Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

legen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

legen

okt 21 2015 - 20:15
Nå har jeg nettopp snakket med fastlegen min. Ringte dit tiligere idag å ba om å få snakke med han og de låvet han skulle ringe iløpet av kvelden. Jeg fikk endelig sakt til han at jeg ville ha inn på jornalen min at jeg ikke vil gjenopplives hvis jeg kommer inn med overdose. Han sa han kunne skrive dette inn, men at ingen på sykehuset kunne lese det, var igrunnen bare han som kunne lese det, men han kunne skrive det inn uansett.

Men han begynte å spørre om hvorfor jeg ville det og jeg svarte bare kort og enkelt at jeg ikke vil mer, og nesten alle jeg kjenner er alt døde.. Han sa tilslutt at han var nødt å ringe akutt teamet og at jeg ville då telefon fra de imårra, men jeg sa klart at jeg vil ikke snakke med de.

Hva vil skje om jeg ikke svarer imårra når de ringer...?
Avatar

Re: legen

okt 22 2015 - 23:13
Det er lov å ta sitt eget liv her i Norge, Ingen kan straffe deg for å ta livet ditt, eller forsøke å ta livet ditt. MEN får noen høre om det, så er det straffbart for den/de som vet om det, å ikke gjøre noe, samme med helsepersonell, de er lovpålagt å gjøre alt i sin plikt til å forsøke å redde vedkommende.

Det som er forskjell på somatisk syk, og psykisk syk, er at de som nekter behandling for eks kreft, de er så gamle, eller kommet så langt i sykdommen, at det ikke lengre er noe hjelp i medisiner, Det eneste eks da cellegift kan gjøre for de, er å forlenge levetiden en kort periode, noen få uker, eller noen få måneder, Men den tiden som blir forlenget, blir da å tilbringe enda sykere enn vedkommende allerede er. Så da er det enten å leve så behagelig å fint en kan så lenge en lever, Eller leve litt lengre, i smerter, og oppkast, og enda mer mareritt enn det allerede er.

Så klart, det finnes unntak, noen ser sitt snitt i å ta livet sitt ved en somatisk sykdom før det er stantfestet at en snart vil dø, men blir det da oppdaget, vil jeg tru (les tru) at det kan bli regnet som suicidale hensikter, og derfor medisineres mot deres vilje. Men det siste, det er jeg ikke sikker på, bare noe som virker logisk i mitt hode.
Avatar

Re: legen

okt 23 2015 - 18:09
Jeg har gang på gang på gang på gang fått beskjed om at det ikke er ulovlig å ta sitt eget liv, at ingen kan nekte meg det. Men at om noen vet det, er de pliktig til å hjelpe. Men så igjen da, er det ikke alle som gjør noe med det likevell. idiotisk nok
Avatar

Re: legen

okt 28 2015 - 18:33
Nå er vell ikke dette snakk om asistert selvmord, som i "aktiv dødshjelp". men om trådstarter kommer inn på sykehuset død. Om TS da kan ha i journalen at de ikke skal starte med gjennopplivning. Trur egentlig dette kun gjelder pasienter som er dødssyke egentlig, som har fått beskjed om at de har kort tid igjen. Eks sykehjemspasienter som er dødssyke. Men vet ikke en fysisk frisk person kan få dette.

Aktiv dødshjelp er ikke lov å Norge, Men nordmenn kan dra til andre land, eks sveits. Men der gir de ikke aktiv dødshjelp til psykisk syke. Men de som har fått beskjed om at det er klin umulig å bli frisk, og at de bare venter på å død, og at de kan risikere en ekstremt smertefull død. Eks på den dokumentaren jeg så, ei som var lungesyk, og til slutt ville kveles pga lungene ble dårligere og dårligere. Der sa personen som ordnet med aktiv dødshjelp, at de måtte igjennom en test som sjekket om du var 100% klar, og ikke tullet noe. Og måtte ha en ekstremt god legeerklæring, som vist skal inneholde alle prøver og bevis på at alt er prøvd, og at det ikke finnes noe mer behandling, også at det er kort tid til vedkommende vil dø av seg selv.
Til forsiden