Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

mye syk og fryser!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

mye syk og fryser!

feb 22 2011 - 14:31
Dette er ikke noe jeg har tenkt noe over før jeg fikk beskjed av ei venninne istad om det. Jeg er igrunn veldig mye syk (vondt i hode, kvalm og veldig slapp) og fryser ALLTID.

jeg kan fint sitte unna 2 dyner + ullteppe og fryse som en gal.
Så kan si jeg fryser hele tiden og får aldri varmen i meg, og når jeg har fått den så begynner jeg og fryse igjen etter ca 10min.
Syntes igrunn det er veldig stress.

hva kan det være? er det noe jeg burde gå til legen og sjekke eller er det bare slik jeg er?

glemte og si at jeg også verker i hele kroppen hele tiden, og mange ganger går det så mye rundt at at blir svart..
Avatar

Re: mye syk og fryser!

feb 22 2011 - 19:35
Mitt første spørsmål vil være hvordan kostholdet ditt er.
Også om du drikker nok vann så kroppen fungerer som den skal.
Om du er plaget med å være kald så hjelper det å spise proteinrik mat for kroppen produserer mer varme da. Chili funker også for å få opp tempen litt og bedre sirkulasjonen. Om du ikke har overskudd vil du være en istapp og det blir en kamp mot kroppen som du ikke kan vinne.

Jeg er egentlig veldig lite syk btw.
Avatar

Re: mye syk og fryser!

feb 22 2011 - 23:37
det er igrunn ganske strengt, holder på å gå ned i vekt, så spiser kun puffet ris nå da dette ser ut til og hjelpe og det blir litt fortere fordøyd slik at jeg ikke får all maten opp igjen.
Vann klarer jeg ikke drikke, så er veldig ut tørka, og sist sjugehusbesøk fikk jeg masse væske og vitaminer for og få litt mer "kontroll" på kroppen og få bli mer "ikke inntørka"

så er vel ca 3uker siden jeg fikk dette, å syntes ikke det så ut til og virke. ble bare dårlig av det og holdt på å svime av så det der vil jeg ikke ha mer av.
Avatar

Re: mye syk og fryser!

feb 23 2011 - 10:33
Du trenger faktisk mer enn kun puffet ris.
Det er ikke vanskelig å gå ned i vekt med et variert kosthold. Det handler om å ta gode valg og ikke dårlige.
Om du ikke klarer å drikke vann er det bekymringsfullt fordi vann er viktig for alle prosesser i kroppen og spesielt viktig om man prøver å endre vekten.

Jeg kan godt se for meg at kroppen din sliter litt ekstra siden den ikke får det den trenger. Resultatet blir helt klart istapp og sykdom.

Tiltak som settes i gang vil ikke hjelpe over natten. Det finnes ingen snarveier innen helse og det vil stort sett bli verre om man gjør ting på en uhensiktsmessig måte. En må foreta justeringer så kroppen kan jobbe optimalt. Det finnes nok av god informasjon å få tak i og med litt research kan man finne ut av ting som funker. Har selv sett mange som søker etter raske løsninger og det er nok mange gjengangere der. LIvsstil er det viktigste med fokus på langsiktige mål. Helse skal i førersetet og utseendet burde holdes unna vurdering. Når helsen er på plass vil utseendet ha endret seg mye rent estetisk samtidig med at den mentale balansen og selvbildet vil være betydelig bedret.
Avatar

Re: mye syk og fryser!

feb 23 2011 - 16:34
ja, kunne godt ha spist noe annet, men jeg klarer ikke holde på maten. alt kommer opp igjen uansett hva det er. om det er chips, brus, puffet ris og all annen mat så kommer det bare opp igjen.

også når jeg spiser hos andre, jeg klarer ikke å ha maten i magen, å derfor fant jeg ut at puffet ris får funkefor meg.
Ja, er litt stress igrunn. men når jeg ikke liker det overhode og drikke så er det ikke noe og gjør med det. kan ikke huske sist jeg drakk et glass med vann.

Men skulle ønske jeg kunne klare og drikke vann og spise uten og spy det opp igjen, men det er ikke sjangs i havet da jeg blir så elendig av og holde på det at jeg har vondt i magen i mange timer uansett om jeg har kastet opp om jeg prøver og holde på det.
Avatar

Re: mye syk og fryser!

feb 23 2011 - 20:46
Kan nok ligge en del bak det her. Det er nok mer innviklet enn det jeg vil våge meg utpå. Det er uansett ikke tvil om at kroppen er i en ubalanse siden du ikke kan holde på noe. Det kan være både psykiske og somatiske årsaker til dette og det vil være en god idé å få sjekket det ut da det fort blir mer alvorlig om man lar det skure og gå.
Avatar

Re: mye syk og fryser!

feb 23 2011 - 22:48
ja, er ganske mye mer på ting enn det jeg har skrevet her.
er slik at jeg gåt i tvangsbehandling for div ting og er vurdert innleggelse av både barnevern, pysolog og helsesøster..

så er ikke bare det jeg har nevnet her som er ting i livet, desverre ..
Avatar

Re: mye syk og fryser!

feb 24 2011 - 09:37
Du må i grunn se på totaliteten for å få løst opp i det som ikke fungerer. Alt henger jo i sammen og det er vanskelig å få til bra ting kun på ett område. Man må riktignok starte en plass men det kan være vanskelig å finne ut av hvor det er hensiktsmessig å begynne å rulle opp for å komme i gang med en bedringsprosess.
Til forsiden