Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

noe å være bekymret for?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

noe å være bekymret for?

april 8 2012 - 22:29
hei!
er litt usikker på om jeg bør være bekymret eller ikke. har perioder hvor jeg føler meg ganske langt nede, dårlig selvtillit og tenkt at livet har vært ganske grått og kjedelig, liksom ikke helt sett poenget med ting. disse periodene kommer gjerne på samme tidpunkt vært år, rett etter juletider og varer som regel nesten sammenhengende helt til mai. periodene har ihvertfall kommet på denne tiden de siste 3 årene.
under periodene sliter jeg med søvn, gjør veldig lite hjemme, vasker eller rydder aldri på rommet, gjømmer meg mye på rommet alene med låste dører og ingen lys på, får mye fravær på skolen fordi jeg ikke har energi til å dra på skolen og vil heller ligge i sengen å prøve å glemme hverdagslivet og mister mye kontakt med venner. er generellt ganske slapp og sliten, uengasjert og negativ.
ellers når jeg ikke har disse dårlige periodene er jeg engasjert og gjør det bra på skolen. blir mye mer sosial og syns egentlig livet går veldig greit. føler liksom jeg kan få til det jeg vil, og blir veldig sikker på meg selv.
de dårlige periodene har de siste årene fått endel konsekvenser for meg selv, spesiellt på skolen. og lurer veldig på om dette er noe jeg bør ta tak i?
er ikke helt sikker på om dette kan ha noe med saken og gjøre. men har i et og et halvt år vært aktiv bruker av hasj og marihjuana, med varriert bruk fra en gang i uken til hver dag i en uke eller to. sluttet med dette for to mnd siden og da har jeg hatt enda større problemer med det jeg skrev ovenfor.
Avatar

Re: noe å være bekymret for?

april 8 2012 - 22:34
Du har det ikke bra, det sier du selv. Det går utover skolen.
Vinteren kan være tøff, mørketid er en av mine fiender.

Synes du bør få hjelp, Kan du snakke med legen din?
Avatar

Re: noe å være bekymret for?

april 8 2012 - 22:47
har ikke hatt veldig mye kontakt med fastlegen til nå, men har ikke noe imot å kontakte henne. liker bare ikke å oppsøke hjelp hvis jeg bare får til svar at det ikke er noe å bekymre seg for, da vil jeg heller vite om det er noe søke hjelp for på forhånd.
Avatar

Re: noe å være bekymret for?

april 8 2012 - 22:52
Ta kontakt med legen din, si at du trenger hjelp. Hører ikke den legen på deg, be om en lege som hører på deg.
Siden du ikke fungerer og låser deg inne så lang periode, det går utover skole.
Skole er viktig, man vill jo ha utdannelse og jobb.
Og i tillegg stoff, det er ikke bra.

Lykke til.
Avatar

Re: noe å være bekymret for?

april 8 2012 - 23:54
Har tenkt på akkurat det samme som deg, i snart et år nå.. Sluttet for 6 mnd siden selv, men mørketidene kommer fortsatt.
Om jeg skal gi deg et råd, snakk med legen din, du har absulutt ingenting å miste. Og uansett, det skader ikke å snakke med noen, kan faktisk hjelpe å bare få ting ut. Lykke til!
Har sendt deg en venneforespørsel :)
Avatar

Re: noe å være bekymret for?

april 9 2012 - 23:00
Vondt å lese hvordan du sliter!

Jeg synes absolutt du burde søke hjelp for det siden det går utover livskvalitet og hverdag.. Nå e jeg ikke kvalifisert til å stille diagnoser, men det kan virke som du sliter med en eller annen form for depresjoner. Det er "unødvendig," i den forstand at det finnes hjelp. Man skal ikke gå aleine med noe som ødelegger hverdagen. Anbefaler deg virkelig å snakke med fastlegen din, som evt. kan henvise deg videre i systemet. Sannsynligvis har hun flere pasienter som strever med psyken. OM hun ikke tar deg på alvor, vil jeg anbefale deg å bytte lege.

Det kan være et tøft skritt i seg sjøl å oppsøke hjelp, men det kan være verdt nervene for det på sikt.
Til forsiden