Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

kan din fastlege nevne dine mentale sykdommer på henvisninger til spesialister?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

kan din fastlege nevne dine mentale sykdommer på henvisninger til spesialister?

okt 14 2015 - 17:03
hei!
jeg er blitt diagnosert med schizofreni. på henvisningen til spesialisten så har min
fastlege nevnt dette. det er veldig tøft og flaut å være psykisk syk, men enda tøffere er det at fastlegen min tar den retten til å offentliggjøre min diagnose på enhver henvisninger som ikke er mentaltrelatert. jeg føler meg både ydmyket, blottlagt og flaut. nå har jeg ikke kontroll over om hvem som kan få vite om sykdommen min lenger. plutselig, så kan nabodamen kjenne til sykdommen min fordi hun kan jobbe i en av de helsekontorene som jeg har blitt henvist til. føler meg veldig utrygg fordi spesialister som jeg skal bare innom for å sjekke lungene mine skal også få vite om min mentale sykdom. er det noe jeg kan gjøre for å stoppe fastlegen i å blottlegge meg på denne måten? hvor er taushetsplikten, spør jeg! nå er jeg redd for å be om å bli henvist til spesialister fordi da vil han blottlegge diagnosen min igjen mot min samtykke.

HJELP!
Avatar

Hei

mars 30 2018 - 21:51
Jeg har samme problem og det er ikke korrekt at de kan skrive dette i henvisninger mener jeg, men slik er det her også. Enhver opplysning, feilaktig eller ikke, relatert eller ei til formålet - alt kommer med i henvisninger og til og med det faktum at jeg har klaget på legen til Fylkesmannen skriver han i henvisning. Du bør kontakte Pasient-og brukerombudet hvis du ikke allerede har gjort det som første steg....

Til forsiden