Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

kreft

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

kreft

sep 10 2023 - 04:35
nå er det viktigere enn noen gang å stoppe hpv. 650 menn og kvinner utvikler kreft av hpv viser tall fra i år 2023. Kilde: kreft i Norge.
Avatar

Re: kreft

sep 10 2023 - 22:26
Jeg er ingen vaksinefornekter, men har hørt mye rart om hpv vaksinen. Derfor har ikke min datter fått hpv vaksine. De andre jentene i klassen tok hpv vaksine (7stk). 2 av dem fikk alvorlige bivirkninger: 1 med lammelser i ene siden av kroppen og Fatigue, den andre sliter med hukommelsestap.
Avatar

Re: kreft

sep 11 2023 - 07:39
"Vaksinefornekter" er bare en primitiv merkelapp gitt av "vaksinenaive"
Avatar

Vevsprøve vulva

sep 13 2023 - 15:04
Jeg er ingen motstander av vaksinen. I morgen skal jeg ta vevsprøve av vulva og er veldig bekymret. Sitter med et lite barn i armene og gruer meg. Har et sår som ikke gror. Vi fikk ikke tilbud om vaksinen da jeg var barn, men skal ta den uansett nå som godt voksen. Hat hatt HPV, og ikke kan det utelukkes å ha forsårsaket behovet for vevsprøven.

Det mest irriterende er at HPV ikke ble omtalt som en seksuelt overførbar sykdom da jeg var yngre, til tross for at det var utbredt og det var kunnskap om risikoen for utvikling av kreft. Det var fokus på klamydia og noen andre STD’er, men HPV var liksom noe rusk alle hadde. Jeg tror heller vaksinen gir en falsk trygghet og derfor har gitt et oppbluss. Den tar heller ikke for seg alle hpv- typer. Å få kvinner til å forstå alvoret i en ung alder er viktig og det å stramme inn den sexualiserte og «‘frigjorte» ungdomskulturen. Vi ble jo nærmest oppfordret til å leve livet og utforske sex tidlig fordi kvinner skulle være så frigjorte og kule. Budskapet om å bruke kondom var det alle husket samtidig som det ikke ble sagt stort om slimhinnesmitte og at det å avstå fra sex er greit. Husker jeg følte meg utenfor fordi jeg ikke fantes interessert, så faket og forsøkte å passe inn. Det som feies under teppet er at kvinners helse er mye mer utsatt og at en kondom ikke er nok. Å bli gravid er kanskje det minste problemet, men HPV er jo potensielt dødlig og skaper mye stress og uro. Så mange unge som får HPV har ikke en gang hatt god opplevelse med sex, men følt det sosiale presset. Det er så tragisk.
Til forsiden