Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

hvilehjem?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

hvilehjem?

mars 9 2011 - 23:16
Hei, jeg er ei jente på 24 år, som lider av angst og depresjon. Nå har jeg akkurat flyttet hjem pga samlivsbrudd. vi var sammen i 3 år, så man kan si at jeg også lider av et knust hjerte, selv om xn ikke har løftet en finger eller brydd seg om meg det siste halve året. Nå sliter jeg veldig, jeg har hatt selvmordstanker tidligere. har også prøvd å ta livet mitt, men har begynt på en medisin som heter remeron-s.. så ting ser litt lysere ut .

Jeg er veldig sliten, pga tanker, mas osv, alt egentlig. så det jeg lurer på, finns det noen slags "hvilehjem" for oss som bare er slitne, og sliter litt psykisk i norge? Der det er noenlunde "normale" folk om dere skjønner. for oss som bare vil komme oss bort litt, å tenke?
Håper på svar ..
Avatar

Re: hvilehjem?

mars 10 2011 - 14:12
Det finnes behandlingshjem som Modum bad. Men det er vel ikke noe hvilehjem, men et sted hvor man kan utfordre sine plager og forhåpentligvis bli bedre. Det er behandling der, men kanskje også et sted hvor man kan bli sterkere? Avlastning er kanskje det du trenger. Det finnes i bydelene. Ta kontakt med din dps for informasjon.
Avatar

Re: hvilehjem?

mars 10 2011 - 20:34
Nå vet jeg jo ikke hvor du bor, men hvis du bor i vest agder fylke... så vil jeg anbefale "Vollan" , det ligger i Kvinesdal.. Og er et av de beste "hvilehjemmene" i vest agder, i hvert fall hva jeg har hørt.. Faren min "bodde" der en stund, eller lenge faktisk nesten litt over ett år tror jeg. Å han sa det var skikkelig godt å bo der. Man kan bli kjent med andre mennesker som sliter, man er i samtaler med noen som jobber der, man går på lange skogsturer, på kveldene er det musikk,sang eller hva det nå måtte være i "stua" der alle samles for å hygge seg sammen med andre mennesker som bryr seg, de pleier også av og til å lage bål på kveldene og kose seg med grilte pølser eller hva det nå måtte være. Selvfølgelig er det ikke tvang å bli med på disse aktivitetene, men man får jo koblet av litt med å drive med hyggelige ting sammen med andre mennesker. Man kan også bare hvile,sove eller hva man vil på sitt eget rom hvis man ikke orker å gjøre noe.. Men de som jobber der prøver å motivere de som "bor" der. Men du får i hvertfall nok av hviling hvis du ønsker det ;)

Men vil anbefale dette stedet hvis du bor i vest agder fylke, hvis ikke kan du prate med noen andre (lege,psykolog eller andre) til å finne ut hvor det er slike steder i nærheten av der du bor. Hvis du bor i vest agder, vil jeg si at du burde prate med noen at du gjerne vil prøve å "bo" der. Det blir mest sannsynlig verdt det ;)

Lykke til, håper det går bra med deg.. SLiter psykisk selv, så vet hvordan det er når man bare vil vekk og ikke orker noe..
Håper du finner et "hjem" som passer for deg. :)
Avatar

Re: hvilehjem?

mars 10 2011 - 22:07
hva er dette som er i kvinestal..? Hørtes igrunnen greit ut, da det hadde vært greit og prøvd dette når jeg var heime..
Avatar

Re: hvilehjem?

mars 11 2011 - 00:08
Dette som er i kvinesdal, er et slags hvilehjem for mennesker med psykiske problemer. Man får oordentlig god hjelp der, i hvert tilgi følge faren min. Tror det hører til i sørlandet sykehus, eller noe sånt hva det heter. Det er nok så nærme sentrum i kvinesdal, tar bare 10 minutter å gå til dit. Det er noen bygg med noen fellesrom,kontorer, osv... Og så er resten bare leiligheter/hybler som hver og en "pasient" får tildelt til seg selv, det er tilgir med egen veranda/ute dør i hver "leilighet" . Området har stor uteplass/hage :-) og det ligger rett ved en elv. Selveste område/hvilehjemmet heter "Vollan". Vet ikke nummeret til dem, men det går sikkert fint å søke dem opp på nettet, eller kanskje ringe til sørlandet sykehus og snakke med noen der om det. Vet du hvor kvinesdal ligger? :-)
Avatar

Re: hvilehjem?

mars 11 2011 - 00:13
ja, har vært der utrolig mye ;) Kommer ikke så langt unna derfra heller ;)
Ja, kan høre med de på sjugehuse når jeg skal dit i slutten av mnd.

da tru jeg jeg kanskje vett hvor det er henne og ;) Har sitti på mange rundt i hele kvinestal og rund der =)
Avatar

Re: hvilehjem?

mars 11 2011 - 00:18
Ok, så bra at det kanskje kan være noe for deg da :-) jeg har også selv vært i kvinesdal mange ganger ;-) men synes det er lurt av deg å prate med de på sykehuset. De kan sikkert veilede deg litt og sånt.. Kunne det vært noe for deg også anettemor? :-)
Avatar

Re: hvilehjem?

mars 11 2011 - 00:21
ja, er en ok plass det, men e rikke så glad i den "byen" :P
Ja, kan snakke med de, ellers kan jeg snakke med sjugehuset her jeg bor nå og be de kontakte de i kvinestal. =)
Avatar

Re: hvilehjem?

mars 11 2011 - 00:42
Nei. Liker ikke så godt selv den "byen" ;P. Ja, det var jo smart å la det sykehuset nær deg kontakte de i kvinesdal :-) det synes jeg du skal. Lykke til, og håper du finnet ut noe av det , om det er noe for deg ;-)
Avatar

Re: hvilehjem?

mars 11 2011 - 00:50
hehe, det er bra =)

Så lenge det er hester i nærheten eller jeg kan ha med dyr så er det kanskje noe =)
Avatar

Re: hvilehjem?

mars 11 2011 - 00:54
Vet ikke hvordan det er der når det gjelder dyr, men hvis ikke er der jo sikkert noen muligheter for at du leier en hest hos noen i kvinesdal, eller om du leier plass til hesten (din). ;-)
Avatar

Re: hvilehjem?

mars 11 2011 - 00:59
ja, kjenner en del der som driver med hest =)
Men vil helst ha med min egen hjemover =)
Avatar

Re: hvilehjem?

mars 11 2011 - 01:09
Ja,okei ;-) men da er det vel ikke så vanskelig å ordne
Avatar

Re: hvilehjem?

mars 11 2011 - 01:10
neinei, sant det :P Men er stress for mye stress igjen til at eg vil klare det.. =P
Avatar

Re: hvilehjem?

mars 11 2011 - 18:00
Hvilehjem kunne vært akkuratt det jeg hadde hatt behov for. Men bor i buskerud, og legen min skjønte ingenting når jeg spurte om det. Sikker på at du ikke forveksler med boliger spesielt til de som sliter psykisk? De finner jo på en del sånne aktiviteter som du prata om :)
Til forsiden