Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

såveproblemer

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

såveproblemer

mai 9 2011 - 05:44
Hei, nå er klokka 10 over halv 6 om mårraen, og jeg har enda ikke klart og såvne!
Jeg skjønner ikke hvorfor jeg har disse såveproblemene, selv om jeg er trett som et esel, så får jeg ikke til og såvne.. Får ikke nokk ro i meg til og klare og såvne!

Jeg såvnet kl 3 natt til idag&igår og våknet igjen kl 5 uten og få sovne igjen.. Det er jo så utrolig slitsomt, men hva kan jeg gjøre..?
HJELP MEG! er så tungt og slitsomt og ikke få det til..

(Ble en veldig merkelig måte skrevet på, men er trøtt men får ikke såve..! Lugget i senga nå siden kl 11, og det er mest 7timer uten og klare og såvne..)
Avatar

Re: såveproblemer

mai 20 2011 - 05:27
Du er ikke alene ivertfall. Måtte bare gi opp å få noe søvn i natt, og sitter bare å gruer meg til jobb kl.8.30.
Slik som med deg ligger jeg også bare å vrir meg uten å få sove, selv om jeg er stuptrøtt! Og så blir det bare til at jeg ligger å grubler og grubler på alle mulige problemer, og blir mer og mer rastløs....
Vet ikke hvordan du har det ellers, om du sliter med andre psykiske problemer - depresjon/angst eller lignende, men anbefaler deg å ta en tur til legen viss dette er noe som gjentar seg så ofte at det blir problematisk å fungere. Vet ikke om du har prøvd noen sovemedisiner noen gang? Anbefaler deg å prøve ALT mulig annet først, men bare så du vet det finnes det piller som funker som en siste løsning :)
Avatar

Re: såveproblemer

mai 20 2011 - 14:20
jeg har også problemer med å sovne ordentlig! noen ganger da jeg er veldi veldi sliten...jeg anbefaler deg å jogge en tur!en laaaaaaang tur slik at du blir dødssliten, og ikke klarer å gjøre så mye...for da har du fått brukt mye energi....
-jeg er ganske rastløs jeg også og spesielt i helgene man ikke får sove , da blir man gal fordi man har lyst til å være ute og være sosial.....ligger og grubler og tenker.....
ikke godt i hele tatt!!!! lurer på hvordan man skal få snudd på livet sitt... er ganske ensom! gruer hele helga når den kommer, for da har man ingen planer........vil heller dø enn å være ensom hele livet eller over flere år
Avatar

Re: såveproblemer

mai 20 2011 - 16:29
har en del psykiske og fysiske problemer utenom, i tillegg at jeg har begynt og ruse meg for en liten stund siden. Så går nå i behandling til DPS, pysolog, Helsesøster, Er i sammtaler med barnevernet, og snakker en del med legen min alt.

Så har mye som spiller inn på søvnen.
Det er ikke bare en ting som spiller inn her hos meg, men 10000 forsjellige ting som er i hue på meg hele tiden. Alltid noe som ødlegger unsett hvor trøtt jeg er...
Såvepiller prøvde jeg når jeg var innlagt i hele april, men jeg klarer ikke og ta piller mer etter jeg tok overdose i det. Så bare tanken på det får meg til og brekke meg...
Så der satt jeg i rett over 1t og brakk meg og fikk ikke til og spy da jeg ikke hadde noe i kroppen den dagen, Men hadde jeg hatt noe, hadde jeg nokk kastet like fort opp som jeg svelget det..

Så det er ikke noe for meg det heller nei =)
Avatar

Re: såveproblemer

mai 20 2011 - 18:02
Kära Nikita93!

Kom nu in på den här sidan och har läst vad du har skrivit, må säga att jag läste det med olika känslor. För det första blev jag väldigt lei mig men för det andra så kände jag att jag blev väldigt frustrerad av att läsa det du skrev i ditt senaste inlägg.

Med risk för att verka sträng och hård så vill jag iallafall säga att du är inte ensam, även fast jag vet så gott att man tror att man är det. Men jag garanterar dig att det finns många andra här som också sliter med att inte få sova, inkl. mig. Det är väldigt jobbigt och rent utmattande. När man inte får sova så blir hjärnan väldigt sliten och man blir inte längre klar i huvudet. Allt man sliter med blir bara dubbelt så mycket värre och gränserna man egentligen har suddas sakta ut pga att man tillsut blir så desperat.
Vilket jag också får intrycket av från det jag läser här som du har skrivit.

Det jag vill säga till dig nu, bara för att jag bryr mig om dig och önskar inte att du ska ha det så tungt. Är för det första; sök efter hjälpemedel för att du ska kunna sova om natten för sömn är som A och O. Livsviktigt, annars blir man helt utanför. Det finns flera sömnhjälpmedel, inte bara ett. Naturmedicin ex. Om inte så får du lov å prata med din läkare och be h*n om att skriva ut starkare sovmedicin men att du inte får många tabletter på en gång, om du känner att du inte klarar ta ansvar för att ta dem som man ska.

För det andra vill jag säga; vad vill du själv? Vill du leva? Vill du ha ett gott liv? Vill du uppleva allt det goda i livet som väntar på dig? Om svaret är "ja" vilket jag tror du gör så vill jag uppmana dig till att kämpa. Ge inte upp nu, du har så mycket godor som väntar dig även fast de inte syns nu. Att du skadar dig så våldsamt och börjar rusa dig gör dig bara värre och leder till att du får det bara tyngre och tyngre. Gör dig själv en tjänst, kämpa! Kämpa för allt det är värdt och tänk att; Ja jag har det helt förj***** nu men det kommer inte alltid att vara såhär! Jag ska fixa det! Jag ska kämpa och jag ska be om hjälp.

Hoppas verkligen att detta inlägg inte verkar allt för strängt men som sagt, jag skriver det för att jag önskar att hjälpa dig för jag vet att livet är förbaskat hårt ibland. Jag sliter själv men jag önskar inte att du ska ha det så som du skriver. Så snälla, för din egen skull och för dina nära och kära. Kämpa och ge inte upp även fast det känns hopplöst.
Efter regn kommer sol :)

Avatar

Re: såveproblemer

mai 21 2011 - 02:04
Har en del søvnproblemer selv. Har funnet ut at det hjelper å trene, rett og slett for å bruke opp energien i kroppen. Det var søvnproblemer som startet veien til et sunnere liv for min del. Med treningen endret jeg kosten også, sjønner du. Og utenom det så har jeg fått noen piller fra legen som hjelper meg å bli trøttere, og sovne inn etter 1-2 timer etter å ha tatt de. Snakk med lege, begynn å tren, så skal du se at du klarer å sove ihvertfall litt bedre.
Avatar

Re: såveproblemer

mai 21 2011 - 02:25
Har prøvd det med og trene. Jobber i stall fra kl 9 til jeg er ferdi der, så har jeg min egen hest jeg må til etterpå, så er det joggetur/lang gåtur eller hva som helst.
Det er noe jeg har gjort lenge da jeg holder på å gå ned i vekt.. syntes 58 er for mye for meg..

så hjelper ikke for meg og bli sliten på og såve.. :/
Avatar

Re: såveproblemer

mai 21 2011 - 10:52
Jeg har sliti til tider med å sove selv, kunne gå flere dager uten søvn. Men så begynte jeg på circadin (melatonin) og det fungerte veldig bra. Nå har jeg kuttet dem ut gikk bra i starten men de sitse to nettene og dagene har jeg ikke sovet noe i det hele tatt. Vet jo selv hvor problemet ligger da jeg tok en beslutning som mest sannynelig var forhastet tja så her går jeg rundt og er skikkelig nervøs og skikkelig urolig fordi jeg er så bekymret for noen andre. Hadde det vært å lett at jeg bare kunne skrudd av en bryter og bare stengt alt av følelser ute altså men slik er nå ikke jeg. Men men en dag kollapser man vel av utmattelse uansett.
Mange klemmer fra meg
Til forsiden