Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

prøver igjen.. haha

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

prøver igjen.. haha

mars 12 2020 - 00:05
Hei!
La ut en post for noen dager siden, men fikk ikke noe svar. Har lagt ut lignende før, for en del mnd siden. Men får liksom aldri noe svar på det??? er det evt noen andre sider jeg kanskje kan skrive ting? finne folk? finne fler som meg? Er på jakt etter noen som opplever noe av det samme! håper det er flere som meg! men har på følelsen at det kun er meg her. At jeg er helt alene..

gidder egt ikke skrive så masse om hva jeg opplever, for om det kun er meg så tenker jeg dere allerede vet.

er det faktisk sånn at alt på nett er fake, at alle bare er bot'er og kun er noen få som styrere og har kontroll på meg???

Jeg er egt ganske så lei!! føler ikke jeg finner ut av det. og det blir bare dratt lengre og lengre.. føler jeg lever i en serie som bare varer alt for lenge.
Avatar

Hei

mars 12 2020 - 04:08
Du er ikke alene.skriver her jeg.du har visst mye å fortelle.
Avatar

Re: prøver igjen.. haha

mars 12 2020 - 11:43
Jeg la merke til den forrige posten du nylig la ut, og håpet du ville ta kontakt med hjelpetelefonen som admin forelo, fordi måten du uttrykker deg på tyder på at du har behov for profesjonell hjelp, så jeg vil virkelig anbefale deg å kontakte noen som kan hjelpe deg å komme i behandling. Du nevnte tidligere at folk rundt deg har påpekt det samme, og det har de god grunn til. Når det kommer til psykisk ubalanse generelt, så er det ganske vanlig at man ikke selv forstår at man har et behov for hjelp, noe som også gjelder ved f.eks psykosetilstander. Nå skal ikke jeg diagnostisere deg, men det er sterke indikasjoner på at du lider av vrangforestillinger, og derfor er det kjempeviktig at du søker behandling så tidlig som mulig for best effekt.

Her er et lite utdrag fra en artikkel med relevant info: Delusional disorder, previously called paranoid disorder, is a type of serious mental illness called a psychotic disorder. People who have it can’t tell what’s real from what is imagined.

Jeg sender deg link til resten av artikkelen i privat melding, siden det ikke er lov å dele linker i forumet. Bare husk å godta venneforespørsel for å kunne åpne den.
Avatar

Re: prøver igjen.. haha

mars 12 2020 - 17:21
hahaha det jobbes på!! tror ikke noe på at jeg har noen problemer!

takk for linken! skal leses etterpå!

og ja, haha, har mye å snakke om! ønsker å finne ut av hva som egt er greia! for jeg vet det er noe rart noe som forgår!
Avatar

Re: prøver igjen.. haha

mars 12 2020 - 21:01
Du snakker om at livet ditt er et spill som du ikke kan avslutte uten et safe word, at alt på nett er fake, at du blir kontrollert, og at andre kan vite noe som helst om hva du opplever. Alle de ideene stammer fra en paranoid tankegang som er helt utenfor virkeligheten, og tyder på at du bør søke hjelp snarest. Du tror naturligvis ikke at du har et problem fordi tilstanden du befinner deg i akkurat nå er såpass overbevisende at du tror det er ekte. Jeg vet virkelig ingenting om deg. Jeg bare gjenkjenner uttalelsene dine som symptomer på en reell lidelse utifra hva jeg har lært om ulike psykiske helseproblemer.
Avatar

Re: prøver igjen.. haha

mars 12 2020 - 21:10
hahaha!! ok!
Avatar

Re: prøver igjen.. haha

mars 12 2020 - 22:00
Helt seriøst... Hva tror du målet mitt er med å be deg snakke med en lege?
Avatar

Re: prøver igjen.. haha

mars 12 2020 - 22:38
få kontroll på meg!
Avatar

Baktpotet

mars 12 2020 - 22:47
Du trengte svar og støtte og det får du her av andre.ingen er interresert å ha kontroll deg.du er voksen og kan gjøre som du vil.
Avatar

Re: prøver igjen.. haha

mars 12 2020 - 23:55
yeah, jeg har en viss kontroll! jeg kan gjøre som jeg vil, til en viss grad hahah... men dere vil ikke at jeg skal finne ut av hva som egt foregår!
Avatar

Re: prøver igjen.. haha

mars 13 2020 - 02:03
Det er ikke noe som egentlig foregår. Jeg er et helt vanlig menneske med mine egne fysiske og psykiske helseproblemer. Det er synd at du ikke klarer å tro på den informasjonen jeg henviser til, for det er som sagt ganske alvorlig at du har såpass paranoide tanker. Men prøv å se sånn her på det: hvis det virkelig var sånn at alle du støter på i samfunnet hadde til hensikt å kontrollere deg, tror du ikke de hadde gått mer aggressivt til verks? Du hadde ikke hatt den friheten du har nå hvis det var tilfelle. Det gir ikke mening at noen skulle prøvd å manipulere deg til å oppsøke behandling frivillig, som en måte å holde noe skjult for deg, når det hadde vært mye enklere å fysisk tvinge deg.
Avatar

Re: prøver igjen.. haha

mars 13 2020 - 06:40
Ikke bry deg om de som har svart her. De er mer kontrollert enn deg og de forstår det ikke selv.

Nå kommer det snart en "vaksine", som vil gjøre alle til lydige bikkjer av de som styrer alt fra bakgrunnen.

Akkurat nå skjer det noe veldig fryktelig i verden som ingen må vite om, og koronaviruset er skapt for å dekke over dette. Coverup.
Avatar

Re: prøver igjen.. haha

mars 13 2020 - 14:00
Wow. Den ene paranoide etter den andre, himmel og hav. Folkens, jeg er helt åpen for at det er visse ting her i verden som hemmeligholdes for oss og at vi på blir kontrollert på enkelte måter, men når det kommer til alvorlige tegn på psykisk lidelse, så er det verdt å ta det på alvor. Ærlig talt, det er ikke som om medisinbruk eller terapi automatisk gjør en mindre kritisk til hva som enn måtte foregå her i verden. Før jeg begynte på medisiner var jeg så syk at jeg tenkte på selvmord, men min evne til kritisk tenking har på ingen måte blitt svekket siden jeg startet. Tvert i mot har jeg fått mye mer overskudd til å reflektere over tingenes tilstand etter at jeg tok i mot behandling, og jeg er langt i fra den eneste som har fått bedre funksjonsevne etter å ha oppsøkt profesjonell hjelp. Jeg har mer frihet enn dere tilsammen fordi jeg ikke kaster bort livsgleden min på å være paranoid over alt og alle...
Avatar

Re: prøver igjen.. haha

mars 14 2020 - 22:22
tar helt klart alvorlige tegn på psykiske lidelser på alvor! men jeg har da ikke noe psykiske problemer????

"Jeg har mer frihet enn dere tilsammen fordi jeg ikke kaster bort livsgleden min på å være paranoid over alt og alle..." utrolig teit ting å si.. livsgleden min er ikke borte fordi jeg mener det er noe rart her som foregår som dere, eller de som styrer, ikke vil fortelle meg???? jeg vil bare ha et svar!!
Avatar

Re: prøver igjen.. haha

mars 15 2020 - 00:07
Jeg har allerede henvist deg til saklig info som forklarer hvordan paranoid tankegang kan være så overbevisende at du tror det er realistisk. Du ser det åpenbart ikke selv, men måten du tenker på nå er virkelighetsfjern som bare det. Du tror virkelig at målet mitt med å anbefale en prat med lege er å få kontroll på deg... Som jeg har sagt tidligere, hvis noen virkelig ville kontrollere deg, så hadde du ikke vært så fri som du er nå, men du gjør som du vil. Det er din helse som står på spill.
Avatar

Re: prøver igjen.. haha

mars 15 2020 - 00:56
men jeg har jo ingen paranoid tankegang?? ikke bli så bestemt/irritert??? unødvendig!! "min helse som står på spill" liksom?? hahah wtf????? skjønner ikke hva du vil med alt dette??? synes det er gøy hvor hardt dere jobber!! det er nettopp det jeg tenker! det er det som er målet! få meg til å tro at alt er "normalt" (haha hva nå enn det er), og overbevise meg om at det er meg det er noe galt med!
Avatar

Baktpotet14

mars 17 2020 - 21:16
Hvorfor er du innpå her dersom du er så "frisk"?
Burde ikke du vært ute i verden og levd livet da?
Spør deg selv:
Hvorfor skal du kontrolleres?
Hvem har interesse og får noe ut av å kontrollere deg?
Avatar

Re: prøver igjen.. haha

mars 17 2020 - 22:34
Utdrag fra nettsidene til Norsk Helse:

'Paranoia defineres som feilaktige oppfatninger basert på gale slutninger om den ytre virkelighet, og som består hos den syke på tross av bevis på det motsatte. Disse oppfatningene deles vanligvis ikke av andre i personens familie og nærmiljø. Troverdige vrangforestillinger må ses opp i mot bisarre, helt usannsynlige vrangforestillinger slik de ofte foreligger ved schizofreni. En paranoid personlighetstype er vedvarende karaktertrekk hos en person i form av mistenksomhet, mistillit, tolker handlinger fiendtlig eller foraktfullt, er følsom for krenkelser. Hos noen med paranoid personlighetstype kan denne tilstanden med tiden altså gå over i en alvorlig sinnslidelse, en paranoid psykose.

Pasienter med paranoia søker sjelden legehjelp for psykiske problemer, for de innser ikke at det er noe galt med dem. De kan imidlertid søke lege for kroppslige plager som legen oppfatter som påfallende og urealistiske. Politi og advokater kan også støte på slike personer fordi de føler seg forfulgte eller mener seg utsatt for urett.'

Det er ingen andre rundt det som deler din virkelighetsoppfatning, men de anerkjenner det som symptomet det faktisk er. Du tar ikke innover deg rasjonelle argumenter. Hver gang jeg spør deg hvorfor du har den friheten du har nå hvis det faktisk er sånn at samfunnet er ute etter å kontrollere deg, så lar du være å svare. Som nevnt i utdraget, så risikerer du å utvikle en paranoid psykose hvis du ikke oppsøker hjelp.
Til forsiden