Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

samtaler

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

samtaler

mars 13 2012 - 16:22
hei.
jeg snakket med lærer en gang ang peronslighetstester vi har hold på med (noe alle på den modulen har hatt). også når han snakket med meg, så skjønte han at jeg hadde blitt en del mobbet og missforstått i oppveksten min å sånn, det var nesten skummelt, for jeg hadde ikke fortalt noe fra før liksom ;P
men så sa han at han gjærne ønsket å snakke med meg igjen da, om jeg selv ønsket det. også sende jeg han en mail i helga og sa at jeg kanskje ønsket det, også snakket jeg med han i dag, men problemet mitt er at jeg ikke klarer å snakke om meg selv på slike samtaler, tør liksom ikke si noe om hva som har skjedd, er liksom en sperre der som sier at jeg egentlig ikke får si det. og det plager meg litt, for jeg fikk litt dårlig samvittighet, for han prøvde jo og ønsket å snakke med meg, og jeg ønsket jo det selv egentlig også, men var ikke så lett. men fikk fortalt bitte litt da. og jeg skal snakke med han igjen neste uke eller uken etter der igjen. får håpe det blir litt bedre da og at jeg kanskje da får snakket litt mere.

noen som har råd til hvordan jeg kan få fortalt han litt mere. for jeg ønsker jo egentlig det, så han kanskje kan gitt med noen råd og slik, men det går jo ikke, det sperrer seg helt liksom. er også veldig beskjeden, så kan godt være det er noe av det.

men hadde ihværtfall vært fin om noen kunne gitt med et råd eller to :)

klem
Avatar

Re: samtaler

mars 14 2012 - 18:58
Hei! :)
Du kan jo iallefall si til ham at du trenger tid for å bygge opp tillitt, og at det ikke er så lett for deg å vite hva du skal si eller snakke om nettopp fordi du er usikker og utrygg. Og det forstod jeg at han også allerede hadde skjønt.

Har ikke noen gode råd, annent enn å være ærlig og si at du trenger tid. Samtidig uttrykke at du er glad for tilbudet. Så får han ta det derfra. En skolepsykolog eller helsesøster er i noen tilfeller bedre å snakke med siden de liksom vet hva de skal spørre om og si. Da blir det også enklere for deg å svare og vite hva du skal si.

Håper det vil gå bra med deg. :)
Avatar

Re: samtaler

mars 14 2012 - 19:06
Får ikke til å snakke særlig godt med folk face 2 face jeg heller så jeg har benyttet meg av det å skrive både til lege og psykolog. Har også gjort det med en del venner og da får en ting mer ut og en trenger ikke tenke på disse sperrene. Når en snakker med folk senere er det også mye enklere for da kan en forholde seg til noe begge parter kjenner til.

Avatar

Re: samtaler

mars 14 2012 - 20:12
tusen takk for fine svar :) det med å skrive brev har tenkt masse på, og alle sier det. er høres liksom så lett ut, men er heller ikke så veldig flink til å skrive ting når jeg veit andre skal lese det. men får se hva jeg gjør :)

er utrolig fint å snakke med han, og det har jeg også sagt til han, så det veit ha. han er en lærer på skolen som tidligere har jobbet som psykolog, og synes det er veldig bra, for da har han ihvertfall erfaringer på det området. også er han jo utrolig lett og snakke med egentlig :)
Avatar

Re: samtaler

mars 14 2012 - 22:22
Det er mye lettere om du unnlater å legge opp til at noen andre skal lese det du skriver. Det er mye bedre om du bare tømmer ut det som kommer og viser frem dette. Det vil bli en bedre fremstilling av deg her og nå og vil hjelpe til med å peile ut kursen videre. Dersom du tenker for mye kan du sensurere deg selv såpass kraftig at du ikke får frem det du vil si.
Det handler om å sette seg inn i det tankesettet som er mest "deg" og la være å la andre ting komme inn for en liten stund. Da er det ikke så farlig hvordan det blir fordi det du skriver er en representasjon av din egen opplevelse av deg selv. Og det er et verdifullt verktøy.
Avatar

Re: samtaler

mars 14 2012 - 23:56
joda, men det er visse ting som jeg ikke har så veldig lyst til at skal komme fram enda, som jeg er veldig redd for at jeg kan skrive da.
også skriver jeg jo veldig mye. akkurat som ei dagbok, men der er det masse rot, som jeg bare skriver for å lufte ned tankene, og de får ingen låv til å lese. om jeg skal skrive uten å tenke at noen skal lese det, så blir det litt for personlig igjen. er veldig vanskelig å forklare, uten å se hva det står.

men har prøvd å skrevet et brev da, som jeg skal vurdere å sende han på e-post. men får se om jeg tør ;)
tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger og råd ihvertfall :)
Til forsiden