Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

jeg er redd for mamma.,. men hun vil ikke ha hjelp fra andre enn meg..hva gjør jeg?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

jeg er redd for mamma.,. men hun vil ikke ha hjelp fra andre enn meg..hva gjør jeg?

jan 28 2012 - 19:46
Som dere vet er mamma pysisk syk.. Nå i det siste.. forteller hun meg jo masse om sin barndom, og hun har det jo bestandig hundre ganger verre enn meg osv..
Hun sier ofte "jeg orker ikke mer". og det sier hun til meg.. Jeg har sakt til hun "mamma, kanskje du burde søke hjelp".. men da svarer hun bare "nei jeg har ikke problemer". også blir hun sur.
men to sekunder etter har hun det så jævlig..

Hun prater en del med meg. men jeg orker ikke lengre pga mine problemer selv..og mye skjer.. Jeg er redd og gruer meg hver gang til og komme hjem,,, også finner jeg mamma død :( hva gjør jeg ? hvordan kan jeg hjelpe hun da?
Avatar

Re: jeg er redd for mamma.,. men hun vil ikke ha hjelp fra andre enn meg..hva gjør jeg?

jan 28 2012 - 22:13
Det er ikke mye du kan gjøre og ei heller er det noe du må gjøre der annet enn det du allerede har gjort. Hun skal være en voksen og burde oppføre seg deretter.

Om du behandler henne som det vil hun kanskje skjønne det etterhvert. Min mor holdt også på med en masse greier. Hendte en steget over et gråtende slakt da en kom hjem fra skolen og slikt. En visste aldri hva som ventet når en åpnet døra.

Det gjelder å holde ut til du kan frigjøre deg. Da kan du leve ditt eget liv.

Jeg minnes en gang, husker ikke hvor gammel jeg var, da jeg lovte meg selv at jeg skulle holde ut. Koste hva det koste ville så skulle jeg ikke gi meg før jeg var vekke fra det stedet. Enda har en ikke fått løsrivd seg helt men det kommer seg.

Flytta bort fra plassen for noen år siden og det tok seg opp etter det. Dog er det mye som har tatt meg igjen da det er et faktum at en ikke kan rømme fra sine problemer da de er innad i en selv.

Er usikker på hva en skal kalle det hele også. Er flere som har kommentert at en har vært igjennom helvete men jeg ser det ikke slik. Jeg har fått en mulighet til å lære en del ting som ikke flertallet får innsikt i. Et direkte innsyn i det bakenforliggende i mange situasjoner.
Klart det koster, men verdien av det, om en finner aplikasjoner for å benytte seg av det, kan være enorme.

Avatar

Re: jeg er redd for mamma.,. men hun vil ikke ha hjelp fra andre enn meg..hva gjør jeg?

jan 28 2012 - 22:28
Hva sier hun hvis du sier direkte til henne at du er redd for å finne henne død?
Hun skyver problemene sine over på deg. Du må være psykolog for henne. Hun spiser av deg. Det dere trenger er grenser,men hun vil ikke ha noen. Hun dyrker kaoset. Hunn skulle virkelig hørt annent hvert sekund at hun må søke hjelp. Åssen reagerer hun på det?,blir irritert?,fiendtelig?
Synd du ikke får lov til å bestemme samværet mellom dere selv. Du har veldig mye friskt og sundt å tilføye det.
Hun tror kansje at du alltid vil prate med henne?og alltid på samme måten. Hun har et usundt avhengighetsforhold til deg. Noen ganger er foreldere mer hjelpeløse enn barna,det er helt sandt? Kansje hun ikke liker at du er selvstendig? Kansje det trigger henne?

Du har nådd myndighetsalder,men hennes klamring og bestemming er litt av et lim.
Jeg kejenner meg litt igjen i forhold til hvordan jeg har hatt med min egen mor,men din mor prater om mer enn bekymringer hun prater om selvmord også. Hun er flink til å prate for seg derffor virker hennes bekymringer større språkelig sett. Hun blåser det opp.

Det beste er å flytte men så lenge burde psykologen og samtaleterapauten å øve deg på å sette grenser og føle dine egene grenser,som din mor valser over. Hun truer deg indirkete,tømmer aggresjonen over på deg etter at du pent måtte sette deg ned å lytte..Bli venn med din aggresjon men den kan du si ifra.

aggresjon er en helt natulig reaksjon på press og trusler.
Hun har ikke lov til å gi inntrykk av at det er sykt.
Det er aldri fare for at barn vil miste respekten for foreldere,for det er ofte ikkenoe å niste respekten for.
Hun vil kansje bli helt perpleks og vippet av pinnen hvis du sier fra en gang? eller er sarkastisk?
Jeg turte aldri å være sint på min mor før,bare noen få ganger sprakk jeg,ellers har hun fått lov i det stille å stikke sine nåler dit hun vil.

Du kan jo foreslå at dere kan ta opp hennes problemer på cafe. Hun kan bruke ropert:)
Avatar

Re: jeg er redd for mamma.,. men hun vil ikke ha hjelp fra andre enn meg..hva gjør jeg?

jan 29 2012 - 10:44
jeg har prøvd prate med henne, men da nekter hun jo for det igjen :/ Hun sier til de fleste at hun ikke har problemer.... men til meg har hun problemer når jeg sliter, eller så har hun ikke. også har hun problemer osv osv...
Avatar

Re: jeg er redd for mamma.,. men hun vil ikke ha hjelp fra andre enn meg..hva gjør jeg?

jan 29 2012 - 17:31
Det er et veldig ustabilt hjem du kommer fra.
Avatar

Re: jeg er redd for mamma.,. men hun vil ikke ha hjelp fra andre enn meg..hva gjør jeg?

jan 29 2012 - 17:52
ingen bryr seg jo!
Til forsiden