jeg ganske sikker på å ta selvmord selv (det var i den sammenhengen jeg kom innom sidemedord.no), som førte til at jeg researchet en del om "etterlivet". Jeg har vært ateist mesteparten av livet, men nå som jeg faktisk hadde tenkt å ta selvmord begynte usikkerheten om de potensielle konsekvensene av et slikt valg, å komme.
Det jeg fant ut er at det over all sannsynlighet kun er "Himmelen" som eksisterer - som sagt hvis det finnes et "etterliv" i det hele tatt. Det som derimot vil skje er at sjelevennene dine i "etterlivet" vil være litt skuffet over at du tok selvmord, i likhet med guiden din og de vise sjelene som organiserte livet ditt på jorden; så du vil som sjel ha litt dårlig samvittighet over at du tok selvmord, fordi du dermed brøt "avtalen din" om å ha dette livet.

MEN du blir ikke straffet på noen måte. Men siden sjelene har så sterkt ønske om å prestere godt for og kunne utvikle seg/sin visdom, så får de lett dårlig samvittighet for dårlige valg de eventuelt tar i livet. Men dårlige valg er selvfølgelig noe guiden din og organisatorene har tatt høyde for, og vet at er en del av livet som menneske på jorden.
Så det finnes ingen straff for noen ting - annet enn den straffen man eventuelt pålegger seg selv via sin dårlige samvittighet, samt at man må "gjøre opp" for sine dårlige valg i det neste livet. Men det er ikke for å bli "straffet"; det er derimot for at man skal lære av det, og overkomme de utfordringene.
Med andre ord: Karma er for din egen lærdom/vekst; ikke for at du skal "straffes".

Og alle sjelene er veldig milde og kjærlige vesener, så de ser ikke på dine handlinger like ille som det du selv gjør. Og som (de påståtte) sjelene selv sier, "We all know that life on earth is just one big stage-play". (Tilnærmet korrekt gjengitt sitat.)

Uansett, alt dette er selvfølgelig kun HVIS "etterlivet" i det hele tatt eksisterer. Men etter å ha gjort den researchen jeg har gjort, har jeg gått fra å være ateist til å bli agnostiker. Den røde tråden i disse tingene er for sterk til at den kan overses. Men samtidig så kan kanskje alt forklares vitenskapelig isteden... Så, hvem vet.

By the way, sjekk ut Sean Stephenson. Har du flere fysiske skavanker enn han? (For han har klart seg bra - også før han ble kjent.) Jeg veit ikke hva du legger i å ha et "mislykket liv med utallige feil", men du skriver jo her i en forum-tråd, hvor du tar opp flere intellektuelle dilemmaer; så det er tydelig at du har intelligens. Så da har du MINST én evne som du kan bruke her i livet - hvis du virkelig vil det :)
Avatar

Re: selvmord

jan 14 2018 - 10:59
Avataren: På grunn av research. Det finnes f.eks. enkelte bøker og dokumentarer der ute... :) Og som sagt, jeg sier bare HVIS, for hele konseptet om "etterlivet" kan være feil, og kan f.eks. kun bestå av folks hallusinasjoner eller løgner.
Avatar

.

jan 14 2018 - 11:41
Man kan lære seg til å leve med d...har jeg gjort. Å tenke på hva som faktisk holder seg I live å hvem som trenger å betyr noe .men alle har forskjellige meninger og d respekterer jeg.
Håper d går bra :)
Avatar

Re: selvmord

jan 14 2018 - 12:51
Avataren:

- "Hvis du ikke kan vite om erfaringene stemmer så kan du vel heller ikke vite om de er sanne...?"

Korrekt. Det er derfor jeg bare skrev "over all sannsynlighet" istedenfor å skrive "jeg veit".
Og med uttrykket "over all sannsynlighet" mener jeg at enhver rasjonell person som er åpen og upartisk i utgangspunktet (altså som ikke er sterkt knyttet til en viss tro som liksom "MÅ" være sann), vil komme til den samme konklusjonen hvis de er presentert med de samme argumentene/bevisene som jeg har kommet over; fordi logikk er logikk. 2+2=4 for alle rasjonelle mennesker.- "Er det ikke mer sannsynlig at alt dette er en form for drømmer, rett og slett fordi de ikke er døde? Såklart man vet ikke det, men når man vet hva som skjer når man sover eller er i koma..."

Det er også en gyldig forklaring ja, og dette er hovedsakelig grunnen til at ingen kan garantere at "etterlivet" faktisk finnes. For vitenskapelige forklaringer vil alltid være en gyldig mulighet - hvert fall frem til hjerne-teknologien eventuelt blir så avansert at den "absolutt ikke kan ta feil".
Men til tross for at vitenskapen kan gi en mulig forklaring, så er altså den røde tråden såpass sterk at den ikke kan ignoreres for en genuint åpen og upartisk person. Det er alt jeg sier - verken mer eller mindre. Kort sagt: Alt er mulig.- "Men ang. selvmord så er det vel dette med at man ikke vet som er et viktig poeng!"

Mm, samt at vedkommende ikke skal frykte "Helvetet" unødvendig. Derfor syntes jeg det var vesentlig at vedkommende får høre at sannsynligheten er størst for at det kun finnes en "Himmel" - hvis det faktisk finnes et "etterliv" i det hele tatt.
Avatar

Re: selvmord

jan 14 2018 - 15:16
Til putaz

Livet kan være mørkt og tungt det ene øyeblikket, så kan det i neste øyeblikk skje gledelige ting som gjør at en er veldig glad for at en ikke gjorde dette selvmordet. En må selv forsøke å oppsøke gledene og redusere de sidene av livet som er tungt og vanskelig. Livet består av begge deler, men vi kan faktisk påvirke mer enn vi har lett for å tro.

Det sies at det vi fokuserer på, det vokser. Fokuserer vi på de positive sidene av livet, så vokser de.
Avatar

Selvmord

jan 14 2018 - 16:00
Jeg har også disse tankene det er virkelig vanskelig, her om dagen tok jeg overdose på smertestillende i håp om at jeg skulle dø.

Det er vanskelig jeg vet det, dra til fastlegen og bli henvist videre til psykolog, hjelper masse for noen men hjalp ikke så mye til meg... :/
Avatar

Re: selvmord

jan 14 2018 - 16:39
Jeg er glad du fortsatt er her, til Emmapia, putaz og alle som har slike tanker!

Det som er, er at en vet faktisk aldri når noe skjer som får livet til å svinge i motsatt retning igjen. Det kan skje i neste sekund, eller det kan gå en uke eller lengre. Men det vil komme, for det er også en del av livet.

Jeg har hatt det sånn selv, at tankene mine syslet med slike avgjørelser som dere beskriver. Så begynte jeg å tenke konkret, og da kom til meg en tanke om jeg virkelig tør å gjøre dette, med alt det som det fører med seg og kan føre med seg, for meg og andre. Jeg kom altså til at nei, jeg tør ikke det! Da fant jeg ut at da er det også totalt bortkastet å tenke slike tanker, plage meg selv med dem, og plage mine omgivelser med å være en mer nedtrykt person enn jeg strengt tatt behøver å være. Fra da av har jeg når slike tanker har meldt seg igjen, minnet meg selv på hvor lite godt slike tanker fører med seg noe konstruktivt i livet mitt. Fra da av har jeg forsøkt å endre strategi når slike tanker dukker opp, nemlig å gi de motsatte kreftene energi i stedet. Gi energien til de små gledene, se det som er vakkert, se vennlige snille mennesker, se hva jeg kan gjøre godt mot andre i stedet.
Avatar

RE: Selvmord

jan 14 2018 - 16:54
Til Akershusøst:

Jeg har prøvd det opptil flere ganger men det funker rett og slett ikke, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre!
Avatar

Re: selvmord

jan 14 2018 - 17:13
Det er leit å høre at du har det slik Emmapia, jeg er bare et lite menneske, men er det noe du tror jeg kan gjøre for deg så vil jeg gjerne høre det i en eller annen form, her eller i en pm.

Ellers tror jeg at de som driver nettsiden her er gode å snakke med, om du har prøvd før, så prøv gjerne en gang til. Jeg tror nok de er langt bedre enn meg, skal jeg si hva jeg tror.

Men det er i dette med å håndtere sine vanskelige tanker/følelser som med det meste annet, at en må gjøre det noen ganger for å lykkes, øve og øve. Det som er vanskeligst må vi øve mye på, men når vi da etter hvert ser framgang vil det kjennes desto bedre.
Avatar

Re: selvmord

jan 14 2018 - 20:17
Gummibear: veldig mye bra skrevet. jeg har også funnet en rød trå i etterlivet fra ulike NDO historier. men disse har også vært litt forskjellige ihh til situasjon. Men det ville logisk sett vært galt å skulle straffes i etterlivet når man har hatt et vondt jordliv. Men om det finnes et slikt etterliv må man kanskje gå igjennom samme problemer i neste liv. Jeg er ikke i nærheten av han sean stephenson, men sliter med litt uheldige utseende-gener som lav høyde og tidlig hårtap. Det er vel kanskje frustrasjonen rundt dette som er problemet, da noen takler det bedre enn andre. Når det gjelder misslykket liv er det resultater fra studie og ulike jobber som faktisk ikke er bra nok, slik på ordentlig. Når det gjelder noen av disse er jeg overhode ikke alene om dårlige resultater, så er på tanken om at lista settes for høyt pga at man føler en må "ta igjen den tapte suksessen" Dette er vel garantert en problemstilling en psykolog ville jobbet ut i fra.

Akershusøst: Det går egentlig ikke veldig opp og ned, men mer stabilt på lavt nivå. jeg hadde lignende tanker for noen år siden og bestemte meg for å gjøre noe med det, men i det siste føler jeg liksom at jeg har fått fortiden slengt i tryne. Føler alt gjennom livet har vært misslykket og bortkastet, men kan også nyte ulike øyeblikk så det er vel også noen oppganger.

Emmapia99: Jeg vet ikke om nick-navnet ditt betyr at du er født i 1999, men om du er det er du veldig ung. jeg hadde slike tanker når jeg var 18-19 år også, men da var det liksom ingen konkret årsak men kun følelser som styrte. Nå vet jeg ikke hva du konkret sliter med men jeg tror de fleste får litt bedre selvfølelse med alderen :) noen ting er enklere og mer klart for meg nå enn når jeg var 19. håper du får det bedre etterhvert:)

Til forsiden